Konya Gezilecek Yerler

Konya Gezilecek Yerler yazımızda görülmesi gereken onlarca yere sahip dev bir şehri size tüm detayları ile anlatacağız. Konya’yı tamamıyla gezmek için fazla zamana ihtiyacınız olacak.

Biz de bu nedenle Konya’yı bölgelere ayırıp, bu bölgelerde neler olduğunu yazdık ve kaç günde gezilebileceğinizi de ekledik. Buna göre tatil planınızı yapabilirsiniz.

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Konya’ya gelmeden önce okumanızı tavsiye edeceğimiz bazı kitaplar var. İlki tabii ki Mesnevi. Şehrin ruhunu daha iyi hissetmenizi sağlayacağı kesin. Diğeri ise Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Beş Şehir isimli kitabı. Bu kitapta yazar Konya’yı da anlatır. Ve son kitap ise yine aynı yazarın Saatleri Ayarlama Enstitüsü isimli romanı. Aşağıda Sille Zaman Müzesi’ni gezerken gözleriniz aynı eserleri görür ancak ruhunuz farklı hisseder.

Konya’da bahar aylarında ortalama sıcaklıklar 11-17 C arasında değişmekte ve bahar aylarında yaklaşık 9-10 günü yağış alıyor. Kıyafet ve (spor ayakkabısı) ayakkabı seçiminizi buna göre yapabilirsiniz.

Özellikle yazın öğle vakti riskli sıcak havaya denk gelme ihtimaliniz yüksek. Şapka ve güneş kremi iyi fikir olabilir. Aynı zamanda yanınızda ufak su bulunmasında fayda var.

Konya’da fotoğraf için müthiş manzaralı yerler var. Eğer fotoğraf makineniz varsa unutmamalısınız!

Konya’ya Hangi Mevsimde Gidilir? Konya Nasıl Bir Yer?

Konya’ya özellikle Mart- Nisan aylarında gidilmesini öneririz. Böylece Lale bahçelerinin sunduğu görsel şölene eşlik edebilir ve doğanın uyanışını simgeleyen leylekleri görebilirsiniz. Bunun haricinde, eğer ağırlıklı olarak kültür ve tarih gezisi yapacaksanız tüm mevsimler gezmek için uygun. Yalnızca aklınızda bulunsun, kışın Türkiye’deki çoğu yer gibi burada da sıcaklıklar sık sık sıfırın altına düşüyor.

Konya Kaç Günde Gezilir?

Konya Gezilecek Yerler yazımızın aslında kritik başlıklarından biri bu. Çünkü Konya çok büyük bir şehir ve gezilmesi gereken yerler oldukça dağınık. Hal böyle olunca da hepsini mi, yoksa bazılarını mı gezmek istediğinize göre işler değişiyor.

Güney batısında Beyşehir gölünden, kuzey doğusunda Tuz gölüne kadar geniş bir alanı kapsıyor. Bundan dolayı Konya’da görmek istediğiniz yerleri Konya ilçeleri bazında değerlendirmek ve buna göre gezmek zamanı verimli kullanmak adına faydalı olacaktır. Örneğin plansız bir gezi yapmanız halinde lale bahçelerini görmek için Konya merkezden 60 kilometre gitmek durumunda kalabilirsiniz.

Peki Konya için kaç gün ayırmalısınız? Eğer çoğu önemli yeri görmek istiyorsanız 2 gece 3 tam günde Konya’yı gezebilirsiniz.

Konya’da Gezilecek Yerler

Evet, geldik yazımızın diğer kritik kısmına. Konya’da gezilecek o kadar fazla yer var ki, hangilerini görsek diye plan yaparken işler hepten karışabilir. Bu nedenle gezinizi bölgelere bölmenizi öneriyoruz.

Konya Merkezde Gezilecek Yerler

Mevlana Müzesi

Mevlana Müzesi, 17 Aralık 1273 yılında Mevlana’nın vefatının ardından mezarının üzerine türbesinin yapımı ile Mevlevi dergahı 1954 yılında teşhir düzenlemesi ile birlikte ziyarete açılmış. Bu müzede, Mevlana’nın sandukası, mezar örtüsü, Mesnevi, kandiller, musiki aletleri (Sekiz Telli Keman), Sabır taşları, Galileo’nun astronomi dersleri vermek için kullandığı küre, ihtisas kütüphanesi yer almaktadır. Burayı gezdikten sonra Mevlâna Müzesi’nin hemen yanındaki Sultan Selim Camii’ni ziyaret edebilirsiniz.

Mevlana’nın türbesini uzun zamandır görmek istiyorduk. Görmelisiniz!

Mevlana Müzesi’ni ziyaret ücretsiz. Yakın zamana kadar ücretliydi ve Topkapı Sarayı sonrasında en popüler ikinci mekandı. Şu anda bu önemini ücretsiz olarak korumaya devam ediyor. Zaten mekana girdiğinizde manevi olarak insana verdiği huzur bambaşka hisler yaratıyor içinizde. Elif Şafak’ın birkaç kitabını okuyup buraları gezmenizi öneririz. Kendisinin kitaplarında Mevlana’ya olan sevisini ve ilgisini açık bir şekilde görebilirsiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Şems-i Tebrizi Camii ve Türbesi

Konya Gezilecek Yerler yazımıza büyük önem vererek ekledik burayı. Çünkü üzücü bir şekilde Konya’yı gezen çoğu kişi sadece Mevlana Müzesi’ni gezip, burayı atlıyorlar. Sanırız çoğu kişi bilmeden böyle yapıyor. Oysa Şems-i Tebrizi ve Mevlana birlikte görülmeli ve bilinmelidir.

Şems-i Tebrizi’yi de ziyaret etmeden olmaz.

Ufak bir türbe burası ve ziyarete de açık. Konya’da manevi hissiyat olarak sizi en çok etkileyecek yerlerden biri burası. Elif Şafak’ın Aşk isimli romanında da Şems-i Tebrizi’yi anlatır. Önce kitabı okuyun, sonra gezin deriz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sultan Selim Camii

Osmanlı mimarisi örneklerinden olan Sultan Selim Camii, 2. Sultan Selim Konya valisi iken yapımına başlanıp 1567 yılında yapımı tamamlanmıştır. Mevlana müzesinin yanında yer almaktadır. Görmeden geçilmemeli.

Mevlana Müzesi’nin hemen yanında olması, bulunduğu meydanın ve kendisinin görkemli yapısı ile muhtemelen buraya okumasanız da dikkatinizi çekecektir.

Google Maps konumu için tıklayın.

Karatay Medresesi

Selçuklu mimarisi örneklerinden olan Karatay Medresesi derviş ve bilginlerin toplantı yeridir. Bu medreseyi diğer medreselerden ayıran özellik, çini işçiliğinin dekorasyondaki kullanımının inceliği ve zenginliğidir. Müze kart geçerli. Ancak yoksa giriş ücreti 10 TL.

Google Maps konumu için tıklayın.

Konya’daki mekanların genel bir huzur verici havası var.

Konya Arkeoloji Müzesi

Konya’nın merkezindeki diğer görülmesi gereken müze de burası. u noktada girişin ücretsiz olduğunu da belirtelim. Aynı zamanda gezmesi çok ilgi uyandırıcı ve eğlenceli bir müze. Özellikle lahitlerin olduğu alana geldiğinizde hayret ve hayranlık hislerini birlikte yaşayacağınıza eminiz.

Konya Arkeoloji Müzesi, şehirde gezdiğimiz en iddialı yerlerdendi.

Özellikle Çatalhöyük’ten çıkartılan eserleri görmek için bile gitmenizi özellikle tavsiye ediyoruz. Tarih ile ilgili biriyseniz görmeden Konya’dan dönmeyin.

Google Maps konumu için tıklayın.

Panorama Konya Müzesi

Konya tam bir müzeler şehri. Şehri keşfetmeden önce bu kadar müze olduğunu biz de bilmiyorduk. Aynı zamanda işin enteresan tarafı içlerinde bakımsız ya da önemsiz olanı da yok. Gerçi önemsiz müze olur mu? Tabii ki olmaz, hepsi kıymetli. Ancak burada demek istediğimiz içerik olarak dolu ve bakımlı oldukları aslında.

Detaylar inanılmaz güzel!

Panorama Konya Müzesi ise Konya’nın minyatürler ile yapılmış bir özeti. Özellikle tarihi binalar ve mevlevihanelerde harika işçilik var. Alt katta yer alan Mevlana’nın hayatından kesitler sunan müze bölümü ise büyüleyiciydi. Bizim gibi Mesnevi’yi okuyup Konya’yı sonra gezerseniz bu etki daha da artacaktır.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sille Zaman Müzesi

Zaman… Kitaplara, şiirlere, filmlere, aşklara, maceralara konu olmuş bir kavram. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın şiirinde şu sözler geçer:

“Ne içindeyim zamanın,

Ne de büsbütün dışında;

Yekpare, geniş bir anın

Parçalanmaz akışında”

Biz müzeyi gezerken hem bize müzeyi gezdiren görevli Ahmet Bey’in harika anlatımı, hem de eserlerin güzelliği ile zaman kavramını hep sorguladık. Maneviyat yönünden güçlü etkileri olan ufak bir müze burası. Tropikal Kelebek Bahçesi’ne de yakın. Mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Ayrıca gelmişken buraya çok yakın olan Şeytan Köprüsü’nü de görmelisiniz. Mimarisi ve üstüne yapıldığı kaya yapısı oldukça farklı bir eser.

Google Maps konumu için tıklayın.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi

Ciddi emek var burada. İnce detaylarla bezeli harika bir yer burası. Gezerken kelebeklerin güzelliğini görüp hayran kalmamak elde değil…

Burayı gezerken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, gezinin tek yönlü olması. Yani bir defa geçtiğiniz yerden tekrar geçemiyorsunuz. Bu nedenle her yeri tüm detayları ile yavaşça seyrederek gezmenizi öneririz.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni keşfetmek çok heyecanlıydı.

Kelebekler haricinde özellikle Macera Kulesi ve Selçuklu Çiçek Bahçesi yine buraya gelmişken uğramanız gereken yerler. Aynı zamanda kelebekler haricinde 18 farklı türden 410 bin adet bitkiyi de unutmayalım…

Pazartesi günü kapalı. Ayrıca Tropikal Bahçe 2021 giriş ücreti ise öğrenci 7,5TL yetişkin 17,5TL, engelli ve 65 Yaş üzeri 5TL, 0-6 Yaş arası, şehit yakını, gazilere ise ücretsiz. Ailece ziyaretlerde ise anne, baba ve 7-14 yaş arası her çocuk için 5 TL şeklinde ücretlendirme mevcut.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0332 211 11 20

Konya Merkezinin Dışındaki Gezilecek Yerler

Kızören Obruğu ve Obruk Hanı

Kızören obruğunu görmek isterseniz Konya merkezden kuzey doğu yönüne doğru 70 km gitmeniz gerekecek. Obruk içindeki su dönem dönem planktonlardan dolayı buz mavisi ve koyu mavi renklere bürünüyormuş. Biz buz mavisi renginne denk geldik ve görüntü inanılmazdı! Bununla birlikte obruk gezmek bize genelde korkutucu geldiği için, heyecan dozu yüksek gezilerimizden biri olduğunu da söylemek gerekiyor.

Obruklar ürkütücü kesinlikle…

Ayrıca obruğun yanında Selçuklu dönemine ait Obruk Hanı var. Devam eden restorasyon çalışmalarının sonuçlanması ve ziyarete açılması için çalışmalar sürüyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Boncuklu Höyük

Çatal Höyük kültürünün öncüsü olarak bilinen Boncuklu Höyük’ün tarım aşamasında olduğu düşünülmekte. Kazı çalışmaları devam etmekte olduğundan henüz ziyaret için sadece sunum alanı açık.  Boncuklu Höyük’ün bekçisi size detaylı bir şekilde rehberlik de etti, buradan teşekkür ederiz kendisine. Aynı zamanda Çatal Höyük ile arasında 9 kilometre mesafe var. Bu nedenle Karatay merkez ilçesi gezildikten sonra Konya’ya geri dönmeyecekseniz Boncuklu Höyük ardından Çatal Höyük’e geçmenizi tavsiye ederiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Çatalhöyük Ören Yeri

Ah, dünya gözüyle burayı da gördük ve çok mutluyuz. Eğitim hayatımız boyunca hep duyduğumuz en önemli tarihi yerlerden biri burası hiç kuşkusuz. İlk  yerleşim ve şehirciliğin örneklerinden Çatal Höyük Konya’nın Çumra ilçesinde yer alıyor ve giriş ücretsiz. Ayrıca Konya merkeze 30 kilometre uzaklıkta.

Türkiye’nin en önemli tarihi yerlerden biri.

Burada o kadar enteresan tarihi eserler var ki, iyi geldik ve gördük diyeceğinize eminiz. Mesela tarihteki benzerleri içerisinde en eski tuzluk burada. Tuzluk deyip geçmeyin, tarihe ışık tutuyor. Bununla birlikte 1958’den beri kazıların devam ettiği bilgisini aldık ve hala kazılar devam etmekte. Bizden sonraki nesiller çok daha enteresan ve başka tarihi eserler görecektir mutlaka.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kilistra Antik Kenti

Konya merkezinin 45 kilometre güney batısında Meram ilçesinde yer alıyor. Açık hava müzesi formatında bir yer düşünün. Aynı zaman Hristiyanların inanç turizminde ziyaret merkezlerinden biri burası, bu nedenle önemli bir yer. Kiliseler, şapeller, seramik atölyeleri, manastırlar, sığınaklar, gözcü kuleleri ve mahalleler önemli yerleri oluşturuyor.

Anadolu’daki önemli yerlerden biri. Özellikle Hristiyanlar için.

Burası geniş alana sahip bir yer. Hal böyle olunca gezmek uzun sürüyor. Ancak yapılar öyle merak uyandırıcı ki, insan kendini tarihi gezintiye çıkmış gibi hissediyor gezerken.

Ayrıca son olarak ekleyelim, Antalya yolundan Konya’ya gelenler Kilistra antik kentini ziyaret etmek için Kayalı yol ayrımından sağa dönerek Antik kent gezilip Konya’ya devam edilebilirler.

Google Maps konumu için tıklayın.

Leylekler Vadisi

Beyşehir’in Yeşilbağ beldesinde yer alıyor burası. Beyşehir’e 30 kilometre mesafesi var. Özellikle ilkbahar mevsimi geldiğinde görmeniz lazım. Çünkü Mart-Nisan aylarında leyleklerin göçleriyle ortam renklenmeye başlıyor.

Enteresan bir doğa olayı olduğu için eğer yolunuz bu bölgeye düşerse uğramadan geçmemenizi öneririz. Çünkü yüksek yuvalarda onlarca leylek görme şansınız var ve biz böyle bir görüntüyü başka yerde görmedik.

Google Maps konumu için tıklayın.

Eflatun Pınar Hitit Su Anıtı

Bakın burası çok önemli! Ufacık bir eser ancak yüzyıllardır su sistemi hala çalışıyor. Şöyle düşünün, bir eser inşa ettiniz ve sizden sonraki onlarca kuşak hala bu eseri çalışırken görebiliyor. Ne kadar mucizevi bir şey değil mi?

Hala çalışması inanılmaz değil mi?

Beyşehir’de yer alan Hitit Kutsal Su Tapınağı UNESCO Dünya mirası geçici listesinde. Çünkü su havuzu sistemi bugün de kullanılabiliyor!

Google Maps konumu için tıklayın.

Fasıllar Hitit Kaya Anıtı – Lukyanus Kitabesi

Beyşehir’de bulunan Fasıllar Hitit Kaya Anıtı’nın çok önemli bir özelliği var. Peki nedir? Hemen söyleyelim: Dünyanın en büyük kaya anıtı olma özelliğine sahip! Anıt, 70 ton ağırlığında, 7 metrenin üzerinde boya sahip. Aynı zamanda Lukyanus Kitabesi de buraya çok yakın konumda, bu nedenle birlikte gezebilirsiniz.

Buradan ufak görünebilir ancak dev bir yapı bu.

Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde de bu anıt vardı diyecek olan vardır mutlaka bu yazıyı okurken. Evet var ancak replikası orada yer alıyor. Buradaki gerçek hali. Aynı zamanda buraya ulaşım biraz problemli maalesef. Konya – Antalya yolunda devam ederken, Seydişehir’e gelmeden Fasıllar’a sapın. Sonra kahverengi tabelaları takip ederek buraya ualşıyorsunuz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Meke Krater Gölü

Konya’daki en önemli doğa harika yerlerin bizce başında geliyor. Sanki deniz içinde bir ada gibi görünüyor burası. Son yıllardaki kuraklık nedeniyle özellikle yağışın az olduğu dönemlerde göl kurumaya başlamış durumda. Ancak daha yağışlı zamanlarda giderseniz muhteşem bir manzara sizleri bekliyor. Aynı zamanda gölün etrafında hiçbir şey olmadığı için eğer kamp yapmayı düşünürseniz burası son derece ideal, aklınızda bulunsun.

Google Maps konumu için tıklayın.

Suyun çekilmediği zamanı yakalarsınız umarız.

Etraftaki Diğer Gezilecek Yerler

Konya Gezilecek Yerler yazımızda Konya için olmazsa olmaz rengarenk bir dünya var: Lale bahçeleri!

Lale Bahçeleri

Konya’ya eğer ilkbaharda giderseniz bu görsel şöleni kaçırmayın. Hava sıcaklığına bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle 25 Mart civarı lale tarlaları fotoğraf çekimine açılıyor. Fakat gezi planınızı yaparken mutlaka lale üretimi yapan firmaları arayıp son durum hakkında bilgi edinmenizi öneririz. Böylece boş yere yol gitmemiş olursunuz.

Tam zamanında renklerin içinde olmak…

Aynı zamanda lale soğanı almak istiyorsanız, Konya merkezde üretim firmalarının satış ofisleri bulunuyor. Peki Konya lale bahçeleri nerede? Şimdi sırada bu kısım var. Size iki adet yeri tarif edelim. Firmaların isimlerine tıklayıp Google Maps konumlarına ulaşabilirsiniz.

Atlas Lale Üretim Çiftliği

Telefon: 0332 235 12 00

Rengarenk görselliği yakalamak istiyorsanız üretim tarlalarına yolculuk yapmanız gerekecek. Nisan aylarında yolculuk yapıyorsanız nefis bir kekik kokusu size eşlik ediyor…

Asya Lale Bahçesi Lale Üretim Çiftliği

Telefon: 0332 237 55 21

Konya’da Ne Yenir? Nerede Yenir? 

Konya’da Tatmanız Gereken Yemekler

“Konya’daki en meşhur yemekler neler?” diye soracak olursanız cevabımız biraz uzun olacak.

Ana Yemekler: Konya tiriti, Konya etli ekmek, bıçak arası, fırın kebap, çebiç ve papara.

Çorbalar: Bamya çorbası, Arap aşı çorbası, etli topalak çorbası.

Tatlılar: Höşmerim tatlısı, dilber dudağı tatlısı ve saç arası tatlısı.

Ara sıcaklar: Mevlana böreği, batırık ve kabak kayganası.

Konya Yemek Yerleri

Konya Gezilecek Yerler yazımıza lezzet durakları ile devam ediyoruz.

Lokmahane Çarşı Şubesi

Konya yöresine ait ev yemeklerinin bir çoğunu tadabileceğinizi bir mekan. Bizce Konya’ya gitmişken hafif bir geçiş olması için önce buraya özgü ev emekleri ile başlamakta fayda var. Ayrıca şehrin kültürünü hissetmek adına da fena bir fikir değil gibi.

Google Maps konumu için tıklayın

Telefon: 0332 353 13 43

Nefis yemeklere hazır mısınız?

Tiritci Mithat

Özellikle kuzu eti seviyorsanız, bol tereyağında hazırlanmış bu yemeği tavsiye ederiz. Tavsiyemizi de tiriti en iyi yapan yerin adını size vererek yapmak istedik. Tiritci Mithat, biz gittiğimizde önünde kuyruk olan bir yerdi. Hal böyle olunca merak etmemek de imkansız. 1 porsiyon tirit yemeği 50 TL. Yani ucuz değil. 1 porsiyon tiritte 250 gram et bulunuyor. Fazlasıyla doyurucu olduğunu ekleyelim. Son olarak kredi kartı geçmediğini de bilmekte fayda var.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0507 548 49 49

Beğendik mi? Evet!

Ali Baba Fırın Kebap

Kebap seviyor musunuz? Eğer cevabınız evet ise buraya uğramadan Konya’dan dönmeyin! Tadı damağımızda öyle bir kaldı ki, Konya’dan eve dönerken yolda hala “çok iyiydi be!” diye arabada konuşuyorduk. Peki bu lezzet nereden geliyor? Saatlerce fırında pişen kuzu eti ile yapılan fırın kebabı, Türkiye’de yiyebileceğiniz en iyilerden birisi.

Etin lezzeti harikaydı.

Zaten burası en meşhur gurmelerden tutun, yabancı turistlere kadar herkesin Konya’ya gittiğinde mutlaka uğradığı bir yer. Kendinizi bu lezzetten mahrum bırakmayın!

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0332 351 03 07

Kebapçı Dedeler 1929

Fırın kebabı ile Konya’nın yerlilerinin de tercih ettiği bir mekan, siparişleri gramaj olarak veriyorsunuz. Fırın kebabında burası mı, yoksa bir üstteki yer mi daha iyi derseniz biz net karar veremedik açıkçası. Ancak sanki burası %50,1 oranında daha lezzetli gibiydi… Fark o kadar az inanın ki. Bununla birlikte gramaj fiyatını baştan sormayı unutmayın. Ona göre siparişi verirsiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0332 351 18 78

Favorimiz.

Somatçı Fihi Ma Fihi Restoran

Mevlevi yemekleri yapan tek restoran olma özelliğine sahip. Otantik ortamı ile Mevlevi sofra kültürünü, Mevlevi müzikleri eşliğinde tatma imkanı sağlıyor. Mekanda sofralar odalara kurulmuş ve birbirinden uzak şekilde konumlandırılmış. Farklı yemekleri tatmak, özel günleriniz için tercih edebileceğiniz keyifli bir mekan.

Fiyatları ortalamanın biraz üzerinde bulabilirsiniz ama verdiğiniz paraya her şeyiyle kesinlikle değiyor. Menüsünde vejetaryen ve glütensiz seçeneklerin olduğunu belirtelim. Son olarak bizce Konya Gezilecek Yerler yazımızdaki en farklı ve özel mekanlardan biriydi…

Mevlana müzesinin yakınında yer alan mekana müze sonrası ya da akşam yemeği için uğramanızı tavsiye ederiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0536 562 22 05

Konya Otelleri

Konya’da her bütçeye uygun onlarca otel, pansiyon ve ev bulunuyor. Buraya gelmişken en az 1-2 gece konaklamanızı öneriyoruz.

En iyi otellerden çok uygun fiyatlarla rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Isparta

Gül ve lavanta bahçelerinin mis gibi kokuları eşliğinde gezmek, 1700 metrede hala akan çeşmesi ile Sagalassos’u görmek harikaydı!

Isparta Gezilecek Yerler yazımız için tıklayın.

Denizli

Pamukkale, antik sıcak havuz, teleferik, dağ evleri ve nefis tandırı ile Denizli’yi keşfedin.

Denizli Gezilecek Yerler yazımız için tıklayın.

Pamukkale

Pamukkale’yi ayrı bir yazı ile çok daha detaylı ve özel olarak anlattık.

Pamukkale Gezi Rehberi için tıklayın.

Ankara’ya Yakın Gezilecek Yerler

Ankara’ya yakın gezilecek onlarca yer var. Ormanlar, şelaleler, göller, antik kentler ve harika kamp alanlarını keşfedin.

Ankara’ya Yakın Gezilecek Yerler yazımız için tıklayın.

Böylece Konya Gezilecek Yerler yazımızın sonuna geldik. En kısa zamanda keşfetmeniz dileğiyle.