İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir Doğal Yaşam Parkı, yıllık yaklaşık 1 milyonu geçen ziyaretçi sayısı ile şehrin en yoğun yerlerinden. Ayrıca sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de eğitici ve eğlenceli bir gün geçirmek mükemmel bir seçim.

İçinde 125’ten fazla türden 1500’ü aşkın havyan mevcut. Ayrıca hayvanat bahçesi kategorisinde, Türkiye’nin en büyük açık alanına sahip parklardan biri. Bununla birlikte kapalı alanında ise tropik bahçe adı altında çeşitli bitki türleri ve hayvanlara ev sahipliği yapıyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı‘nı gezmek yaklaşık 3-4 saat sürüyor.

Hayvanat Bahçesi Gezmek

Küçüklüğümüzden beri hayvanat bahçesi gezmek en heyecanlı ve farklı aktivitelerden biriydi. Ayrıca rutin hayatımızda göremeyeceğimiz birçok hayvanı (maalesef işin doğası gereği kısmen doğal ortamında diyelim) görme şansı elde ediyoruz. Özellikle çocukların öğrenmesi için önemli gezilerden biri kanaatimizce.

Bu nedenle gezerken hayvanlara yiyecek ve içecek verilmemesi gerektiğini, çocuklarımıza hepsini sevgi ile izlemeleri gerektiğini ve hepsinin doğanın dengesinde önemli bir yeri olduğunu mutlaka anlatmak ve öğretmek gerekiyor. Böylelikle İzmir Doğal Yaşam Parkı sadece hayvanları görmek değil, çok sayıda bitki çeşidi keşfetmek için de uygun bir gezi rotası diyebiliriz.

İzmir Doğa Yaşam Parkı Açık mı? Ya da İzmir Hayvanat Bahçesi Açık mı? Soruları ile Başlayalım

2020 yılı Covid 19 nedeniyle tüm insanlığa zor günler yaşatmaya devam ediyor. Yazıyı hazırladığımız bugünlerde, İzmir Doğal Yaşam Parkı‘nın açık alanı ziyaretçilere açık, ancak Tropik Merkez isimli kapalı alanı ile eğitim ve konferans salonları geçici olarak kapalı durumda.

Tropik Merkez, diğer adıyla Botanik Bahçesi yazın serin, kışın sıcak geliyor gezerken. Çünkü sabit bir sıcaklığın korunması gerekiyor bitkiler ve hayvanlar için.

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na Nasıl Gidilir?

İzmir’in Çiğli ilçesinde yer alan İzmir Doğal Yaşam Parkı’na ulaşım için birkaç farklı alternatif var.

Otobüs ile Nasıl Gidilir?

Karşıyaka Vapur İskelesi önünden hareket eden 777 numaralı otobüsler ile ulaşım mevcut. Ayrıca Çiğli aktarma merkezinden hareket eden 751 numaralı otobüsler ile ulaşım sağlanmakta.

İzban ile Nasıl Gidilir?

İzban’ı kullananların Çiğli aktarma merkezinde inip, oradan 751 numaralı otobüsler ile ulaşması mümkün.

Özel Araç ile Nasıl Gidilir?

Özel aracı ile gitmek isteyenlerin ise, İzmir otobanından Çanakkale yönüne doğru giderken Çiğli çıkışlarını geçtikten sonra hiçbir yere sapmadan Sasalı Doğal Yaşam Parkı çıkışına kadar devam etmeleri ve bu çıkıştan çıkmaları ile tabelaları takip ederek ulaşmaları mümkün.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Haritası

Girişte broşür olarak bu haritayı istemeniz İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı gezerken işinizi çok kolaylaştıracaktır.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Kaçta Açılıyor? Bisiklet ile Girilir mi?

Her gün sabah 09:00’da açılıyor İzmir Doğal Yaşam Parkı. Bununla beraber hafta içi günler saat 18:00’de, hafta sonu günlerinde ise 19:00’da kapanmakta. Ayrıca bu tarife yaz tarifesi olup, 1 Haziran ve 31 Ağustos arasında geçerli. Diğer yandan kış sezonunda ise her gün 16:30’da mekan kapatılıyor girişe. Bununla birlikte resmi tatil günleri de dahil yılın 365 günü açık. Bisiklet, scooter tarzı araçlarla ise giriş yasak.

İzmir Doğal Yaşam Parkı 2020 yılı giriş çıkış saatleri tarifesi.

Hangi Mevsimde Gidilir? Piknik Yapılır mı?

İzmir’in ortalama sıcaklık değerleri yüksek ve yazın rahatsız edici seviyede yüksek neme sahip. Yani yaz sıcağında dış mekanların rahatça gezilebileceği bir yer değil bildiğiniz gibi.

Bu nedenle eğer yazın gidilecek ise gezerken yanınızda mutlaka şapka, ufak boy su bulundurmak gerekli. Parkın içinde gölgelik alanlar da var ama bir bölümden diğerine geçerken genelde güneş altında yürüyorsunuz. Böylece, eğer sabahtan öğle saatlerine kadar gezmeyi tercih ederseniz nispeten serin bir havada gezmeniz mümkün. Piknik yapmak ise tüm mevsimlerde yasak.

İzmir Doğal Yaşam Parkı‘nı gezmek için ilkbahar ve sonbahar mevsimleri ideal zaman dilimi. Ancak kışın da iyi hava yakalarsanız rahatlıkla gezmeniz mümkün. Yalnız, kışın gezerken bazı hayvanları görememe riskiniz olduğunu da unutmayın. Zira kapalı alanlarında olabiliyorlar (ya da belki kış uykusunda, kim bilir…).

Çocukları burada gezdirdikten sonra müze kültürleri gelişmesi bakımından Türkiye ve Dünya’daki önemli müzelerin online müze – sanal müze hallerinin listelendiği yazımızı da buradan okumanızı tavsiye ederiz.

Fotoğraf için güzel anlar yakalama şansımız var.
Anne fil ve yavrusuna denk gelecek kadar şanslı gününüze denk gelir belki 🙂

Ne Yenir?

Parkın girişinde kafeterya bulunuyor. Bu nedenle mola için fast food tarzı yemekler ve içecekler sizi bekliyor diyelim. Ayrıca fiyatlar da uygun.

Giriş Ücreti Ne kadar?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen park, kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Bu nedenle giriş ücretler ile kafeteryasındaki yiyecek ve içecek fiyatları oldukça ucuz.

2020 Yılı Giriş Ücreti

Öğrenci (İndirimli) – 5 TL

Tam (İndirimsiz) – 10 TL

İletişim Bilgileri

Telefon: 0 232 327 30 16 – 0232 327 39 00

E-posta: [email protected]

Adres: İzmir Doğal Yaşam Parkı Sasalı – Çiğli / İzmir

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İzmir Köyleri

İzmir’in en güzel köylerini keşfediyoruz. Tıklayın!

İzmir Yemek Rehberi

İzmir’in en güzel lezzet duraklarını keşfettiğimiz İzmir Yemek Rehberi yazımız için tıklayın lütfen.

Dikili ve Pissa Beach Gezi Rehberi

Muhteşem denizi ile Pissa Plajı ve etrafını keşfetmek için tıklayın.

Eski Foça Gezi Rehberi

İzmir’in güzeli Eski Foça’yı tüm saklı koyları ile keşfetmek için tıklayın.

Seferihisar Gezi Rehberi

Seferihisar’da adını belki de ilk defa duyacağınız koylar için tıklayın.

Karagöl Tabiat Parkı Gezi Rehberi

İzmir’de kar görmek ve keyif yapmak için sayılı yerlerden biri olan Karagöl’ü keşfetmek için tıklayın.

Urla Koyları Gezi Rehberi

Urla’nın tüm koylarını keşfettik, en iyilerini belirledik, detaylar burada.

Karaburun Koyları Gezi Rehberi

Karaburun’daki 25 adet koyu tek tek keşfettik, detaylar için tıklayın.

Ildır Gezi Rehberi

İzmir’in sakin ve güzel köylerinden Ildır’a dair tüm detaylar bu yazımızda, okumak için tıklayın.