Akyaka Gezilecek Yerler

Akyaka Gezilecek Yerler yazımızda tam bir doğal güzellik olan bu bölgeyi tüm detayları ile size anlatacağız. Genel olarak bilinenin aksine, sadece merkez kısmını değil, daha dış kısımlardaki mükemmel koylar ve plajlar da içerikte yer alacak.

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Akyaka’da hem kum, hem de taşlık plajlar var. Bu nedenle yanınıza deniz ayakkabısı olursa rahat edersiniz.

Özellikle Azmak Nehri’nde de suya girecekseniz sağlık probleminizin olmaması gerekiyor çünkü su çok soğuk!

Kuzey kesimlerden Akyaka’ya inecekseniz, Muğla merkezden sonraki yol son derece tehlikeli virajlara sahip (ciddiyiz). Bu nedenle yorgun hissediyorsanız dinlenip öyle yola devam etmek iyi fikir olacaktır.

Ve son olarak, burada harika su altı görüntüleri sizi bekliyor. Bu nedenle şnorkel ya da deniz gözlüğünüzü de yanınıza almayı unutmayın.

Akyaka Nerede? Akyaka’ya Nasıl Gidilir?

Burası Muğla’nın merkezi ile Marmaris arasında kalmış yol üzeri bir yer. Kuzey ve iç kesimlerden gelecekseniz önce Muğla’nın merkezine çok yaklaşıp, sonra Marmaris tabelalarını takip etmeniz gerekiyor. Marmaris sapağına varmadan önce de o meşhur virajlı yolu bitirdiğinizde hemen sağda Akyaka tabelası karşınıza çıkacak. Daha güneyden geliyorsanız da, Marmaris ve Datça tabelalarını geçtikten hemen sonra Akyaka solunuzda kalacak.

Akyaka Gezilecek Yerler

Burayı sadece merkezdeki deresi ve plajı ile kısıtlamamak gerekiyor. Çünkü gelmişken görmeniz gereken çok güzel yerler var. Bu nedenle eğer tatilinize 1-2 gün daha ekleyebilirseniz ve ekstra 20 kilometre civarı yol gitmek sizin için sıkıntı olmayacaksa mükemmel yerleri keşfetmek için doğru yerdesiniz!

Akyaka Azmak Nehri

Burayı asıl meşhur eden, müthiş bir güzellik bu! Peki tamamıyla nasıl faydalanabilirsiniz? Öncelikle buraya geldiğinizde, sahil tarafına değil de şehir merkezinden düz devam ederseniz, nehrin başlangıç bölgesindeki restoranlara ulaşıyorsunuz. Azmak Nehri üzerindeki bu restoranlar ağırlıklı olarak deniz ürünleri üzerine çalışıyorlar. Ancak menüde diğer yemekler de mevcut. Özellikle nehir üzerinde kurulmuş olan bu mekanlarda hem derenin sesi, hem de verdiği serinlik ile oturmak çok keyifli!

Azmak Nehri’ni komple gezmek için de, diğer yapmanızı tavsiye ettiğimiz aktivite tekne turu yapmak. Kooperatiflerin çalıştırdığı teknelerde tura katılmanın kişi başı ücreti 15-20 TL civarında ve tur yaklaşık 1 saat sürüyor. Nehir üzerinde güzel manzaralar sizi bekliyor. Ayrıca belirtelim, Akyaka’yı keşfetmek için tekne turu en ideal yol. Çünkü yürüyerek ya da karadan araç ile tüm bölge gezilemiyor.

Akyaka Plajı

Deniz, kum, güneş kısmına başlayalım yavaştan… Deniz, nehir, orman ve harika gün batımı manzarası var burada. Ayrıca su oldukça sığ diyebiliriz. Neredeyse 50 metre kadar açıldık ve hala boyu geçmiyordu derinlik olarak. Bununla birlikte plaja giriş ücretsiz. Ancak şezlong ve şemsiyeler ücretli, 30 TL.

Akyaka boşuna meşhur değil…

Özellikle akşam gün batımı zamanında plajda oturup bir yandan dalgaları, bir yandan da mesaiyi bitiren güneşi seyretmek buradaki en huzur verici şeylerden biri. Kesinlikle o anları yaşamanız gerekiyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Ufuk Plajı

Akyaka’dan, Gökova Akbük Koyu’na giderken tam yol üzerinde bulunan bir yer. Zeytin ağaçlarının denizin yakınına kadar geldiği, yeşil ve mavinin bir bakıma birleştiği bir plaj düşünün. Herhangi bir işletme ve su kaynağı bulunmuyor. Bu nedenle de son derece sakin bir yer. Özellikle kamp için ya da sakin bir yer arıyorsanız tavsiye ederiz. Ancak taşlık ve deniz kestanelerini de içeren bir plajının olduğunu da ekleyelim. Yani dikkatli olmanız gerekiyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Turnalı Boncuk Koyu

Akyaka merkezden yola çıkıp, Ufuk Plajı’nı geçip devam ettiğinizde sırada karşınıza çıkan koy burası. Deniz burada da taşlık ve deniz kestaneleri var. Yani burada da dikkatli olmanız gerekiyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Akbük Koyu Gökova

Akyaka Gezilecek Yerler listemizdeki asıl güzel yerleri son sakladık.Bu bölgedeki en iyi ki yerden biri desek herhalde yanlış olmaz. Akbük Koyu, Akyaka’ya 24 kilometre mesafede ve yaklaşık 35 dakikada araç ile ulaşabiliyorsunuz.

Nefis bir yer!

Burayı nasıl anlatsak tam emin olamadık işin açıkçası. Çünkü kelimelerle anlatması son derece zor olacak kadar güzel bir yer! Şöyle düşünün, masmavi ve yeşil onların karışımında bir koy. Aynı zamanda bütün koyu kaplayan ormanlar… Başka da hiçbir şey yok ve tamamen doğa ile iç içe bir yer! Ayrıca Akyaka’dan buraya gelirken bütün yol deniz kenarından takip ediyor ve manzara mükemmel.

Girişte 25 TL otopark ücreti alınıyor. Sonrasında se şezlong ve şemsiye kiralamanız lazım. Lazım kelimesini de kullanmak zorunda kaldık çünkü nerdeyse koy boyunca kendi şemsiyenizi koyacağınız boş yer kalmamış durumda. 2 şezlong ve 1 şemsiye ücreti ise 50 TL. Peki tüm masrafa değer mi? Cevap kesinlikle evet!

Ayrıca burada pansiyon ve ufak tefek yeme içme yerleri de var. Fiyatlar ise ortalamanın biraz üzerinde göründü bize bilginiz olsun.

Google Maps konumu için tıklayın.

İncekum Plajı, Kleopatra Plajı ve Sedir Adası

Akyaka Gezilecek Yerler yazımızın en güzel yerlerine geldi sıra.

Bu sefer de Akbük Koyu’nun aslında tam karşına denk gelen ancak haritaya göre Marmaris’e bağlı bir yer ile devam edelim. Akyaka’ya gelmişken bizce vakit ayırıp gelinecek kadar güzel olan en iyi iki yerden diğeri de buralar… Muğla gezilecek yerler diye arattığınızda da muhtemelen burayı bulacaksınız.

Akyaka’ya yakın bir güzellik.

Akyaka ile İncekum Plajı arası 27 kilometre ve araçla yarım saatte ulaşabiliyorsunuz. Bu bölgede ilk ulaşacağınız yer de burası. Bununla birlikte, İncekum Plajı, tüm Ege Bölgesi içindeki en iyi plajlardan biri. Adından da anlaşılacağı gibi incecik nefis bir kumsal ve sığ denizin birleşim yeri burası. Ayrıca nispeten kapalı bir koy olduğu için de genelde sakin bir denize sahip.

Giriş ücreti 25 TL. Aracınızı bıraktıktan sonra traktör ile 750 metre kadar yolu devam ediyorsunuz. Hiç traktöre binmediyseniz ilk deneyim biraz sarsıntılı gelecek ama eğlenceli! Ayrıca şezlong ve şemsiye de kiralayabileceğiniz bir yer burası. Sonuç olarak denizinin rengi, son derece sığ olması, suyun berraklığı ve kumsalı ile büyüleyici derecede güzel bir yer burası… Akyaka’ya gittiyseniz 1 gününüzü bu bölgeye ayırın deriz.

İncekum Plajı’nın Google Maps konumu için tıklayın.

Sedir Adası’nda deniz keyfi.

Bölgedeki diğer plaj ile Kleopatra Plajı. Hani biraz önce İncekum Plajı’nı çok övdük ya. O övgülerin alın, üzerine biraz daha övgü koyun. İşte Kleopatra Plajı öyle güzel bir yer. Buraya geçmek için İncekum’a gelmeden Çamlık İskelesi’ne ulaşıp, aracınızı orada bırakmanız gerekiyor. Sonra oradan teknelere biniyorsunuz ve karşıdaki Sedir Adası’na geçiyorsunuz.

Kişi başı ücret 40 TL. Adaya giriş de ücretli. Çünkü Sedir Adası aslında komple bir tarihi alan: Kedrai Antik Kenti’ne hoş geldiniz. Giriş ücreti 50 TL ancak müze kartınız var ise ücretsiz aklınızda bulunsun.

Kleopatra Plajı’nın renkleri aynı İncekum’da olduğu gibi “şahane”. Plajda şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz kullanabilirsiniz. Genelde tekneler buraya vardıktan 3 saat sonra geri dönüyorlar. Zamanınıza ona göre ayarlarsınız. Son olarak şöyle bitirelim: Türkiye’deki en iyi plajlar hangileri diye liste yapsak, Kleopatra Plajı ilk 5’e rahatlıkla girer. O kadar güzel bir yer!

Kleopatra Plajı’nın kalkış iskelesinin Google Maps konumu için tıklayın.

Uygun Fiyata Bilet Alın

İş ortağımız Pamukkale ile Türkiye’nin her yerine güvenli, konforlu ve uygun fiyatlı seyahat edebilirsiniz.

Uygun fiyata bilet almak için tıklayın.

Akyaka Otelleri

Bu bölgede her bütçeye göre otel var. Bazıları konak formatında, bazıları daire şeklinde.

En iyi yerlerden uygun fiyata rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akbük

Harika plajlar ve koylara sahip Akbük’ü keşfetmek için tıklayın.

Datça

Datça’yı keşfetmek için tıklayın.

Fethiye

Fethiye’yi keşfetmek için tıklayın.

Böylece Akyaka Gezilecek Yerler yazımızın sonuna geldik. Bu güzel yeri en kısa zamanda keşfetmeniz dileğiyle.