Akdağ Tabiat Parkı Gezi Rehberi

Akdağ Tabiat Parkı Gezi Rehberi yazımızda, Türkiye’deki kamp yapmak ve bungalov evde kalmak için en güzel yerlerden birine götüreceğiz sizleri. Afyon’da yer alan bu doğal güzelliğe yakından bakalım.

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Öncelikle buraya hangi amaçla gideceğinize karar vermeniz gerekiyor. Eğer kamp ya da karavanda kalmak için geliyorsanız yanınızda tüm malzemelerinizin olmasına dikkat edin. Yukarıda ufak bir market var ancak en temel ihtiyaç malzemeleri satılıyor sadece.

Yüksek bir rakımda olduğu için yaz mevsiminde gidecek bile olsanız kıyafete dikkat etmeniz gerekiyor. Hava durumuna bakmadan yola çıkılmamalı bu nedenle. Temmuz ve Ağustos’ta bile gece sıcaklığı 10 derece civarına ve altına düşebiliyor.

Yol biraz dar olduğu için hızlı gitmemenizi ve dikkatli olmanızı öneririz.

Yanınızda mutlaka fotoğraf makineniz ya da iyi fotoğraf çeken cep telefonu lazım. Çünkü manzaralar bir harika!

Akdağ Tabiat Parkı Nasıl Bir Yer?

Afyon Sandıklı’da burası. Ancak Afyon merkez ile Uşak merkeze aynı mesafede diyebiliriz. Afyon – Akdağ Tabiat Parkı arası 91 kilometre ve yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Uşak – Akdağ Tabi Parkı arası ise 99 kilometre ve yine yaklaşık 1,5 saat sürüyor.

Giriş ücreti 10 TL. Burası aslında Koca Yayla isimli bir bölge. Yayla olmasından dolayı da havanın merkeze göre ne kadar daha serin ya da soğuk olabileceğini tahmin edersiniz diye düşünüyoruz.

Tabelalar gayet açıklayıcı ve yeterli.

Çam ormanının çevrelediği büyük bir gölet etrafında piknik masaları, bungalov evler ve kamp ile karavan alanları mevcut. Hafta sonu günlerde piknik ve mangal yapmaya gelenlerden ötürü bazı alanlarda yoğun duman ve kalabalık olabiliyor. Kamp ya da konaklama için bu nedenle hafta içi günler daha ideal.

Buraya gelip eğer sadece günübirlik gelip dönerseniz çoğu güzel yeri göremeden döneceğinizi ekleyelim. Bizce 2 gece 3 gün burada konaklamak her tarafı görmek için en mantıklısı çünkü Kurtini Mağarası, Tokalı Kanyonu ve gözetleme kulesi de mutlaka görmeniz gereken yerler.

Akdağ Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Buraya ulaşmak için bizim deneyimlediğimiz 3 farklı yol var.

1.Öncelikle Afyon tarafından gelirseniz burası normal bir yol. Ulaşımda sorun yok.

2.Çivril tarafından da ulaşım imkanı var. Yol fena değil, stabilize durumda. Yaklaşık son 7-8 kilometrelik kısım ise kilit taştan oluşuyor.

3.Son alternatif ise Menteş tarafından giden yol. Bu yolu eğer arazi aracınız yok ise tavsiye etmiyoruz. Çünkü yolda çukurlar ve stabilize olsa da rahatsız edici ve konforlu değil.

Google Maps konumu için tıklayın.

Yapılacak Şeyler

Akdağ Tabiat Parkı Gezi Rehberi yazımızda detaylara geldi sıra.

Göl kenarında çok sayıda uygun alan bulunuyor.

Piknik ve Mangal

Piknik masalarının yanlarında herhangi bir mangal yeri yok. Bu nedenle masaların yanlarında mangalınızı yere koyup yapmak durumundasınız. Ancak çok sayıda ve aralarına mesafe olan masalar bulunduğu için herhangi bir rahatsız edici durum yaşanmıyor.

Gölde Gezi

Göl içinde gezi turu yapma imkanı var. Bu özellikle bizce güzel düşünülmüş çünkü etraftaki orman manzarasını gölün içinden izlemek ayrı bir keyif. Tekne turu ve deniz bisikleti imkanı var.

Trekking – Doğa Yürüyüşü

Gölün etrafında yürüyüş yapabileceğiniz gibi, hemen yakında bulunan kanyonda da yürüyüş yapabilirsiniz. Biz kanyonun sonuna kadar gidemedik ancak yaklaşık 2,5 saat sürdüğünü gidenlerden öğrendik. Akşam karanlık saatlere kalmamanızı öneririz bu yürüyüşte.

Kamp Yapmak veya Karavan’da Kalmak

Göletin kenarında nefis manzaralı bir kamp alanı var. Gece konaklama yapmak için tabii ısınmak lazım. Onun için de yakacak bir şeyler olması gerekiyor haliyle. Göl etrafında odun bulmak pek kolay değil. Size tavsiyemiz göle giderken etrafta göreceğiniz yakılabilecek kuru dalları ve odunları toplamanız olacak bu nedenle.

İçme suyu problemi burada hiç yok. Her yerde akan bir su bulabiliyorsunuz. Tuvalet de mevcut ve ücretsiz. Biz gittiğimizde temiz durumdaydı.

Geceyi geçirdikten sonra eğer sabah erken saatlerde uyanıp şöyle bir dışarıya bakarsanız bir sürpriz ile karşılaşma ihtimaliniz ise çok yüksek: Burada çok sayıda yılkı atı var. Özellikle de göl üstünde hafif sis tabakası varken ortaya çıkan manzara mükemmel fotoğraflık anlar çıkartıyor ortaya.

Bungalov Evlerde Kalmak

Sandıklı Belediyesi’nin işlettiği 10 adet bungalov ev var. Evlerin günlük fiyatı 250 TL. Ve 6 kişiye kadar konaklayabilirsiniz.

Doğaya uygun evler inşa edilmiş.

Temizlik ve hijyen konusunda gayet iyi işletildiğini gözlemledik. Elektrik güneş enerjisi ile sağlanmakta. Ancak bazen enerji yetersiz gelebildiği için ortam hafif karanlık olabiliyor. Peki bu evlerden hangilerinin manzarası daha iyi? Bizim gözlemlediğimiz kadarı ile 1,2 ve 4 nolu evler manzarası en iyi olanlar.

Göl manzarası eşliğinde keyif yapmak, sessiz ve sakin bir ortamda kafa dinlemek için çok uygun yerler buralar. Biz kahve ve kitap keyfimizi burada yaparken, bir ara tekrar gelmek lazım diye de konuşuyorduk kendi aramızda. Akdağ Tabiat Parkı Gezi Rehberi yazımızın en keyifli anlarını anlattığımız kısım burası oldu.

Çöp Problemi

Burada maalesef hem piknik için gelenlerden bazıları, hem de kamp için gelen insanların bazıları tüm çöpünü etrafa bırakıp gitme huyuna sahiplerdi biz gittiğimizde. İnanılar gibi değil, bu doğa hepimizin…

Bu problemi belediye de fark etmiş olacak ki, tabiat parkı girişinde çöpünüzü teslim ederseniz Hüdai Kaplıcaları’nda 2 gün konaklama için çekiliş hakkı elde ediyorsunuz. Mücadele vermek bakımından çok mantıklı bir çalışma olmuş. 31 Ekim 2020’ye kadar geçerliydi bu uygulama ancak umarız sürekli devam eder.

Böylece Akdağ Tabiat Parkı Gezi Rehberi yazımızın sonuna geldik. Bu doğa güzelliğinin keyfini en kısa zamanda çıkarmanız dileğiyle.

Türkiye’deki en iyi bungalov evler ve dağ evlerini anlattığımız dev rehberimiz ilginizi çekebilir. Okumak için tıklayın.