Urla Gezilecek Yerler

Urla Gezilecek Yerler yazımızı İzmir’de yaşayan gezginler olarak burada yaşamanın avantajı ile çok detaylı olarak hazırladık. Urla’ya geldiğinizde görülmesi gereken tüm yerler ile tatmanızı önerdiğimiz tüm lezzetler için tamamen ön hazırlığınızı yapmış olacaksınız. İzmir’in bu güzel ilçesinin “güzelliklerini” keşfetmeye başlayalım!

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Urla demek güzel bağ evleri diyarı demek. Bu nedenle şarap alışverişi için bütçe ayırın deriz.

Urla’ya gezme amaçlı geliyor olsanız bile her ihtimale karşılık yanınızda mayo bulunmalı. Güzel plaj sayısı çok olunca ne olacağı belli olmuyor. Anladınız siz durumu. Ayrıca denize girme niyetiniz varsa bazı plajlar taşlık olduğu için deniz ayakkabısı iyi fikir olacaktır.

Urla sokaklarında yürüme keyfini rahatça yapmak istiyorsanız rahat ayakkabı öneririz.

Urla Kaç Günde Gezilir?

Urla’da bu biraz ne yapmak istediğinize bağlı. Çarşı pazar ve tüm bağ evlerini gezecekseniz 2 gün yeterli. Ancak gitmişken birkaç plajından da denize gireriz diyorsanız en az 4 gün kalmanızı öneririz. Bu hesap da 2-3 plaj, Urla merkez ve 1-2 bağ evini gezecek kadar size vakit sağlayacaktır.

Urla’ya Ne Zaman Gitmek Lazım?

İzmir’de dört mevsim gezmek kolay işin doğrusu. Çünkü çok sert ve gezmeyi mümkün kılmayan bir iklimi yok.

Urla gezinizde eğer denize de girecekseniz, Mayıs başından Eylül sonuna kadar yani 5 aylık zaman diliminde buraya gelebilirsiniz. Denize girmeden sadece bağ evlerini ve Urla merkezi görecekseniz ise dediğimiz gibi dört mevsim uygun.

Urla Nerede? Urla’ya Nasıl Gidilir?

Araba İle Ulaşım

Urla, İzmir merkezden Çeşme yoluna girip henüz Çeşme’ye varmadan ulaşabileceğiniz bir konumda. Çeşme yolu üzerinde daha doğrusu. İzmir’in merkezinde Urla’ya araba ile ulaşmak 30 dakika sürüyor.

Otobüs ile Ulaşım

İzmir’in merkezinden, Fahrettin Altay’dan Urla’ya 984 numaralı Eshot belediye otobüsü ile ulaşabilirsiniz.

Urla Gezilecek Yerler

Urla gezilecek yerler bakımından çok fazla yer barındıran bir bölge. Plajlar, Urla çarşısı, bağ evler, füzyon mutfağı restoranları, tarihi yerler derken vakit nasıl geçti anlamıyorsunuz. Hazırsanız gezmeye başlayalım!

Urla Plajları ve Urla Koyları

Azmak Plajı

Urla’nın güneyindeki ilk plajımız Azmak Plajı. Burada en kritik noktayı baştan söyleyelim: Kuma aracınızla kesinlikle girmeyin. Eğer girerseniz büyük ihtimalle her gün birkaç araç çekerek günlük kazancını çıkartan traktör sahiplerine araç çekme için 50 TL civarı ödeme yapmanız çok olası. Plajda herhangi bir tesis yok. Bu nedenle tuvalet, yeme içme ihtiyaçları için başka yöntemler düşünmek durumundasınız.

Minik taşlar var ancak rahatsız etmiyor.

Hemen yan tarafından Azmak Deresi denize buradan akıyor. Bu nedenle suyu nispeten soğuk. 3-4 metre kadar açılınca boy hizasına gelen deniz, tertemiz ve oldukça berrak. Yani kesinlikle deniz sığ değil, çocuklu aileler için buraya eklemek istedik. Bir kısmı kum, bir kısmı taşlık olan Azmak Plajı’na ulaşmak için asıl yol sonrası 6 kilometre kadar dar bir yoldan gidiyorsunuz.

Azmak Deresi’nin plaj tarafı Urla, derenin diğer tarafı ise Seferihisar sınırları dahilinde.

Google Maps konumu için buraya tıklayın lütfen.

Önen, Çakal ve Han Koyları

Bu üç koyu birlikte yazmamızın sebebi, her üçünün de sadece 4×4 arazi aracı olanlar için ulaşımının kolay olması. Yolları bozuk ve derin çukurlar barındırdığı için normal araçlarla gidilmesini tavsiye etmiyoruz. Özellikle Önen koyu daha geniş, daha az yosunlu ve denizi daha berrak olduğu için ilk sıradan tavsiye ederiz.

Her üçünde de tesis ve tuvalet yok. Biraz da macera sever kişilere hitap ediyor diyebiliriz. Yani kamp yapmak için uygun koy ve plajlar arasındalar diyebiliriz. Çocuklu ailelere uygun değil. Urla koyları ve plajlarının en zorlu bölümleri buralar.

Önen Koyu – Google Maps konumu için buraya tıklayın lütfen.

Çakal Koyu – Google Maps konumu için buraya tıklayın lütfen.

Han Koyu – Google Maps konumu için buraya tıklayın lütfen.

Altınköy Plajı

Son zamanlarda giderek popüler hale gelen Altınköy plajı, son derece sığ ve incecik açık renk kum bir plaj. Bu nedenle çocuklu aileler için son derece uygun. Yaklaşık 200 metre uzunluğunda, 50 metre derinliğinde bulunduğu bölge için geniş bir alana sahip.

Deniz suyu sıcaklığı nispeten soğuk demek doğru olur. Arka tarafta duş, tuvalet ve kafe mevcut. Şezlong imkanı da var. Giderken yol üzerinde Şok, A101 ve Migros marketleri olduğu için alışveriş konusunda seçenekler mevcut.

Plaja kadar bakımlı bir köy yolundan ilerliyorsunuz. Bu nedenle ulaşım problemsiz. Ayrıca özel aracı olmayanlar da Urla’dan kalkan 733 numaralı Eshot otobüsü ile buraya ulaşabilirler. Yazın Cumartesi ve Pazar günleri kalabalık oluyor.

Hem deniz hem kamp için ideal.
Plaj son derece geniş ve güzel.

Denizyıldızı Plajı

Demircili koyunun ve plajının çok yakınında bulunan Denizyıldızı Plajı ücretli bir işletme ve giriş ücreti hafta iç 25 TL, diğer günler 40 TL. Bu fiyata herhangi bir içecek dahil değil. Rezervasyon yaptırırsanız saat 12:30’a kadar bekletiliyor, sonra hakkınız yanıyor. Aşırı yüksek gürültülü mekan arayanlara göre değil, kafa dinlemek isteyenlere hitap eden bir yer.

Pırıl pırıl harika bir denizi var. Cumartesi ve Pazar günleri kalabalık olsa da, denize girmeye uygun alan geniş olduğu için problem olmuyor.

Taşlık ama taşlar nedeniyle de son derece berrak.

Yolu önce asfalt, sonra toprak yol şeklinde. Sona doğru yolda hafif bozuk yerler var bu nedenle fazla hızlanmayın deriz. Son olarak çocuklu ailelere de uygun olduğunu ekleyelim.

Google Maps konumu için buraya tıklayın lütfen.

Demircili Koyu ve Plajı

Urla’nın güneyinde yer alan Demircili Koyu diğer koylara biraz farklı. Çünkü burada daha fazla plaj var minik koylar var. Urla gezilecek yerler yazımız için severek gittiğimiz yerlerden biri olduğunu ekleyelim.

Demircili Plajı

Suyu Urla’nın güneyindeki diğer plajlar gibi soğuk olan plajda, halk plajı bölümünde şezlong, şemsiye ve giriş ücreti ücreti toplam kişi başı 35 TL. Denizin girişi ufak taşlıklardan oluşuyor, ilerledikçe ince kuma dönüyor. Deniz temizlik ve berraklık bakımından çok güzel gerçekten de.

Burası kamp yapmak için de uygun bir plaj. Yalnız geceleri bazen şiddetli rüzgar çıkabildiği için çadırınızı iyi sabitlemeniz lazım. İzmir’de genelde kuzeyli rüzgarlar hakim olduğu için, diğer güney tarafa bakan Urla koyları gibi burada da genelde denizde dalga olmuyor. Yine de gitmeden önce rüzgar yönüne bakmakta fayda var.

Favorilerimizden biri.

Çocuklu ailelere uygun olan plaj, hafta içi günler sakinden, diğer günlerde kalabalık olabiliyor. Erken gidip denize sıfır yerler tercih edebilirsiniz. Ayrıca yanınızda deniz gözlüğü de bizce götürün çünkü burada su altı akvaryum gibi.

Google Maps konumu için buraya tıklayın lütfen.

Demircili Yarımada

Demircili Plajı’nı geçip Demircili Yarımada’sına doğru gittiğinizde yarım adaya varmadan sağlı sollu iki adet daha koy göreceksiniz (aşağıda sağ altta). Bu ikisi de denize girmek için fena değiller ancak asıl büyük Demircili Plajı genişliği, denizinin berraklığı ve tesis imkanı ile daha ideal bizce.

Yağcılar Plajı

Urla, Zeytinler’de yer alan bir diğer plaj olan burası. Özellikle sakin ortamda kamp, çadır aktivitesi yapmak isteyenlere tavsiye ederiz. Ayrıca plaja giden yol bazen demir kapı ile kapatılıyor, şansa kalmış durumda giriş.

Google Maps konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Zeytineli Plajı

Urla’nın güneyindeki son plaja geldi sıra. Burayı diğer plajlardan ayıran özelliği suyunun çok sığ olması. 150 metre kadar sığ devam edip sonra derinleşiyor. Çocuklu aileler için havuz gibi diyebiliriz bu nedenle. Yalnız burada da su soğuk. Tabii soğuk su sevenler için güzel bir seçenek olacaktır.

Suyun güzelliği…

Etrafta tuvalet, duş ve alışveriş imkanı bulunmuyor. Hazırlıklı gitmekte fayda var. Diğer plajlar gibi hafta sonu günlerinde burası da kalabalık oluyor. Özellikle çocuklu aileler tercih ettiği için de bu kalabalık oluşmakta bizce. Ancak ufak bir yer olmadığı için kalabalık çok rahatsız edici değil.

Google Maps’teki konumu için buraya tıklayın lütfen.

Urla’daki Bağ Evleri – Urla Bağ Yolu

Urla gezilecek yerler yazımızda önemli başlıklardan biri de kesinlikle Urla Bağ Yolu. Buradaki 7 tane bağ evinin hepsi birbirinden güzel. Vaktiniz varsa tek tek keşfetmenizi öneririz.

Urlice Wineyards – Urlice Bağları

1997 yılından beri organik tarım prensipleri ile şaraplık üzüm üreten Urlice Bağları, Urla’da denizden 1,5 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Butik bir işletme olan Urlice Bağları, kırmızı şaraplarının Fransız meşe fıçılarda en az 2 yıl, şişede ise en az 18 ay bekletildikten sonra satışa sunulduğunu ise belirtelim. Tadım yaparken lezzetini hissedeceksinizdir.

Bağ evinin çalışma saatleri hafta içi ve Pazar günleri 11:30 – 21:00 arası, Cumartesi günleri ise 11:30 – 22:00 saatleri arasında. Otelhizmeti bulunmamakta.

Urla bağ yolu turu haricinde, düğün ve kokteyl görüşmeleriniz için aşağıdaki iletişim bilgilerinden işletmeye ulaşabilirsiniz.

Telefon: 0232 754 68 59

E-posta: [email protected]

Google Maps konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Güzel havalarda dışarıda tam bağların arasında oturmak çok keyifli.

Urla Bağ Evi Vineyard Hotel

Urla Bağ Yolu, Yağcılar bölgesinde yer alan Urla Bağ Evi Vineyard Hotel, 6 odası bulunan butik bir otel.

Doğanın içinde gerek yemeklerinin lezzeti, gerek köy kahvaltısı keyfi, gerekse kendi şarapları haricinde değişik şarap üreticilerinin ürünlerinin de yer aldığı leziz şarapları denemek için dört mevsim açık olan Urla Bağ Evi, özellikle kışın şömine başında keyif yapmak için bire bir.

Düğün, kokteyl gibi organizasyonlar için aşağıdaki iletişim kısmından işletme ile görüşebilirsiniz.

Telefon: 0530 829 01 75

Google Maps konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Mimari güzellik.

Urla Wines

Burada, 2000 yılından bugüne soylu enternasyonel üzümlerin, Anadolu’ya ait çeşitlerin ve yerel üzümlerin seleksiyonu, yeniden çeşitlendirilmesi ve hayata döndürülmesi için çalışıyor. Ayrıca Ovakahve bölgesinde yer alıyor.

Bu çalışmalar sonucu 11 çeşit şaraba sahipler ve 2010 Arkitera ödülü kazanmış bir bağ evi.

500 dönümlük bir bağa sahip olan Urla Wines, içerisinde satış yapılan kafesi ve 2 odadan oluşan butik bir otele sahip. Bununla birlikte şarap tadımı yapmanın son derece keyifli olduğu bir bağ evi olduğunu da belirtmek isteriz.

Açık alan bakımından oldukça geniş bir araziye sahip olan işletme, çeşitli organizasyonlar ve özel günlerin kutlanması için uygun bir seçenek olabilir sizler için. Urla gezilecek yerler listenize sadece bağ evinin güzelliğini görmek için bile ekleyin deriz.

Telefon: 0232 759 01 11

E-posta: [email protected]

Google Maps konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Şarap fıçılarının arasında gezerken gelen o tatlı koku.

Usca Şarapçılık

Urla Bağ Yolu rotasının diğer üyesi de Usca Şarapçılık, Kuşçular Köyü mevkiinde bulunuyor.

2007 yılından beri faaliyetine devam eden bağ evi, iki adet bağa sahip. İlki Urla Kocadağ bağları, ikincisi ise Urla Deve Deresi mevkiinde yer almakta.  

9 çeşit şaraba sahip olan Usca Şarapçılık, bağ evi turu yapma keyfi ve tadım için uygun noktalardan birisi.

Telefon: 0232 759 00 99

E-posta: [email protected]

Google Maps konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

MMG Şarapçılık

Urla Bağ Yolu üzerinde, Urla merkeze 12 km mesafede bulunan MMG Şarapçılık, Prof. Dr. Metin Güner’in 2002 yılında hobi olarak başladığı zamandan bugüne kadar gelen hali ile hikayesine devam ediyor.

MMG Şarapçılık’ın ürünleri sadece 5 yıldız ve üzeri oteller ile kendi perakende satış yerlerinde satılmaktadır. Ürünlerin hasadı ise elle gece hasadı şeklinde yapılmaktadır.

Telefon: 0232 776 63 66

Google Maps konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Perdix Wines

Urla Bağ Yolu içinde yer alan son bağ evi ise muhteşem mimarisi ile Perdix Wines. Zeytinler Köyü, Dağovacık mevkiinde yer alıyor. İlham verici harika bir mekan yaratmışlar.

5’li ve 7’li tadım yapıp sonrasında alacağınız şaraba karar vermek en ideal seçenek gibi görünmekte. Özellikle peynir çeşitleri çok lezzetliydi.

Burayı bağ evi gibi değil de, şarap konseptli restoran & cafe olarak düşünebilirsiniz. Düğün, kokteyl gibi organizasyonlar için son derece güzel konsepti ile farklı bir deneyim yaşamak için iyi bir seçenek olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğiz.

Telefon: 0 232 729 59 99

 Google Maps konumu için buraya tıklayın.

Fotoğraf çekmek için de güzel olanaklar var.

Urla’da Neler Yenir?

Urla gezilecek yerler yazımıza yemeklerle devam ediyoruz. Yukarıdaki bağ evlerinin bazılarında da yemek yiyebilirsiniz. Ancak şimdi sıralayacaklarımız bağ evi olmayıp restoran olanlar.

Urla’da buraya gelip görmeniz gereken son derece özel mekanlar bulunuyor.

Od Urla

Urla’da yer alan Od Urla, İzmir’de yemek yiyebileceğiniz en kaliteli yerlerin başında geliyor. Fine-dining deyeyimini üst seviyeye taşıyan bir yer. Genelde kalabalık olduğu için (özellikle yazın), gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Ana yemeklerin porsiyon fiyatları 140 TL civarında. Tadın menüsü ise 390 TL. Ara sıcaklar 70-115 TL arasında. Burada ne varsa yiyelim, sonuna kadar doyalım kafasında değil de, özenle yapılmış yemeklerin tadını alıp keyfini yaşayalım ruh hali ile gitmenizi öneririz. Çünkü yemek masanıza gelmeden önce ve geldikten sonra işin arkasında ne kadar büyük bir emek olduğunu daha iyi anlıyorsunuz.

Her şeyiyle mükemmel bir mekan.

Urla’da yer alan mekanın dış bahçesi ve komple camdan oluşan kapalı mekanı bulunuyor. İçerisi de dışarısı da çok güzel. Dışarıda zeytin ağaçlarının altında yemeğini yerken, içeride ise mekanın zarif mimari tasarımı altında yemeklerinizi yiyorsunuz.

İzmir’de bir benzeri henüz olmayan mekanda, yemeklerin kalitesi ve sunumuna göre bizce fiyatlar normal. Kıyas yaparken sıradan bir yerde et yemeğine 50 TL vermek ile burada 140 TL vermek arasındaki farktan bahsediyoruz.

Od Urla’da eğer tüm yemekleri tatmak istiyorsanız yaklaşık 3-4 saat sürecek bir lezzet macerasına da çıkabilirsiniz. Buna tadım menüsü ismini vermişler. İkiye ayrılıyor. İlki “karadan” ikincisi ise “denizden” ismini almış.

Biz son gittiğimizde kuzu incik tandır – vanilya – yer elması, dil balığı burger – ege otları sos, çikolatalı nar ekşisi sos – odun ateşinde dana bonfile yedik. Sunumu, lezzeti, ürün kalitesi vs. aklınıza ne geliyorsa her bakımdan mükemmeldi. Yemekten sonra ikram edilen lokumlardan da Bodrum mandalinalı olanı çok sevdik.

İzmir’de yemek yemek için özel bir yer arıyorsanız Od Urla ilk tercihiniz olmalı. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Google Maps konumu için tıklayın lütfen.

Telefon: 0532 696 39 30

Urla Vino Locale

Güzel, keyifli bir İzmir akşamı… Bir yandan tertemiz mis gibi hava, bir yandan masada nefis yemekler. Mekanın bahçesinde hafif loş ışıklar altında oturuyorsunuz. Urla Vino Locale, İzmir’deki özel mekanlardan.

Öncelikle 15 yaşından küçükler kabul edilmiyor. Romantik bir akşam yemeği ortamı adına daha sessiz ve sakin bir ortam oluşturmada bu karar işe yarıyor açıkçası. Memnun olan olur, olmayan olur o kısım kişiye bağlı. Ancak bilmenizde fayda var diye belirtmek istedik.

İncir sevenler için farklı bir keyif.

Buranın yemek menüsü her ay değişiyor. Bu bakımdan her gittiğinizde farklı bir yemek tatmak için mükemmel bir fikir. Zaten yemekler iş olarak değil de, hobi olarak yapıldığı zaman farkı ve kalitesini hemen anlıyor insan. Bu arada kışın giderseniz de şömine başında yemeğinizi yemek bambaşka bir keyif.

Aradan kendinizi şımartmak için bile olsa buraya gelip her ay değişen yemekleri ile tadım yapmanızı tavsiye ederiz.

Google Maps konumu için tıklayın lütfen.

Telefon: 0232 759 00 30

Beğendik Abi

Urla’nın çarşısında bulunan Beğendik Abi, aslında tam bir esnaf lokantası değil. Ancak ağırlıklı olarak ev yemekleri yaptığı için ve ambiyans olarak da bize eski esnaf lokantalarını hatırlattığından bu başlık altına aldık.

Burada bizim favorimiz tandır oldu. Eğer et yemiyorsanız, zeytinyağı sebze yemeklerinin de tat olarak çoğu yerden çok daha iyi olduğunu söylemek gerekiyor. Urla Sanat Sokağı’na yürüyerek 1 dakika mesafede.

Google Maps konumu için tıklayın lütfen.

Telefon: 0232 754 20 71

Léone Patisserie & Boulangerie

Hem Konak’ta hem de Urla’da şubesi var. Yakın zamanda Hilltown AVM’ye de üçüncü şubesi açıldı. Özellikle bademli kruvasan ve croissant açık ara favorilerimiz. Urla gezilecek yerler yazımızın favori mekanlarından.

Ön taraf ayrı, arka taraf ayrı güzel…

Yaptığı her ürün güzel olan nadir mekanlardan biri. Tatlının yanına bir de Americano kahve aldığınızda işlem tamamdır. İzmir Yemek Rehberi yazımızın mutlaka denemelisiniz notuna sahip yerlerinden birisi de burası.

Konak’taki şubesinin Google Maps konumu için tıklayın lütfen.

Konak – Telefon: 0232 464 34 00

Urla’daki şubesinin Google Maps konumu için tıklayın lütfen.

Urla – Telefon: 0232 754 66 55

Hilltown AVM’deki şubesinin Google Maps konumu için tıklayın lütfen.

Telefon: 0232 503 44 22

Pizza Luna Romana

Urla’nın tam merkezinde yer alan Pizza Luna Romana, Urla’daki en iyi yemek alternatiflerinden biri. “Pizza tavsiyeleriniz arasında Urla’daki diğer yer alan Urlice Vineyards’taki pizzalar mı daha iyi? Yoksa burası mı?” diye soracak olursanız, o gün yaptığınız gezi planına göre ikisi de eşit derecede iyi olduğundan tercih sizin diyebiliriz. Çünkü bağ evine gitmek ile Urla’nın merkezini, Urla Sanat Sokağı’nı gezmek şeklinde iki farklı gezi planı da yapabilirsiniz.

Google Maps konumu için tıklayın lütfen.

Telefon: 0232 754 44 05

Urla Otelleri

Urla’da bağ evi, pansiyon, kiralık villa ve daire olmak üzere çok sayıda alternatif bulunuyor. Buranın ambiyansını hissetmek için özellikle bağ evlerinde konaklamak ayrı bir keyif.

En uygun fiyata harika otellerden rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Çeşme

Çeşme’deki tüm koylar, plajlar, kamp alanları ve lezzet duraklarını keşfettiğimiz rehberimiz için tıklayın.

Seferihisar

Seferihisar özellikle az keşfedilmiş koyları ile muhteşem bir yer. Gezi rehberimiz için tıklayın.

Ildır

Burası, Urla’ya 25 dakika mesafede güneşin en güzel battığı deniz kenarı köylerden biri. Keşfetmek için tıklayın.

Karaburun

Karaburun’da birbirinden güzel 25’ten fazla koy var ve biz hepsini tek tek keşfettik. Urla’dan yarım saatte ulaşabilirsiniz. Okumak için tıklayın.