Heybeliada Gezilecek Yerler

Heybeliada Gezilecek Yerler yazımızda Prens Adaları’nın ikinci en popüler adasına götürüyoruz sizleri. Özellikle Büyükada’dan daha sakin yapısı ve daha iyi plajları ile öne çıkan bir ada burası.

Yazımızda Heybeliada’da gezilmesi gereken yerlerin tamamı, plajlara dair detaylar ve lezzet noktalarından bahsedeceğiz. Keyifli bir gün geçirmeye hazırsanız başlayalım.

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Heybeliada’da uzun yürüyüşler yapacaksınız. Bu nedenle mutlaka rahat ayakkabı tercih etmelisiniz.

Özellikle yazın denize girmeyecek bile olsanız güneş kremi ya da şapka kullanmanızda fayda var.

Fotoğraf çekmek için mükemmel yerler olduğu için eğer varsa fotoğraf makinenizi unutmayın.

Bazı plajlar taşlık olduğu için yanınızda deniz ayakkabısı olursa rahat edersiniz.

Heybeliada’ya Nasıl Gidilir?

Heybeliada’ya gitmek için vapura ya da motora binmeniz gerekiyor. Vapurların ve motorların hareket ettiği yerler ise farklı konumda bulunmaktalar.

Hava kapalı da olsa hem Büyükada, hem de Heybeliada gezimizi yapmıştık.

Adalar Vapur Seferleri ve Saatleri

Heybeliada’ya şehir hatları vapurları ile ulaşmak için üç farklı noktadan vapurlar kalkıyor.

Kabataş – Adalar hattı. Bu hat Kabataş’tan başlayıp sırasıyla Kadıköy, Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada’ya uğruyor.

Beşiktaş – Adalar hattı. Bu hat Beşiktaş’tan başlayıp Kadıköy’e uğramadan direkt Adalar’a gidiyor.

Bostancı – Adalar hattı. Bu hat ise Bostancı’dan başlayıp direkt yine Adalar’ın tamamına uğrayan bir hat.

Bostancı – Adalar Hattı’nın diğer iki hatta göre farkı ise, buradan kalkan vapurun ilk önce Büyükada’ya uğraması. Diğerlerinde ise son durak Büyükada.

7 Haziran 2021 ile 12 Eylül 2021 arasındaki Şehir Hatları Vapurları Yaz tarifesinde tüm kalkış saatleri detayları yer alıyor. Vapur kalkış saatleri tarifesi için tıklayın.

Adalar Motor Seferleri ve Saatleri

Adalar’a vapur haricinde çalışan diğer alternatif ise motorlar. Mavi Marmara firmasının çalıştırdığı bu motorlar da Beşiktaş / Kabataş – Adalar ve Bostancı – Adalar seferleri yapıyor.

Mavi Marmara adalar sefer saatleri için tıklayın.

Heybeliada’da Ulaşım Nasıl Yapılıyor?

2020 yılında hizmete alınan elektrikli araçlar ile toplu ulaşım artık bunlarla yapılıyor. Adalar’da yaşayanlar için ücret 3,5 TL iken, İstanbul’dan gelenlere ise ücret 12 TL.

Aynı zamanda bisiklet de kiralayıp gezebilirsiniz. Eğer kondisyonunuz uygun ise bu en güzel seçenek Heybeliada için. Saatlik kiralama ücreti genelde 10 TL. Yalnız Heybeliada’da ciddi derece zorluğu olan rampalar olduğunu da söylemek gerekiyor. Yanınızda su bulundurursanız yazın rahat edersiniz.

Heybeliada’da Gezilecek Yerler

Heybeliada’da görülmesi gereken çok yer var. Ancak adanın kendisi ve sokakları da başlı başına güzel olduğu için sadece yürüyüş yapmak ya da deniz kenarında oturmak bile keyifli.

Heybeliada vapur iskelesinin hemen yanındaki taşlık plajda oturup İstanbul’u seyrederken, İstanbul bu kadar kalabalıkken buranın bu kadar sakin olması ne enteresan diye düşünmeden edemiyor insan.

Heybeliada, özellikle Büyükada’ya göre hala çok daha az kalabalık oluyor. Bunda Büyükada’da daha fazla turistik yer olmasının da etkisi var. Ancak İstanbul merkeze bu kadar yakın olup da, hem güzel hem de sakin bir yer bulunması mutluluk sebebi.

Heybeliada Ruhban Okulu

Buranın gezilebileceğini çoğu insan bilmiyor desek? Heybeliada gezilecek yerler listesi yapıldığında kesinlikle ilk sırada olması gereken bir yer ve ziyarete de açık olması avantaj. Çünkü çoğu binayı sadece dışarıdan görme şansınız oluyor genelde.

Tarihi yerlere gezme merakı olanlar ile peyzaj ve mimariye merakı olanların da görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Harika bir bina, güzel bahçeler ve manzara…

Eski binaların ruhu var…

Binanın tarihi 1844’e kadar gidiyor. Ortodoks din adamı yetiştirmek üzere ruhban okulu olarak açıldıktan sonra, 1971’de Türk üniversitelerinden birisine veya bir ilahiyat fakültesine bağlanması gerektiği bildirilmiş. Sonrasında ise Patrikhane, okulun Türk üniversitelerine bağlanmasını istemediğinden okul kapatılmış ve hala kapalı durumda. En son dönemin Yunanistan başbakanı Çipras 6 Şubat 2019’da ziyaret etti burayı.

Google Maps konumu için tıklayın.

Değirmenburnu Tabiat Parkı

Heybeliada’da gün batımının en güzel izlendiği yer tam olarak burası! Yazın giriş ücreti 7 TL. Kışın ise ücret talep eden kimse yoktu biz gittiğimizde.

Burası piknik, yürüyüş, mangal ve denize girmek için hepsini sağlayan bir yer. Ne için geldiğinize bağlı olarak tüm imkanlardan faydalanabilirsiniz. Eğer yanınızda yiyecekleriniz varsa yakılmış hazır mangalı 25 TL’ye veriyorlar. Semaver ise yine yanmış halde 20 TL.

Google Maps konumu için tıklayın.

İnönü Evi Müzesi

Girişin ücretsiz olduğu bu müzeyi sizi girişte karşılayan son derece nazik ve bilgili bir rehber gezdiriyor. Biz gezerken hem yeni bilgiler edinmek, hem de eşyaları görmek adına son derece memnun kaldık.

Pazartesi hariç diğer günler 10:00 – 17:00 saatleri arasında ziyarete açık. İsmet İnönü 1924 yılında hastalanınca için bu eve geçiliyor. Daha sonra evi 1934 yılında satın alırlar. Evdeki çoğu eşyanın Atatürk tarafından hediye edildiğini de rehberimiz bize anlatmıştı.

Tarihte yolculuk inanılmazdı bizim için. Gezmenizi öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi

Maalesef uzun zaman restorasyon çalışması adı altında ziyarete kapalı durumda. Ancak binayı dıştan görmek de dönemin ruhunu hissetmek bakımından önemli. Bu nedenle eğer vaktiniz olursa uğramanızı öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Değirmen Tepesi

Heybeliada’nın en yüksek konumu olan bu tepeye tırmanış biraz yorucu. Ancak yorucu olsa da çıktığınızda göreceğiniz manzara kesinlikle güzel. Ayrıca etraftaki bitki çeşitliliği de özellikle Nisan ve Mayıs aylarında rengarenk çiçeklerden oluştuğu için iç açıcı oluyor. Keşfetmek için yorulmak gerek bazen.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kangelaris Ailesi Anıt Mezarı – Süslü Mezar

Heybeliada Gezilecek Yerler yazımızın en enteresan yerine geldi sıra.

Büyük Britanya İmparatorluğu’nun Gemlik Konsolosu Spyridon Kanglaris’in, eşi Sevasti için yaptırdığı anıt oluyor bu yapı. Eşinin ölümünün ardından 4 Ağustos 1868’de bu anıtı yaptırıyor. Ve anıtta yazılı olanlar ise şöyle:

“Saygıdeğer Sebaste Kangelaris Pellone; Erdemi, anlayışı ve dindarlığı, seçkin eşinin eş sevgisiyle takdir edilmiş; çocukları için özverili anne, yoksullara karşı iyiliksever, herkese karşı hoşgörülü; Bizans’ta soylu bir aileden gelen ve Heybeliada‘da herkesin yas tuttuğu 8 Ağustos 1866 tarihinde yaşamını yitiren Sebaste Kallegaris Pellone’ye çocuklarıyla birlikte her zaman yas tutan eşi Spiridon Kallegaris acı gözyaşlarıyla kaderine ağlayarak ithaf eder.”

Google Maps konumu için tıklayın.

Terki Dünye Kilisesi

Heybeliada’nın en uzak noktalarından birinde. Yürüyerek gitmek uzun zaman aldığı için bisikletle gidilmesi daha mantıklı. Ufak bir kısmı hariç ziyarete kapalı.

Ancak Heybeliada’yı baştan başa gezmeyi düşünüyorsanız buraya kadar geldiğinizde sizi harika bir manzara ve doğal ortam bekliyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Heybeliada’da Denize Girilecek Yerler

Heybeliada Gezilecek Yerler yazımızda deniz, kum, güneşe geldi sıra.

Değirmenburnu Plajı

Değirmenburnu Tabiat Parkı’nın içinde yer alıyor. Merkeze en yakın plaj burası. Plaj için giriş ücreti kişi başı hafta içi 27 TL, hafta sonu 37 TL. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirmek serbest.

Hafta içi sakin.

Deniz genel olarak taşlık. Kum olan yer çok az. Bu nedenle bizce deniz ayakkabısı şart.

Google Maps konumu için tıklayın.

Asaf Aile Plajı

Giriş ücreti 30 TL ve kumsalı çok güzel. İçinde kafe, duş, tuvalet, giyinme kabini, şezlong ve şemsiye var.

Denizin dalgalı olduğu zamanlarda kumsal biraz bulanık olabiliyor. Bu halde görürseniz şaşırmayın diye belirtelim istedik.

Google Maps konumu için tıklayın.

Ada Beach Club

Heybeliada Çam Limonu Koyu içinde burası. Çam Limanı Koyu, İstanbul’daki en güzel koylardan biri ayrıca. Zaten gittiğinizde teknelerin sayısını görünce ne kadar popüler olduğunu anlarsınız.

Neden bu açıdan bakınca aklımıza Marmaris geldi.

Güzel bir deniz, dalgasız ve sığ. Ancak yer yer yosun var. Rahatsız olmuyorsanız çok dert değil. Giriş ücreti kişi başı hafta içi 60 TL, hafta sonu ise 80 TL. Fiyat / performans oranı 80 TL için biraz fazla ancak mekan güzel.

Google Maps konumu için tıklayın.

Heybeliada’da Ne Yenir?

Heybeliada Gezilecek Yerler yazımızda o kadar gezdik tozduk ve acıktık kısmına geldik.

Farklı Bir Yer

Heybeliada’da açık ara yemek yiyebileceğiniz en iyi yer burası. Aile işletmesi bir yer. Yemeklerinin lezzeti bir yana samimi ve hoş sohbet insanlarla birlikte olmak uzun zamandır hissetmediğimiz bir keyif verdi bize.

Özellikle Heybeliada’ya erken gelip burada kahvaltınızı yapmanızı öneririz. Kahvaltı ücreti 40 TL kişi başı.

Ayrıca burger seviyorsanız yine şanslı gününüzdesiniz Çünkü İstanbul’da yediğimiz en iyi 10 burger arasına girecek kadar lezzetli yapıyorlar.

Google Maps konumu için tıklayın.

Zehra Heybeliada

Heybeliada’ya geldiniz ve aklınızdan acaba balık ve meze mi yesek diye geçiyorsa direkt buraya gelin.

Mekanın sahibi Giritli. Tabii oradan olunca da mezeler muhteşem oluyor. Burada diğer yerlerdeki gibi hazır mezeleri kendi yapımları gibi sunmuyorlar. Zaten tadınca o farkı anlıyorsunuz.

Biz burada nefis mezeleri çok beğenmek bir yana, fiyat / kalite dengesinin de makul olduğuun gözlemledik.

Google Maps konumu için tıklayın.

Uygun Fiyata Bilet Alın

İş ortağımız Pamukkale ile Türkiye’nin her yerine güvenli, konforlu ve uygun fiyatlı seyahat edebilirsiniz.

Uygun fiyata bilet almak için tıklayın.

Heybeliada Otelleri

Biz Heybeliada’da L’isola Guethouse’da kaldık. Hem konfor, hem de manzaranın gayet iyi olmasından dolayı son derece memnun kaldık.

L’isola Guesthouse mükemmel bir konaklama yeri.

Uygun fiyata buradan ya da diğer otellerden rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Büyükada Gezi Rehberi

Büyükada’daki yürüyüş yolları, plajlar ve tüm gezilmesi gereken yerleri keşfettik.

Büyükada Gezi Rehberi için tıklayın.

İstanbul Yemek Rehberi

İstanbul’un tarihi yarımadası içindeki en farklı ve lezzetli yemekleri keşfettik. Mardin kebabı, cağ kebabı, burgerler, dönerciler ve tarihi Osmanlı yemekleri…

İstanbul Yemek Rehberi için tıklayın.

En Ucuz Yurt Dışı Tatil Rotaları

Lviv – Ukrayna

İstanbul’dan 1,5 saatte ulaşılan Lviv’in tüm gezilmesi gereken yerlerini, yemeklerini ve gece hayatını keşfettik. Türkiye’den daha ucuza tatil yaptık!

Lviv Gezi Rehberi için tıklayın.

Batum – Gürcistan

Karadeniz’in güzelliklerini ve nefis yemeklerini farklı bir kültürün yorumlaması ile keşfedin. Çok ucuza yurt dışı tatil yapın.

Batum Gezi Rehberi için tıklayın.

Böylece Heybeliada Gezilecek Yerler yazımın sonuna geldik. Umarız bu güzel yeri keşfetmeden önce sizi hazırlamış oluruz gezinize. İyi eğlenceler dileriz.