Haydar Koyu Gezi Rehberi

Haydar Koyu Gezi Rehberi yazımızda Akbük Didim’e çok yakın konumda olan bu doğa güzelliğini sizlere tanıtacağız. Genelde buradaki yazlıkçılar tarafından bilinen ancak zamanla iyice popüler hale gelmeye başlayan bu güzel koya dair tüm detaylar yazımızda.

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Haydar Koyu’na yakın mesafede herhangi bir market yer almıyor. Gitmeden önce market alışverişinizi tamamlamalısınız.

Muğla sınırlarında olduğundan iyice güneye inmiş olacaksınız. Güneş kremi ve şapkanızı unutmayın.

Şemsiye ve şezlong da bulunmuyor. Yanınızda en azından şemsiye ve portatif sandalye bulunursa rahat edersiniz.

Kayalık kısımların deniz altı dünyası çok renkli. Bu nedenle yanınızda deniz gözlüğü, şnorkel gibi aletleri almanızı tavsiye ederiz.

Haydar Koyu Nerede? Nasıl Gidilir?

Haydar Koyu aslında sınır olarak Muğla sınırlarında kalıyor. Ancak Muğla merkezden ziyade, Didim’de yer alan Akbük’e yakın. Peki Didim ve Akbük nerede derseniz de, Aydın sınırlarında olduklarını belirtelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Yolun son 500 metresinde dikkatli olmak gerekiyor.

Didim ya da Söke Tarafından Gidecekseniz

Haydar Koyu’na gitmek için önce Akbük’e gitmenizi tavsiye ediyoruz. Akbük’ten de yaklaşık 20 dakikalık yolculuk ile buraya ulaşıyorsunuz.

Daha Güneyden Gidecekseniz

Eğer Akbük’ün daha güneyindeki yerlerden gidecekseniz, önce Bozbük’e ulaşmanız gerekiyor. Bozbük’ten de yine Haydar Koyu’na ulaşılıyor. Yaklaşık 25 dakikalık bir yolculuk sizi beklemekte.

Haydar Koyu Nasıl Bir Yer?

Haydar Koyu sağı ve solu ormanlarla kaplı, plaj uzunluğu yaklaşık 150 metre olan, çoğunlukla kum ve oldukça sığ bir plaja sahip. Denizin ne kadar sığ olduğunu da anlatmak için şunu demek lazım, yaklaşık 40-50 metre açılsanız da deniz yetişkin bir insan boyunu geçmiyor. Denizin rengi ve kumun rengi bakımından Alaçatı’daki Ilıca Plajı aklınıza gelecek muhtemelen.

Karşınızda Haydar Koyu.

Koyun sağı ve solu kapalı olduğu için genelde sakin. Kum ve sığ olması nedeniyle de özellikle çocuklu aileler için çok ideal. Koyun yanında ufak bir otopark alanı var. Yalnız buraya en fazla 10 araç sığabiliyor. Ücretsiz olduğunu da belirtelim. Size tavsiyemiz biraz daha gerilere aracınızı bırakıp 5 dakika kadar yürümeniz olacak bu nedenle.

Etrafta herhangi bir market ve tesis bulunmuyor. Sadece plajın arkasında ufak bir kafe var. Ancak biz gittiğimizde kapalıydı (Eylül ayı). Yine de siz yanınızda yiyecek ve içecek bakımından hazırlıklı olun.

Haydar Koyu’na Ne Zaman Gidilir?

Genel olarak Nisan sonundan Ekim ayı ortalarına kadar rahatlıkla denize girebilirsiniz. Ancak burası ufak bir plaj olduğundan hem şemsiye koymak için alan dar, hem de aracınızı bırakacak yeterli yer yok. Hal böyle olunca da, yaz mevsiminde eğer hafta sonu gidecekseniz en geç 09:̂30 civarında burada olmanız gerekiyor. Aksi durumda iyi yer bulmak pek kolay değil. Hafta için ise genelde çok rahat ve sakin.

Yaz mevsimine gelen resmi tatil günleri ise buraya gelmenizi tavsiye etmiyoruz. Özellikle bayram günleri kalabalık nedeniyle keyif alamazsınız.

Haydar Koyu’nda Yapılacak Şeyler

Haydar Koyu Gezi Rehberi yazımızın eğlenceli kısmına geldik.

Mangal Yapılır mı? Semaver Götürelim mi?

Öncelikle belirtelim ki burada mangal ve semaver yasak. Çünkü etraf ormanla kaplı. Yasağa rağmen mangal yapan var mıydı? Evet biz gördük. Ancak sonra güvenlik görevlileri gerekli cezai işlemi uyguladılar. Riske girmeyin deriz.

Turkuaz renginde bir deniz ve yumuşacık kumlar…

En Uygun Fiyata Otel Bulun

Bu güzel yerde daha uzun bir tatil düşünüyorsanız en iyi otellerden harika fiyatlarla rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Piknik

Denize gelmişken piknik yapmak buradaki en keyifli aktivitelerden. Plajın sağında ve solunda ağaçlık alanlar olduğu için uygun bir ağacın altına masanızı açabilir, denize karşı keyif yapabilirsiniz.

Olta Balıkçılığı

Biz buraya ne zaman gitsek olta balıkçılığı yapan kişiler görüyorduk. Son seferde sorduğumuzda özellikle sonbaharda balığın bol olduğunu öğrendik. Balık tutmayı sevenlerin aklında bulunsun.

Uygun Fiyata Bilet Alın

İş ortağımız Pamukkale ile Türkiye’nin her yerine güvenli, konforlu ve uygun fiyatlı seyahat edebilirsiniz.

Uygun fiyata bilet almak için tıklayın.

Etrafta Başka Gezilecek Yerler Var mı?

Akbük ve Didim

Akbük ve Didim’de gezilecek çok sayıda yer bulunuyor. Bunları aşağıdaki yazıda tüm detayları ile anlattık. Antik şehirler, plajlar, lezzet durakları, tarihi köyleri ile görülecek onlarca yer bulunuyor. Okumanızı öneririz.

Akbük Gezi Rehberi için tıklayın.

Didim Gezi Rehberi için tıklayın.

Priene Antik Kenti

Söke’de bulunan Priene Antik Kenti eğer tarih merakınız var ise mutlaka görmeniz gereken bir yer. Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın güney yamacına sırtını yaslamış ve iyi korunmuş durumda.

Priene Antik Kenti Gezi Rehberi yazımız için tıklayın.

Milet Ören Yeri

Priene Antik Kenti ile 15 dakika mesafedeler. Bu nedenle gitmişken her iki kenti de gezmenizi öneririz. Ayrıca bu iki kent birbiri ile bağlantılı yerler. Yani birini gezmezseniz geziniz eksik kalıyor.

Milet Ören Yeri’ni detaylı okumak için tıklayın.

Bafa Gölü

Akbük’ten tekrar Aydın – Muğla yoluna çıktığınızda aracınızla yaklaşık 15 dakika mesafede yer alıyor. Gölden avlanan yılan balığını kesinlikle denemenizi öneririz. Ayrıca henüz çok az bilinen antik şehirler, kral mezarları gibi enteresan görülecek yerler barındırıyor.

Bafa Gölü Gezi Rehberi yazımız için tıklayın.

Mükemmel Bir Kahvaltı

Söke’de yer alan Yoğurtçu Cavit özellikle bal kaymağı ile meşhur. Kesinlikle denemenizi öneriyoruz.

Yoğurtçu Cavit Yemek Rehberi yazımız için tıklayın.

Böylece Haydar Koyu Gezi Rehberi yazımızın sonuna geldik. Bu mükemmel yeri en yakın zamanda görmeniz dileğiyle.