Bozcaada Gezilecek Yerler

Bozcaada Gezilecek Yerler yazımızda buradaki en lezzetli yemekleri, şarapları, yürüyüş rotalarını, en iyi otelleri, kiralık evleri ve tabii ki plajları tüm detayları ile anlatacağız sizlere. Sadece mekan ismi vermeden, buna ek olarak yiyeceklerin detaylarına kadar keşfetmeye hazır olun!

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Adanın berrak suları dışarıdan harika görünse de, bir de suyun altındaki rengarenk dünya var. Deniz gözlüğü ya da şnorkel yanınızda olmalı.

Tatile özel ürünler burada da tabii ki satılıyor. Ancak pek alternatif olmadığı için diğer yerlere göre bir nebze pahalılar. Buraya gelmeden alışveriş işinizin bitmesinde fayda var.

Alışveriş için bavulunuzda birkaç şişelik yer bulunmasında fayda var. Detaylar aşağıda alışveriş bölümünde olacak.

Burası bir ada olduğu için ve istediğiniz saatlerde ana karaya ulaşım şansınız olmadığından, eğer herhangi bir şeye alerjiniz varsa ilacınız her ihtimale karşı yanınızda bulunursa kafanız rahat olur.

Taşlık koylar nedeniyle deniz ayakkabısı iyi fikir, aklınızda bulunsun.

Bozcaada’ya Hangi Mevsimde Gidilir?

Bozcaada, bulunduğu konum itibariyle rüzgarların tamamına açık konumda. Ayrıca Kuzey Ege’de bulunmasından ötürü de su sıcaklığı güney tatil yörelerimiz gibi uzun aylar boyunca ılık kalamıyor.

Bu nedenle buraya gitmek için en mantıklı aylar Temmuz ve Ağustos. Ancak hava durumunu takip edip iyi hava yakalarsanız, su da henüz sıcakken Eylül aynında sakin bir ortamda Bozcaada’yı yaşamak ölmeden önce yapılması gerekenlerden.

Yaz mevsimine göre neredeyse yarı yarıya daha az kalabalık oluyor. Fiyatlar da daha uygun haliyle. Yeme içme yerlerinden rahatça oturup, plajlarda yer kapma derdi ile uğraşmıyorsunuz.

Bozcaada Nasıl Bir Yer?

Tamamen tatil ve keyfi odakı minik bir ada. Geyikli’den kalkan arabalı vapur ile adaya yaklaşırken buraya neden Bozcaada dendiğini ilk görüşte anlıyorsunuz. Ada neredeyse tamamen boz renklerde!

Ancak yaklaşıp Bozcaada’ya indikten sonra güzel sokaklarını görünce ne kadar şirin bir yer olduğunu da hemen görüyorsunuz.

Bozcaada’da çok sayıda koy ve plaj, tarihi yerler, bağ evleri ve şarap satış noktaları, dalış yerleri, kamp alanları ve doğa yürüyüşü rotaları var. Buraya tatil için geliyorsanuz hiç sıkılmadan yapacak çok şey bulnacaksınız.

Bozcaada Kaç Günde Gezilir?

Bozcaada’daki tüm aktiviteleri yapmak istiyorsanız en az 3 gün kalmanızı öneririz. Bunun tüm günlerinin bir kısmı denizde geçecek ve günün geri kalanında da diğer aktiviteleri yaparsınız.

Peki kısa bir kaçamak yapsak? Biz 2 gün burada kalarak hem denize girip, hem de ufak ada turları ile mini tatilimizden büyük keyif almıştık. Tercih sizin kısacası.

Bozcaada Nerede? Nasıl Gidilir?

Bozcaada, Çanakkale’ye bağlı bir ada. Geyikli’ye kadar araçla gidip Geyikli – Bozcaada feribotları ile adaya ulaşım sağlanıyor. Bu feribotlara ister araç ile ister yaya olarak binebilirsiniz.

İstanbul – Bozcaada arası 5,5 saat sürüyor ve 458 kilometre. Ancak bu yol Bursa ve Edremit yolunu takip ederseniz böyle. Eeğer Bandırma üzerinden giderseniz 6 saat sürüyor. Eğer İstanbul’un Avrupa yakasından yola çıkacaksanız Tekirdağ ve Gelibolu üzerinden de gidebilirsiniz. Bu taraftan gidildiğinde yolculuk 6 saat sürüyor. Çanakkale 1915 köprüsü aktif hale geldiğinde bu güzergah en az 45 dakika kısalacaktır.

Üstte verdiğimiz yolculuk sürelerinin Geyikli feribot iskelesine kadar olduğunu da eklemek gerekiyor. Buradan da feribot ile yaklaşık 45 dakikalık yolculuk yapıp Bozcaada’ya ulaşıyorsunuz.

Bozcaada 2021 Feribot Seferleri ve Ücretler

Geyikli – Bozcaada arasındaki feribot seferleri Gestaş firması tarafından yapılıyor. Sefer saatlerine ulaşmak için tıklayın.

Feribot ile geçiş ücreti 2021 yılında yaya için 14 TL, otomobil için ise 150 TL. Araç içinde şoför hariç diğer yolculuları da ücrete tabi olduklarını ekleyelim.

Gezilmesi Gereken Yerler

Yazımıza burada gezilmesi gereken yerler bölümümüz ile devam edelim.

Bozcaada Plajları ve Koyları

Akvaryum Koyu

Burası en güneyinde. Ulaşım için merkezden kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz eğer aracınız yoksa. Minibüsten inince 5-10 dakika kadar yürümeniz gerekiyor. Kendi aracınız var ise koyun daha yakınına kadar gidebiliyorsunuz.

Burada herhangi bir tesis bulunmuyor. Tesis bulunmadığı için de şemsiye, şezlong, tuvalet, duş ve giyinme kabini de yok. Yemek ya da içecek alabileceğiniz bir yer de yok. Tamamen doğa ile baş başa durumdasınız.

İki koydan oluşuyor aslında burası. Bir tarafı taşlık, bir tarafı ise kum. Kişisel tercihinize göre birini seçersiniz ya da bizim gibi dayanamayıp ikisinden de denize girebilirsiniz!

Ancak kum olan plajı tercih ederseniz haliyle daha kalabalık oluyor. Bu nedenle biz genelde taş olanı tercih ettik. İyi yer kapmak için sabah en geç 10’da burada olmanız gerekli.

Google Maps konumu için tıklayın.

Poyraz Liman Koyu

Bozaada merkeze en yakın koylardan birisi. Deniz kenarı boyunca etrafta kelimenin tam anlamı ile hiçbir şey yok. Denizi taşlık ve kestane var. Bu nedenle burayı bizce Bozcaada’da kamp yeri aıyorsanız değerlendirebilirsiniz. Sessiz ve sakin ortamda keyif yapmalık bir yer. Ayrıca arka tarafta da çok sayıda bağ evi var, tedarik için aklınızda bulunsun.

Google Maps konumu için tıklayın.

Tuzburnu Koyu

Geyikli tarafına bakan bir koy. Ayazma Plajı’ndan ufak, Akvaryum Koyu’ndan ise büyük bir kumsalı var. Kumsal kısmı taşlar ile de karışık durumda.

Bozcaada’da hakim rüzgar yönü olan kuzey rüzgarlarına çık konumda olduğu için genelde esintili. Bu nedenle yüzerken dalgalara dikkat etmelisiniz.

Herhangi bir işletme bulunmuyor. Kamp yapmak için ideal bir koy daha burası.

Google Maps konumu için tıklayın.

Ayana Koyu

Akvaryum Koyu ile Ayazma Plajı arasında kalıyor. Çok yakınından yol geçiyor, bu nedenle ulaşım kolay.

Plajın bir kısmı kum, bir kısmı ise taşlık. Taş olan yerlerde deniz kestanesi olabiliyor dikkatli olun. Kum kısımdan girmek ise çok keyifli. Ayazma Plajı ya da Akvaryum Koyu gibi kalabalık bir yer değil.

Bozcaada’nın yumuşacık kumlu plajlarından biri daha.

Burada da herhangi bir tesis yok. Aynı zamanda kalabalık da olmadığı için kendi şemsiye ve sandalyeniz ile gelip keyif yapabilirsiniz. Bizce Bozcaada’daki en güzel koy burası.

Googe Maps konumu için tıklayın.

Beylik Koyu

Bozcaada’da karaya vurmuş gemi ile fotoğraf çektirenleri görmüşsünüzdür. Evet işte o geminin olduğu koy burası. Aslında artık olmadığı desek daha doğru olur. Çünkü denizde kirlilik yarattığı için gemi oradan taşınmış.

Her neyse, Beylik Koyu, Ayazma Plajı’nın tam yanında. Ayrıca yoldan döndükten sonra bozuk bir yoldan plaja iniyorsunuz. Ancak bu emeğinize sonuna kadar değiyor inanın ki.

Renklerin güzelliği…

Komple kum, oldukça sığ, tertemiz bir suyu var. Renkler mavinin onlarca tonuna sahip. Herhangi bir tesis bulunmuyor. Kendi şemsiyeniz ve sandalyenizi yanınızda götürmenizde fayda var.

Google Maps konumu için tıklayın.

Ayazma Plajı

Bozcaada Gezilecek Yerler yazımızda o meşhur yere geldi sıra.

Ayazma Plajı, harika kumları, çok sığ denizi, balıklarla yüzme keyfi ile bambaşka bir plaj. Renkler o kadar güzel ki kumsala yukarıdan baktığınızda denize girmek için kendinizi zor tutacaksınız. Zor tutup denize hızlıca girdikten sonra da, su biraz soğuk mu acaba deme ihtimaliniz yüksek. Çünkü evet su biraz soğuk ama diğer harika özellikleri bunu kapatıyor.

Hava kötü olsa bile güzel.

Şezlong ve şemsiye ücreti 60 TL. Bu ikisine ücret alınmasına rağmen tuvalet ve duş bulunmuyor. Bunlar için arkadaki kafelerden rica etmeniz gerekmekte. Ücret alınıyorsa duş ve tuvalet de olsa iyi olurdu açıkçası.

Otopark kısmı için de 10 TL istediler ancak, daha önce gittiğimizde ücretsizdi. Olur da tekrar giderseniz şaşırmayın.

Sulubahçe Plajı

Ayazma Plajı’nın yanında burası da. Harika bir plaj. Ayazma’yı geçince soldaki Sulubahçe tabelasından değil, sonraki hafif bozuk ve toprak yoldan girerseniz plaja ulaşabiliyorsunuz.

Burada şezlong ve şemsiyesi bulunan bir adet işletme var, o da arka taraftaki işletmeye ait. 2 şezlong ve 1 şemsiye ücreti 40 TL toplamda.

En az Ayazma kadar güzel. Belki daha da iyi.

Harika incecik kumlar, sığ ve berrak bir deniz ile buluşuyor burada. Denizin tadını çıkartmak için tavsiye ederiz. Ayazma Plajı kadar da kalabalık değil ayrıca.

Google Maps konumu için tıklayın.

Çayır Plajı

Bozcaada’nın kuzeye bakan bir plajı. Hakim rüzgarlar da genelde kuzey olunca burası hem çok rüzgarlı, hem de dalgalı oluyor. Bu nedenle az tercih edilen bir yer. Ancak rüzgar güney yönlerden esiyorsa direkt burayı tercih edebilirsiniz çünkü en sakin deniz bu sefer de burası oluyor. Hava durumundan takip edersiniz rüzgarı.

Plajda herhangi bir tesis bulunmuyor. Plaj güzelliği bakımından Sulubahçe ve Ayazma kadar güzel diyemeyiz. Eğer rüzgar güneyden esiyorsa belki tercih edebilirsiniz diyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Bozcaada’da Gezilecek Yerler

Bozcaada ufak bir ada. Ancak gezilmesi gereken yer sayısı bir hayli fazla.

Bozcaada Sokaklarında Kaybolun

Bozcaada ufacık bir yer demiştik. Haliyle merkezi de ufak. Ancak daracık ve birbirine benzeyen sokaklarında kaybolmak ise çok kolay. Ancak bu yaşadığınız en keyifli kaybolma olacak şüphesiz ki!

Bozcaada’nın evleri, sokakları, tarihi yapıları çok iyi bir şekilde korunuyor ve restore edilerek kullanımda. Ayrıca sokakların son derece bakımlı ve rengarenk. Buralarda gezerken çoğu köşede bol bol fotoğraf çekeceğinize eminiz.

Bozcaada Kalesi’ni Gezin

Feribot iskelesinin hemen yanında. Kaleyi gezmek kısa sürüyor, ufak bir yapı. Ancak özellikle manzara seyretmek ve fotoğraf çekmek için kaleye çıkmanızı öneririz.

Polente Feneri’ni Keşfedin ve Gün Batımını İzleyin

Bozcaada’da gün batımını seyretmek… Unutulmaz bir hatıra anlamına geliyor bu. Ayazma Plajı’na yakın diyebileceğimiz bir konumda bulunuyor.

Burada gün batımını izleyecekseniz ve yanınızda portatif sandalyeniz ve hatta masanız varsa mutlaka bu ekipmanları da alıp öyle gidin. Gün batımı manzarasında keyifli bir akşam yemeğine dönüştürebilirsiniz böylece ortamı.

Günün yorgunluğunu atmak.

İyi yer kapabilmek için de gün batımından en az yarım saat önce burada olmanızı kesinlikle öneriyoruz. Çünkü kalabalık oluyor özellikle Temmuz ve Ağustos’ta.

Google Maps konumu için tıklayın. Bu konum sizi rüzgar enerjisi santralinin kapısına kadar götürecektir. Oradan da gün batımı tabelalarını takip etmelisiniz.

Alışveriş Yapın

Bozcaada’nın özellikle alışveriş için şarapları ön plana çıkıyor. Eğer şarap seviyorsanız buraya gelmişken, Bozcaada’da yetişen üzümlerden üretilen şarapların tadına mutlaka bakmanızı öneriyoruz.

Çamlıbağ

Şarap alabileceğiniz adreslerden ilki Çamlıbağ Şarapları’nın satış yeri olan Yunatçılar. En lezzetli şaraplara sahip firmalardan biri bizce. Yeri de Bozcaada çarşısının içinde. Buraya tıklayarak Google Maps konumuna ulaşabilirsiniz.

Şarapları tatmak için ise Tenedion Winehouse’a gidip şarap satın alıp tatlarına bakabilirsiniz. Biliyorsunuz, şarap tadımı yapmak kanunen yasak zira. Tenedion Winehouse’un Google Maps konumu için tıklayın.

Corvus Vineyards

Bozcaada’daki diğer şarap üreticisinin bağ evi ise burası. Lezzet olarak Çamlıbağ ile benzer tatlara sahipler. Alışveriş tercihiniz lezzet tercihine göre değişecektir. Karar sizin.

Buranın da şaraplarının favorimiz olduğunu ekleyelim. Biz genelde her ikisinden de karışık bir çanta yapıp Bozcaada’dan öyle dönüyoruz. Bu bağ evinin yeri Tuz Burnu Koyu civarında.

Google Maps konumu için tıklayın.

Amadeus

Bozcaada’nın çarşısından Ayazma Plajı’na doğru yola çıktıktan hemen sonra, daha şehir merkezinden uzaklaşmadan ana yol üzerinde bulunuyor burası.

Şarap tadı olarak Çamlıbağ’a daha yakın bulduk. Bozcaada’dan şarap alırken yukarıda anlattığımız çantaya iki farklı şarap markası ürünlerini atma huyumuzu siz belki üçe çıkarırsınız burası ile.

Google Maps konumu için tıklayın.

1948 Wine House Talay Şarap Evi

Geldik son tavsiyeye. Talay Şarapçılık’a ait bir yer burası. Yeri neredeyse merkezin de merkezinde desek yanlış olmaz. Güzel bir ambiyans eşliğnde alışveriş yapmak adına uğramanızı öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Bozcaada Bağ Bozumu Festivali

Bozcaada şarapları ile meşhur. Haliyle böyle güzel şaraplar yapılan bir yerde de bağ bozumu zamanı festival yapılmasa olmazdı. Bozcaada Bağ Bozumu Festivali her sene Eylül ayının ilk ya da ikinci haftası yapılıyor. 2021 yılında 10 Eylül’de yapılması planlanan Bozcaada Bağ Bozumu Festivali zamanı buraya gelip adanın bambaşka bir halini görmenizi tavsiye ederiz. Yaza göre daha az kalabalık, festival havası ve havada mis gibi kokular…

Bozcaada Maratonu

Bozcaada’da Adidas ve New Balance gibi spor markalarının sponsorluğunda her sene Mayıs ayında ve Eylül ayında maraton koşuluyor.

Adidas Maratonu 2021 yılında normalde 9 Mayıs’ta gerçekleşmesi bekleniyordu ancak Covid 19 nedeniyle kesinlik bulunmuyor. New Balance Maratonu ise Eylül 2021’de koşulacak.

Bozcaada’da Ne Yesek?

Bozcaada Gezilecek Yerler yazımıza lezzet keşifleri ile devam ediyoruz. “Buraya geldik, peki burada ne yemek lazım? Hangi tatları tatmadan dönmeyelim?” diyorsanız detaylar aşağıda.

Bozcaadalı Veli Dede Fırını

Buranın kurabiyeleri ve diğer hamur işlerine biz bayılıyoruz. Adada gezerken atıştırmalık almak ya da dönüş yolunda yemek için paket yaptırmak tercih edilebilir. Kesinlikle şans vermenizi öneririz. Yazın kalabalık oluyor ve sıra bekleme ihtimaliniz de var. Özellikle sakızlı ada kurabiyesi için beklemeye değer!

Google Maps konumu için tıklayın.

İşin doğrusu hepsini yedik!

Çiçek Pastanesi

Bozcaada’nın en bilinen ve popüler yerlerinden birisi burası. Hem kahvaltı için hem de hamur işi ve pastalarından tatmak için uğramanızı öneririz. Biz özellikle kavurmalı omletini seviyoruz.

Genelde kalabalık olduğu için burada da sıra bekleme ihtimaliniz var.

Google Maps konumu için tıklayın.

Hasan Tefik Restoran ve Zeytinyağı

Meyhane formatında bir akşam yemeği yemek için buraya gitmenizi öneririz. Mezeleri üst düzeyde kaliteli. Zaten bulunduğu sokak çok güzel.

Buranın yemeklerini denemeden bizce buradan dönmeyin. Yakında otursak her hafta giderdik herhalde.

Asma yaprağına sarılmış sardalya, levrek marin ve tereyağlı karides tek kelimeyle muhteşemdi! Yemeklerde kullandıkları zeytinyağı da kendi üretimleri.

Rezervasyon yaptırıp gitmenizi öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Trofi

Bozcaada’da pizza yemek isterseniz ilk terhiniz burası olmalı.. Pizza konusunda gerçekten iyiler. Tam merkezde bulunuyor yeri.

Biz dört peynirli pizza, ada pizza, ada burger ve trofi burger denedik. Zaten genel olarak çoğu yerde dört peynirli pizza sevdiğimiz için onu deneriz. Buradaki gerçekten başarılıydı. Hamburger için de harika diyemesek de kötü değildi. Ancak pizzalar mükemmel diyebiliriz. Pizzayı beklerken önden de tavuk suyu çorba pek iyi gidiyor işin doğrusu…

Google Maps konumu için tıklayın.

Kasaba Bozcaada

Bozcaada’ya geldiniz geziyorsunuz ve her şey güzel gidiyor. Ancak kalabalıktan biraz bunalır gibi oldunuz ve hem güzel, hem de sakin bir yer arıyorsunuz… Aradığınız yeri buldunuz şu anda!

Gerçekten de bir kasa burası.

Merkeze yakın, güzel bir avluda, müzik eşliğinde lezzetli yemekler yemek için burayı kesinlikle listenize alın. Et yemeklerinin tadı damağımızda kaldı.

Ayrıca yemek haricinde gezebilecek farklı dükkanları da içerir bir mini kasaba havası yaratılmış olması çok enteresan bir konsept. Biz Bozcaada’da geçirdiğimiz en farklı anlardan birini burada yaşadık. Bozcaada Gezilecek Yerler yazımızdaki en enteresan yerlerden birinin burası olduğunu notlarımıza almışız.

Google Maps konumu için tıklayın.

Bozcaada’daki Bağ Evleri

Bozcaada Gezilecek Yerler yazımıza Bozcaada’daki en iyi bağ evleri ile devam ediyoruz. Burada çok sayıda bağ evi var. Bağ vi olmayıp sadece şarap satışının yapıldığı yerler de mevcut. Bozcaada’nın şarapları gerçekten de çok lezzetli. Özellikle Yunatçılar’da satılan Karalahna’nın tadı hala damağımızda.

Bozcaada’daki bağ evlerinin genelde aynı zamanda otel bölümleri de bulunuyor. Ancak otelde konaklama yapmadan da bu bağ evlerinde yemeklerinizi yerken bir yandan da şarap içebilirsiniz.

Yemek, şarap lezzeti, ambiyans, ilgi alaka ve hijyen bakımından bizce Bozcaada’daki en 5 bağ evi ise şunlar:

1.Kardinal Bağ Evi

2.Karadut Restoran ve Bağ Evi

3.Bozcaada Defne Bağ Evi

4.Bozcaada Ilgın Bağ Evi

5.Madam Eleni Bağ Evi

Bozcaada Otelleri

Bozcaada’yı elimizden geldiğinde anlatmaya çalıştık size. Burada pansiyon, ev, bağ evi, normal otel şeklinde her türlü konaklama imkanınız bulunuyor.

Rezervasyon

En iyi otellerden en uygun fiyatlarla rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kaş

Masmavi plajları ile Türkiye’nin en güzel tatil rotalarından Kaş’ı keşfetmek için tıklayın.

Kekova

Batık şehirler, deniz içinde kral mezarları, harika koyları ile Kekova gezi rehberi yazımızı okumanızı öneririz. Tıklayın.

Çeşme

Çeşme’deki tüm koylar, plajlar, yakınlardaki bağ evleri, en iyi lezzetleri anlattığımız rehberimiz için tıklayın.

Böylece Bozcaada Gezilecek Yerler yazımızın sonuna gelmiş olduk. Türkiye’nin en güzel tatil yerlerinden biri olduğu kuşkusuz su götürmez bir gerçek olan Bozcaada’yı en kısa zamanda keşfetmeniz dileğiyle.