Fethiye Gezilecek Yerler

Fethiye Gezilecek Yerler yazımızda plajlardan, antik şehirlerden, kanyonlardan, yaylalardan bahsederek Fethiye’nin tamamını anlatacağız. Tatile gelmeden önce nereyi ziyaret etmeniz gerektiği, kaç gününüzün gerekli olduğu gibi sorularınıza cevap bulacaksınız. Hazırsanız, keşfetmeye başlayalım!

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Bazı plajlar taşlı olduğu için yanınızda deniz ayakkabısı bulundurmanızda fayda var. Özellikle arkasında orman olan koylara gittiğinizde arılarla yüzmek zorunda kalabilirsiniz.

Ayrıca arıya alerjiniz varsa ilacınız yanınızda olmalıdır.

Uzun yürüyüşler için de rahat ayakkabılara ihtiyacınız olacak. Özellikle de Likya Yolu’nun bazı kısımlarına ve araçla ulaşılamayan koylara gitmek için…

Göcek’te maviliklere yolculuk.

Fethiye Nerede? Fethiye’ye Nasıl Gidilir?

Burası Muğla’nın bir ilçesi ve en güzellerinden biri. Ulaşmak için 3 alternatif var. İzmir’den gelirseniz önce Muğla merkeze gitmeli, ardından Akyaka’yı geçip Fethiye’ye devam etmelisiniz. Antalya’dan geliyorsanız Kemer ve Kaş’ı geçip Fethiye’ye devam etmelisiniz. Son olarak iç bölgelerden gelirseniz Korkuteli ve Söğüt’ü takip ederek Toros Dağları arasında dik bir şekilde Fethiye’ye inebilirsiniz.

Fethiye’ye uçakla gelecekseniz size en yakın Dalaman Havalimanı’nı seçmeniz gerekiyor. Dalaman-Fethiye arası yolculuk 45 kilometre ve yaklaşık 50 dakika sürer.

Fethiye Kaç Günde Gezilir?

Burada 5 gece 6 gün kaldık ve farklı zamanlarda 3 kez geldik. Fethiye’de 1 hafta kalırsanız en önemli yerleri ve mutlaka görülmesi gereken koyları ve plajları ziyaret edebilirsiniz. 1-2 kez Ölüdeniz gibi yerlere gideceğinizi tahmin ediyoruz.

Ancak Ölüdeniz yazın Temmuz ve Ağustos aylarında son derece kalabalık oluyor. Bize göre en uygun zaman Mayıs – 15 Haziran arası ile Eylül ayları.

Fethiye’de Gezilecek Yerler

Bu yazımızın en kritik kısmına geldik. Fethiye’deki koylar ve plajlar o kadar güzel ki keşfedeceğiniz yerlerin çoğunun cennet olması gerektiğini düşüneceğinizi hissediyoruz! Ama baştan uyaralım, bazı koylara ulaşmak için güçlü bir yürüyüş performansı gerekiyor.

Koylar ve Plajlar

Göcek 12 Adalar

Göcek, Fethiye’ye bağlı bir yer. Bu kadar meşhur olmasının nedeni elbette Göcek 12 Adalar adlı adalar. Buradaki koyları ve plajları keşfetmek için Göcek ve Fethiye’den kalkan tekne turlarına katılmanız gerekiyor. Ancak adaları daha detaylı gezmek isterseniz Göcek’ten kalkan teknelere binmelisiniz. Fethiye’den kalkanlar sadece bir kaç yerde durmakta.

Burada denize girdiğinizi düşünün…

12 Adayı ziyaret etmek için 1 tam gün geçirmeniz gerekiyor. Sabah 10-11 gibi hareket eden tekneler akşam 17 civarında dönüyor. Hal böyle olunca gününüzü tamamen burada geçirdiğinizi söylemenin yanlış olmayacağını düşünüyoruz. Öyleyse burada 1 gün geçirmeye değer mi? Göreceğiniz koylar, plajlar ve antik kent kalıntıları o kadar güzel ki, bu turu iyi ki yaptık diyeceksiniz! Tekne tur fiyatları yemek dahil kişi başı 120-145 TL civarında değişiyor. Tura çıkmadan önce müzik olup olmadığını da sormanızı öneririz. Böylece seyahat tarzınıza göre ideal olanı seçebilirsiniz.

Ayten Koyu

Öncelikle, burada tesis yok. Ancak, 10 dakika uzaklıkta bir benzin istasyonu var. Oradan market ve tuvalet ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Burası kısca Göcek’te kamp alanı olarak uygun bir yer. Ayrıca çevre o kadar güzel ki orman ve denizin iç içe olduğu doğal bir güzellik diyebiliriz. Tek sorun, hafta sonu günlerinde biraz kalabalık olması. Ancak duş ve tuvalet olmadığını da ekleyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Osmanağa Koyu

Burası neredeyse el değmemiş bir ortam. Yani bu kadar popüler bir tatil beldesinde nasıl böyle kaldığına şaşırdık. Bize göre bir işletme tarafından kapatılmadan bu yeri keşfedin deriz… Dalaman’dan Göcek’e giderken Göcek tabelasından sağa dönüp yolun sonuna giderseniz tam buraya ulaşıyorsunuz. Ayten Koyu’ndan hemen sonra geliyor sıra olarak.

Mavi ve yeşil.

İnlice Plajı

Fethiye merkezden yarım saatte ulaşılabilen bir konumda. Belediye tarafından işletilen bir tesis de var. Ayrıca plaj kumlu olduğu için denize girmek daha rahat. Ancak denizin hızla derinleştiğini de ekleyelim. Araç ile giriş ücreti 15 TL olup içeride duş, tuvalet, soyunma kabini, piknik masası ve barbekü bölümü var. Son olarak 2 şezlong ve 1 şemsiye ücreti ise30 TL.

Google Maps konumu için tıklayın.

Günlüklü Koyu ve Günlüklü Plajı

Araçla girecekseniz 27 TL, yürüyerek girecekseniz 9 TL. Burası aynı zamanda milli park olduğu için orman alanı da oldukça geniş. Yani ortam olarak sessiz ve sakin bir yer. Ancak denizi pek sevmedik. Yüzme ile piknik ve mangal yaparak ziyaret edilebilecek bir yer burası işin toplamına bakınca. Tatilinizde çok az zamanınız varsa başka yerleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Tenha olduğuna bakmayın, henüz yaz başıydı.

Katrancı Koyu Milli Parkı

Bir önceki mekana benzer özelliklere sahip ama çok daha güzel bir denizi olan bir yer burası. Ayrıca giriş ücreti, piknik ve barbekü özellikleri birebir aynı. Ancak burada 2 farklı koy bulunmakta. Biri günübirlik gelenlerin kullandığı bir yer, diğeri ise daha çok kamp yapanlar tarafından kullanılıyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Karaot Plajı

Sahilde belediye tesisi var ve bu tesis 2020 yılında inşa edilmiş. Bu nedenle tesisler açısından güzel bir yer burası. Lokasyon olarak bu doğal, eksiksiz bir doğal güzellik. Çünkü arka tarafta orman, yan tarafta Kargı Çayı’nın aktığı alan ve deniz birleşimi var.

Karşı taraf Fethiye merkez.

Denizin ilk 2-3 metresi taşlık, ardından kum başlıyor. Ancak burası hızla derinleşen bir denize sahip. Bu nedenle çocuklu ailelerin dikkatli olması gerekli. Fethiye Belediyesi tarafından işletilen plajda otopark ücreti 10 TL, şezlong 10 TL, duş ve tuvaletler ücretsiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Akmaz Plajı

Fethiye’deki çoğu plaj gibi burası da mavi ve yeşilin bir arada bulunduğu bir yer. Sahil kısmı taşlık olmasına rağmen deniz kısmı kumdan oluşmakta. Tesis olarak profesyonel bir işletme yok. Ayrıca giriş ücretsiz. Ne yazık ki gittiğimizde bir çöp sorunu vardı. Tatil süreniz kısaysa daha iyi plajları tercih edebilirsiniz. Özellikle gelmek için ideal bir yer değil.

Google Maps konumu için tıklayın.

Çalış Plajı

Fethiye merkezde bulunan meşhur plajlardan biri. Kumsalı çakıllarla karışık ve deniz hızla derinleşiyor. Tesis olarak her türlü imkan mevcut. Ancak tatil için geldiyseniz burayı tercih etmek yerine aşağıdaki daha iyi plajlara bakmanızı tavsiye ederiz. Çünkü Fethiye’de çok daha güzel yerler var.

Google Maps konumu için tıklayın.

Hemen arkası dükkanlarla dolu.

Küçük Samanlık Plajı

Farklı bir iş anlayışına sahip bir yer burası. Yani tam olarak “beach” diyemezsiniz. Giriş ücreti araç başına 25 TL, loca ve şezlong da ücretli (50 TL). Piknik alanı olarak kullanılan kamelyaları da kiralayabilirsiniz (ücret 100 TL). Ancak çoğu yerin aksine dışarıdan yiyecek getirmek serbest ve mesire yeri olarak kullanılmakta. Peki deniz nasıl? Cevabımızı verelim, gayet iyi: Taş ve kum karışık. Fethiye’nin en iyi işletilen yerlerinden biri olduğunu da ekleyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Fethiye’deki favori mekanlarımızdan.

Büyük Samanlık Plajı

Şimdi bir sonraki yere devam ediyoruz. Anadolu teknik lisesi öğrencilerinin çalıştığı bu plajın fiyatları biraz daha uygun. Giriş ücreti araç ile 15 TL. Kamelya kiralamak isterseniz 40 TL. Ayrıca buradaki deniz hafif çakıllarla karışmış durumda ama pek rahatsız etmiyor. Çam ağaçları altında yüzmek Fethiye tatiliniz için çok iyi bir seçim olacaktır.

Google Maps konumu için tıklayın.

Nezih ve güzel bir yer burası da.

Kuleli Plajı

Burası Fethiye’de kadınların ve erkeklerin ayrı ayrı yüzebileceği ender plajlardan biri. Fethiye’de İslami bir tatil, Fethiye’de muhafazakar bir tatil veya Fethiye’de helal tatil konsepti arıyorsanız aklınızda bulundurun.

Harika bir plajı var.

Kişi başı fiyatı 25 TL ve denizi ve işi son derece güzel. Plaj çakıl taşlarından oluşuyor. Bu nedenle son derece berrak ve hızlı derinleşiyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Boncuklu Koyu

Burası hem ücretsiz hem de ücretli bölümü olan bir koy. Ücretsiz bölüme kendi şemsiyeniz ve şezlongunuz ile giriş yapabilirsiniz. Ücretli kısım için otopark 25 TL, giriş ücreti 60 TL. Kumsal ve deniz minik taşlardan oluşuyor. Ayrıca, denizin rengi ve berraklığı tek kelimeyle harika! Fethiye’de yüzmek için en iyi 5 koy / plaj arasında rahatlıkla girer. Kumsal ve konfor odaklı bir arayışınız varsa, sizi konfor anlamında biraz zorlayabilir aklınızda bulunsun.

Google Maps konumu için tıklayın.

Fethiye’de sakinlik arayanlara tavsiye ederiz.

Help Beach Yatch Club

Normalde ücretli tesisler bu makalenin içeriğini oluşturmuyor. Ancak burası çok güzel ve iyi işletiliyor, bilmenizi istedik. Öncelikle koy ve deniz harika. Çam ağaçlarının altındaki şezlong ve masaları kullanıyorsunuz. İşletmenin restoran kısmı da güzel ve yemekler lezzetli. Bununla birlikte, çocuklar için bir oyun alanı da bulunmakta. Açıkçası burası Fethiye’nin en iyi plajlarından biri, hatta belki de en iyisi (otellerin sahip oldukları hariç).

Fotoğraf işletmeye aittir.

Daha iyi bir yer edinmek için özellikle hafta sonları erken gitmenizi tavsiye ederiz. Çünkü küçük bir yer ve otopark da dar. Ayrıca giriş ücreti 2 şezlong ve şemsiye olmak üzere 135 TL.

Google Maps konumu için tıklayın.

Fethiye Darboğaz ve Gemile Koyu

Fethiye Gezilecek Yerler yazısında favori mekanımıza geldik! Burası aslında macerayı sevenlere hitap ediyor. Tesis olmadığı için araç kullandıktan sonra sahile giden yolda yaklaşık 20 dakika yürümek zorundasınız ve tabi ki biraz yorucu oluyor. Buraya tekne turu ile de gelebilirsiniz ama yarım saat denize girmek ve geri dönmek sizi kesmeyebilir, çünkü çok güzel bir yer!

Her iki taraf da harika!

Fethiye’den Kayaköy’e gitmeli ve oradan Gemile tabelalarını takip etmelisiniz. Araçla giderek son noktaya ulaşıp, oradan yolu takip ederek devam ediyorsunuz. Burada 3 minik koy var. Denizi, kumsalı, manzarası, temizliği ve sakinliği ile gizli bir cennet diyebiliriz! Ayrıca Darboğaz’dan geçerken denizin ve arkanızın güzel bir manzarasını görüyorsunuz. Fotoğraf çekmeyi unutmayın.

Google Maps konumu için tıklayın.

Ölüdeniz Plajı ve Ölüdeniz Kumburnu Plajı

Dünyaca ünlü plajlarımızda sahne sırası. Fotoğraflara konu olan, reklamlarda kullanılan ve her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan doğal güzelliklerden bahsedelim şimdi de. Aslında baktığınızda Ölüdeniz hakkında anlatacak bilmediğiniz pek bir şey yok. Ancak size kısaca genel bir bilgi verelim. Ölüdeniz dediğinizde aklınıza hemen burnun üstündeki kısmı gelebilir ama aslında Ölüdeniz Kumburnu denilen kumsal orası. Oraya ulaşana kadar yolun solunda kalan uzun plaj ise Ölüdeniz Plajı.

O meihur güzellik: Ölüdeniz.

Kendi aracınızla seyahat ediyorsanız, her iki sahile de gitmek için önce bir otopark bulmanız gerekiyor. Bunun için iki alan var. Bunlardan biri Ölüdeniz Milli Parkı bölgesinde, diğeri ise yoldan girişinin sağına doğru devam eden caddenin kenarında. Birincisinde ücret 25 TL, diğeri 20 TL. Kumburnu olarak adlandırılan en meşhur bölümde 2 şezlong ve 1 şemsiye 45 TL. Diğer taraftan girerseniz 30 TL civarında bir fiyat talep ediliyor.

İşin sorunlu kısmına geçelim. Eylül’de okullar açılıncaya kadar ara dönemde buraya gidecekseniz, okullar Haziran’da kapandıktan sonra mümkün olduğunca hafta içi gitmenizi tavsiye ederiz. Alan dar olduğu için özellikle uç kısmı konforu bozacak kadar kalabalık oluyor. Bu nedenle biz taktiksel olarak arkadaki şezlongları kullandık ve biraz yürüdük.

Ayrıca buradayken kesinlikle deniz bisikleti ile gezmeyi denemelisiniz. Denizde neredeyse hiç dalga olmadığı için gölde kullanıyorsunuz hissi veriyor size.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kıdrak Plajı

Ölüdeniz sizin için çok kalabalıksa bir o kadar güzel olan bu plajı değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Sahil kesimi taşlık ve kum konforu yok. Ancak taşlı yapısı nedeniyle adeta bir akvaryum görünümünde. Giriş ücreti 27 TL. Şezlong ve şemsiyeler ise 20 TL. Ayrıca uzun ve rahat bir plaj. Bu nedenle aşırı kalabalık değil. Ölüdeniz’den Kabak Koyu’na giderken yolun solunda göreceksiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kelebekler Vadisi

Manzaraya yukarıdan bakarken kendi aramızda fotoğraflardan çok daha güzel olduğunu konuşuyorduk. Hemen yanı başımızda “bu güzelliği dünya gözüyle gördüm, oh be!” diyen abimize buradan selamlar…

Henüz sabah saatlerinde tekneler gelmeden önce.

Kelebekler Vadisi’ne kara erişimi yok. Denize girmek istiyorsanız mutlaka tekne turu ile gelmelisiniz. Yukarıdan gördüğünüz manzara fotoğraflarının çekildiği yer aslında bir uçurum ve fotoğraf çekerken son derece dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü orada ayakta durmak bile korkutucu geldi bize! Ancak manzara o kadar güzel ki insanları çekiyor bir şekilde…

Tekne turuna çıkıp karaya çıktığınızda kelebek görme şansınız her zaman var. Ancak özellikle kalabalık zamanlarda kelebekler fazla görülmüyor dedi orada çalışanlar bize, aklınızda olsun.

Üstten manzaraya hakim noktanın Google Maps konumu için tıklayın.

Kabak Plajı

Burası Fethiye Gezilecek Yerler yazımızdaki en özel yerlerden biri. Ayrıca bu yere Kelebekler Vadisi tarafından ulaşılabiliyor demek yanlış olmaz. Çünkü yürüyerek gidecekseniz buradan geçen Likya Yolu nefis manzarası ile sizi bekler!

Likya Yolu üzerindeki en güzel yerlerden biri.

Kara ulaşımı için toprak ve taşlı yoldan inmeniz gerekiyor. Açıkçası bu kadar turistik bir yerde doğallık bozulmasın diye bunun bilinçli olarak yapıldığını düşünüyoruz. Çünkü bu gerçekten ulaşımı zorlaştıran bir durum. Ayrıca araçların inmesi için yeni bir yol yapım çalışması vardı ama altı yüksek aracınız yoksa dikkatli olun.

Deniz genel olarak taşlı ve renkler tek kelimeyle mükemmel! Aşağıda küçük kafeler ve işletmeler var. Bir de küçük bir market var ama aslında ona bakkal demek daha doğru olur. Likya Yolu üzerinde bulunan Kabak Koyu hem yüzmek, hem de kamp yapmak için ideal bir yer. Kondisyonunuz iyiyse, macerayı seviyorsanız ve küçük çocuğunuz yoksa bu deneyimi yaşamanızı tavsiye ederiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Balartı (Cennet Koyu)

En büyük avantajı, araba ile ulaşım imkanının olmaması. Çünkü bu el değmemiş harika bir doğal güzelliğin bozulmamasını sağlamış. Buraya karadan ulaşmak için önce arabayla Kabak’a gitmeniz, ardından Likya Yolu’nu takip etmeniz ve muhteşem bir manzara eşliğinde 2 saatlik yolu yürümeniz gerekiyor. Yapacağınız en güzel doğa yürüyüşlerinden biri olacağından emin olabilirsiniz. Ancak, bu yolda yürümeyi düşünüyorsanız, yola çıkmadan önce yanınıza su aldığınızdan emin olun.

Fotoğrafta göründüğünden daha güzel bir yer.

Diğer bir ulaşım şekli ise Ölüdeniz veya Kabak’tan tekne ile gelmek. Bu daha az yorucu ama daha az özgür bir seçim haliyle. Karar sizin.

Google Maps konumu için tıklayın.

Antik Şehirler ve Tarihi Alanlar

Fethiye Gezilecek Yerler yazımızın tarihe yolculuk bölümüne geldik. Fethiye’ye geldiğinizde bu yerleri görmeden dönmemenizi tavsiye ederiz. Çünkü burada binlerce yıllık bir geçmiş yatıyor!

Kadyanda Antik Kenti

Bizim için burası Fethiye gezimizin en şaşırtıcı yeriydi. Gördüğümüz kadarıyla tanıtımı pek yok ve kimse pek bir şey bilmiyor. Peki biz nasıl keşfettik? Genelde gittiğimiz yerlerde dağ bayır gezmeyi seviyoruz. Toros dağlarına doğru giderken burayı tesadüfen keşfettik. Türkiye’de gördüğümüz en güzel ve neredeyse el değmemiş güzelliklerden birine hoş geldiniz.

Orman içinde saklı bir antik şehir…

Burası henüz kazılmamış bir yer. Burayı ziyaret ederken 3000 yıl önceki zaman dilimine gidiyorsunuz resmen. Ayrıca zamanında bu güzel orman içinde ne kadar güzel hayatları olduğunu hayal ederek gezmek de ayrı keyifti…

Kadyanda Antik Kenti’ni gezerken tabela ve yön tabelalarının eksikliğinden dolayı tehlikeli olabilecek yerlere dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Çünkü çukurlar ve uçurum bölgeleri var ve görmeme ihtimaliniz de mevcut. Son olarak Fethiye’den 25-30 dakikalık bir araba yolculuğu ile ulaşıldığını da belirtelim. Burası hiç şüphesiz Fethiye Gezilecek Yerler yazımızda en ilginç yerlerden biriydi.

Google Maps konumu için tıklayın.

Amintas Kaya Mezarları

Kayaköy yolu üzerinde oldukları için tesadüfen onlarla karşılaşma ihtimaliniz var. Giriş ücreti 10 TL. Ancak müze kart da geçerli. Giriş yaptıktan sonra yaklaşık 190 basamak çıkarak ulaşabilirsiniz. Tarihle ilgileniyorsanız, ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Çünkü kayalara oyulmuş harika yapılar sizi bekliyor. MÖ 4. yüzyılda yapıldığı bilinen bu eserler Likya döneminden kalma.

Google Maps konumu için tıklayın.

Yetenekli insanşara saygı kuşağı.

Tlos Antik Şehri

İnsanların zamanında ölümden sonraki hayata ne kadar önem verdiklerine dair muhteşem bir yer… Burası aslında Fethiye’de değil. Ancak Fethiye’ye giden herkesin muhtemelen gideceği Saklıkent yoluna çok yakın bulunan antik bir şehir. Fethiye merkeze yaklaşık 42 kilometre.

10 TL ücret karşılığında veya müze kart ile girebileceğiniz antik kenti gezerken kaya mezarları dikkatinizi çekecektir. Bunlar hem tarihi ese, hem de mimari olarak o kadar ilgi çekici ki, uzun süre izleyeceğinize eminiz. Ziyarete kapalı olan yerler stadyum ve tiyatro bölümleri. Zamanla ziyaretçilere açılırlarsa antik kent daha da meşhur olacak diye tahmin ediyoruz. Çünkü potansiyel bir hayli fazla. Fethiye Gezilecek Yerler listenize alın deriz.

Mutlaka keşfedin!

Bölgenin geneline yayılmış antik kentlere ve birbirleriyle ilişkilerine bakınca tam bir geniş ağ görüyorsunuz. Kuzeyde Araxa, kuzeydoğuda Oinoanda, kuzeybatıda Kadyanda, güneyde Xanthos, güneybatıda Pınara ve batıda Telmessos var. Böylelikle Tlos’un aslında herhangi bir Likya kentinden daha geniş bir alanda yer aldığını gösteriyor bizlere.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kayaköy

Burası geçmişi 19. yüzyıla kadar uzanan eski bir Rum yerleşimi. Ancak içinde kaya mezarları da bulunduğu için geçmişi aslında 3000 yıl öncesine dayanmakta. Siz bu satırları okurken 3000 sayısı size pek bir şey ifade etmeyebilir ama hayatınızdaki 1 yılı bile şöyle bir gözden geçirince önemi daha net anlaşılıyor.

Tarih kokuyor…

Kayaköy’deki binaların çoğu, birbirini engellemeden yokuş aşağı inşa edilen taş evler ve çoğu 50 metrekare yaklaşık. Ayrıca ev sayısı 450 civarında. Burayı gezerken bu yapıların restore edilmese ne kadar güzel olurdu diye iç geçirmeden edemedik. Ayrıca giriş ücreti 10 TL veya müze kart gerekli.

Google Maps konumu için tıklayın.

Milli Parklar ve Doğal Güzellikler

Fethiye Gezilecek Yerler yazımıza doğal güzellikler ile devam ediyoruz.

Saklıkent Milli Parkı ve Gizlikent Şelalesi

Saklıkent hem çok güzel, hem çok ünlü, hem de heyecan verici! Burası hem kanyon boyunca keşfe çıkmak, hem de kanyon çıkışında oturup yemek yemek için harika bir yer. Özellikle kanyona girerken kayalara sabitlenerek yapılan yoldan geçmek ilk bakışta adrenalin seviyesini oldukça yükseltiyor! Buradan geçtikten sonra kanyona devam etmek için akan suyu geçmeniz gerekiyor. Ama bu noktada bir uyarı yapalım. Kanyonda yürüyecekseniz kask takmanızı tavsiye ederiz. Çünkü küçük taşlar yukarıdan düşebiliyor. Yetkililer, bunun en büyük sebebinin tepede dolaşan keçiler olduğunu söylediler bize, aman dikkat.

Tam bir macera.

Google Maps konumu için tıklayın.

Şimdi Gizlikent Şelalesi bölümüne geçelim. Burası Saklıkent’e gelmeden 1 kilometre önce yolun sağında. Ayrıca otopark ücretsiz ancak kişi başına giriş ücreti 10 TL. Açıkçası Saklıkent’e göre burayı gezmek bizim için daha keyifli oldu. Çünkü her yerin yosunla kaplı olması, kendinizi tropikal bir ormanda yürüyormuş gibi hissettiriyor. Vadi tabanına indikten sonra dize kadar gelen suyun içinden geçip şelaleye yürümeniz gerekiyor. Tabii suyun buz gibi olduğunu da ekleyelim! Ancak suda giyilmek üzere satılan terlikler 5 TL’ye kiralanıyor ve rahatlık için kullanmanın iyi bir fikir olduğunu düşünüyoruz. Çünkü yürürken kaygan alanlarla karşılaşacaksınız.

Uzun yıllar keşfedilmemiş olması ne enteresan değil mi?

Şelaleye ulaşmak için yapmanız gereken şey yeme içme alanlarından geçmek, 100 basamak aşağı inmek ve daha sonra vadide yaklaşık 500 metre yürümek. Sonra ise çok yüksek debili harika bir şelale sizi bekliyor! Fethiye Gezilecek Yerler yazımızda Kadyanda Antik Kenti’nden sonra ikinci sürpriz yer burası oldu.

Google Maps konumu için tıklayın.

Babadağ

Fethiye’de yamaç paraşütü yapıp Babadağ ve Ölüdeniz’in muhteşem güzelliklerini görmeye ne dersiniz? Evet Ölüdeniz karadan çok güzel görünüyor ve aslında harika bir yer. Ama emin olun ki, burayı paraşütle yukarıdan görmek ve o sessizliği yukarıdan yaşamak bambaşka bir deneyim!

Bulutların üstünde olmak…

Yamaç paraşütü için önce Babadağ’a gitmelisiniz. Bu da 1900 metreye çıkmak demek. Yamaç paraşütü yapacaksanız bu işi yapan firmalar sizi Ölüdeniz’den alıp yukarı çıkarıyor. Yol biraz sorunlu olduğu için size korkutucu gelebilir. Bu nedenle sizi en baştan uyaralım. Yol, yamaç paraşütü yapmaya cesaret eden herkesi korkutsa da… Biz öyle düşünmüyoruz!

Buraya gelmenin bir başka alternatifi de teleferik, yani Babadağ Teleferik. Babadağ’a muhteşem Ölüdeniz manzarası eşliğinde çıkmak için en zevkli ve kolay yol bu. Çünkü hem risk yok, hem yorucu değil, hem de fiyatı fena değil diyebiliriz. Yaklaşık 200 metredeki ilk istasyondan binip 1900 metredeki son istasyona kadar çıkabiliyorsunuz. Ayrıca yukarıda restoran ve kafe de bulunmakta, dolayısı ile yukarıda yeme içme keyfi de yapabilirsiniz. Tabii şunu da eklemek lazım 1700, 1800 ve 1900 metrelerdeki istasyonlarda ayrı ayrı kafe ve restoranlar mevcut.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Babadağ, Fethiye Gezilecek Yerler yazımızda kesinlikle en heyecan verici yerlerden biriydi!

Google Maps konumu için tıklayın.

Fethiye Otelleri ve Ölüdeniz Otelleri

Burada her bütçeye uygun onlarca alternatif var. Her şey dahil ultra lüks veya apart otelde konaklayabilir, dilerseniz ev kiralayabilirsiniz.

Harika yerlerden en uygun fiyatlarla rezervasyon yapmak için tıklayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akyaka

Akyaka’yı keşfetmek için tıklayın.

Datça

Datça’yı keşfetmek için tıklayın.

İzmir

İzmir’i keşfetmek için tıklayın.

Antalya

Antalya’yı keşfetmek için tıklayın.

Aydın

Aydın’ı keşfetmek için tıklayın.

Böylece Fethiye Gezilecek Yerler yazımızın sonuna geldik. Bu güzel yeri en kısa zamanda keşfetmeniz dileğiyle.