Antalya Gezilecek Yerler

Antalya Gezilecek Yerler yazımızda şehrin kelimenin tam anlamıyla her yerini detaylıca yazacağız. Peki bunu nasıl yapacağız? Öncelikle şehrin tüm gezilecek yerlerini barındıran ilçelerini tek tek ayrı yazılarla anlattık. Sırada ise Antalya’nın sadece şehir merkezi ve diğer anlattığımız ilçelerdeki yerleri kalmıştı. İşte onları da bu yazıda anlattık.

Kısacası sizin Antalya’da görmek istediğiniz yerler nerede ise, aşağıda vereceğimiz linklere tıklayarak çok daha detaylı içeriğe ulaşabileceksiniz. Antalya için dev rehberimiz hazır!

Gitmeden Önce Hazırlılarımızı Yapalım

Eğer yazın geliyorsanız büyük ihtimalle denize de girersiniz. Planınız buysa yanınıza deniz ayakkabısı almanızı öneririz. Çünkü çok güzel olup, aynı zamanda taşlık plaj sayısı bir hayli fazla.

Tatil alışverişinizi önceden yapmanızda fayda var. Özellikle tam plajlara gittiğinizde alırsanız fiyatlar katlanarak artacaktır.

Eğer Antalya’nın koylarından denize girecekseniz kesinlikle şnorkel ya da deniz gözlüğü yanınıza olmalı. Çünkü resmen yeni bir dünya keşfediyorsunuz!

Şehirde milli park ve antik kent sayısı oldukça fazla. Bu nedenle bol bol yürüyüş yapacağınız için yanınızda rahat spor ayakkabı olmasında fayda var. Ayrıca Likya Yolu’nun diğer başlangıç yeri de Antalya’da bulunuyor.

Antalya Kaç Günde Gezilir?

Buna cevap vermek biraz zor. Çünkü burada görülmesi gereken yer sayısı toplamda bakacak olursak 100’den fazla. Bu büyük ve güzel şehirde muhtemelen tatil için bir ilçeye gidip, genelde orada tatilinizi geçireceksiniz siz de. Eğer böyle yapacak olursanız, çoğu ilçeyi plajları ve diğer görülecek yerleri ile gezmek için genelde 5-6 gün yeterli oluyor.

Antalya’da Gezilecek Yerler

Antalya tatil yerleri ya da Antalya turistik yerler şeklinde de adlandırabileceğimiz bu başlıkta, şehir merkezinde yer alan yerler ile aşağıda tek tek anlattığımız yerler haricindeki mekanları anlatacağız.

Bu sayfada Lara, Belek ve Kepez’deki gezilecek yerler, yani bir bakıma şehir merkezinde yerleri anlatacağız. Daha sonra ise biraz daha uzak yerlerdeki doğal güzellikleri ve tarihi yerleri anlatıp yazıyı bitireceğiz. Ancak dediğimiz gibi Antalya büyük bir yer ve keşfedilecek onlarca yer var. Bu nedenle aşağıdaki ilçe bazlı gezi yazılarımız ile keşfe devam edebilirsiniz.

Antalya Plajları

Konyaaltı Plajı

Dünyaca ünlü plajlar için liste yapılsa herhalde burası da listede olurdu. Artık Antalya’nın simge yerlerinden birine haline gelmiş Konyaaltı Plajı, şehrin merkezini neredeyse boydan boya kaplayan dev bir plaj. Bu nedenle uzunluk ve genişlik olarak en yoğun zamanlarda bile kalabalığı kaldırabiliyor rahatlıkla.

Doğal güzellik!

İster şemsiye ve şezlong kiralayın, isterseniz kendi şemsiyeniz ile plajı kullanın. Ayrıca plaj komple taşlık. Bu nedenle deniz ayakkabısı kullanırsanız konforunuz artar. Tabii deniz taşlık olunca haliyle son derece berrak oluyor. Yalnız hemen ekleyelim, deniz hızlı derinleşiyor. Bu nedenle çocuklu aileler dikkat etmeli.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sarısu Kadınlar Plajı

Türkiye’deki sadece kadınların girebildiği nadir plajlardan biri burası. Sabah 9 ile akşam 18 saatleri arasında sadece kadınların kullanımına açık durumda ve giriş ücretsiz. Ayrıca şezlong 10 TL, şemsiye ücreti ise 5 TL.

Ortada gördüğünüz bölüm ile ayrılıyor plaj.

Bu tip bir plaj arayanlar için bu iyi bir şey. Ancak hemen yan tarafında kadın erkek karışık girilebilen yer de olduğu için tamamıyla dışarıdan görünmeye kapalı da diyemiyoruz. Tercih sizin.

Google Maps konumu için tıklayın.

Mermerli Plajı

Antalya Kaleiçi’nin hemen yanındaki plaj oluyor burası. Tarz olarak Kaş ve Kalkan’daki plajlara benziyor. Giriş ücreti 30 TL. Ayrıca su tertemiz ve son derece berrak. Biz gittiğimizde dalga da pek yoktu. Buranın özellikle hizmet kalitesinden son derece memnun kaldığımızı eklemek istiyoruz. Örneğin 45 TL’ye şezlongunuza kahvaltınız bile geliyor, hem de pek lezzetli…

Google Maps konumu için tıklayın.

Dar görünüyor ama deniz şahane.

Muratpaşa Plajı

Falezlerin deniz ile birleştiği diğer güzel plaj ise burası. Özellikle bir belediye işletmesi olmasına rağmen hizmet kalitesi üst düzeyde göründü bize. Denizinin berraklığı, mavi tonlarının güzelliği ve ulaşım kolaylığı ile özellikle şehir merkezinde kalıyorsanız şans vermenizi öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Muratpaşa Antalya İnciraltı Plajı

Antalya Gezilecek Yerler yazımızın favori plajlarından birisi burası. Kısaca yazalım: Falezlerdeki plajlar arasında en iyi yer burası. Yine Muratpaşa Belediyesi’nin işlettiği bir yer burası. Ve belediye yine iyi iş çıkarmış durumda.

Kalabalık ama ortam nezih.

İşletmesinin güzel olması haricinde plajın bulunduğu yerin doğal konumu da fevkalade. Falezlerden denize girmek sanki bir havuzdaymış hissi uyandırıyor insana. Sonuç olarak, üst düzey kaliteli tesis ve iyi deniz arıyorsanız öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Konserve Halk Plajı

Belediyenin işlettiği güzel bir plaj daha… Muratpaşa Belediyesi bu konuda gerçekten örnek alınmalı diğer yerlerce.

Şezlong 10 TL, şemsiye de 10 TL. Kafesinin fiyatları özel işletmelere göre çok daha makul. Deniz güzelliği olarak diğer falez plajlar ile benzer durumda.

Google Maps konumu için tıklayın.

Fener Plajı

Eğer yüzmeyi iyi biliyorsanız ve suyun altına merakınız var ise Antalya merkezde özellikle buradan denize girmenizi öneririz. Çünkü kayalıkların üzerinde denize girip, su altındaki yaşamı gözlemlemek için en ideal yer burası. Ayrıca tuvalet, duş ve giyinme kabini olmadığını da ekleyelim. Bununla beraber buraya genelde güneş gelene kadar ortam serinken girip, sonra başka yere geçmek en mantıklı hareket olacaktır.

Google Maps konumu için tıklayın.

Lara Halk Plajı

Antalya merkezdeki nadir kum plajlardan biri. Oldukça da geniş ve uzun. Ancak sorun şu ki, biraz bakımsız geldi bize. Ya da Temmuz ayında aşırı kalabalık olduğu içindir bilemiyoruz…

Sıcak kumlardan serin sulara.

İsteğe bağlı olarak şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz ve ücretleri 25 TL. Ayrıca arka tarafta piknik ve mangal yerleri de bulunuyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kundu Halk Plajı

Harika bir kumsal işin doğrusu… Ancak otellerin yoğun olduğu bir bölgede yer almasından ötürü plaja ait tesisler yetersiz durumda. Hatta hiç yok desek daha doğru olur. Öyle ki, plajdayken en yakın büfe ya da market 500 metre mesafede bulunuyor. Kısacası, tedarikli gelecekseniz harika bir plaj. Ancak konfor ve hizmet arıyorsanız size göre değil.

Google Maps konumu için tıklayın.

Belek Halk Plajı

Çevre düzenlemesi, temizlik ve tesis bakımından harika bir plaj. Özellikle de yenilenmiş bölümlerini görünce keşke her plaj böyle iyi işetilse diye iç geçirmeden edemedik! Darısı diğer plajların başına diyelim.

En beğendiğimiz yerlerden oldu burası.

Plaja giriş ve otopark ücretsiz. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz ücretleri 5 TL, ki gayet makul. Duş, tuvalet ve giyinme kabini ise ücretsiz. Kumsal olan plajda, yumuşacık kumlara basarak denize adım adım gitmek, özellikle de akşam üzeri inanılmaz keyifli oluyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Boğazkent Halk Plajı

Plajı çakıl taşlarından oluşuyor. Bu nedenle bir kumsal gibi konforlu değil haliyle. Tabii taşlık plajlarda genelde olan çabuk derinleşme durumu burada da var. Sonuç olarak eğer bu bölgedeyseniz gelinebilecek bir yer. Ancak uzaktaysanız sadece buraya gelmek içiin yol gitmeye bizce değmez.

Google Maps konumu için tıklayın.

Antalya’daki Antik Kentler ve Tarihi Yerler

Termessos Antik Kenti

Türkiye’de konum olarak en güzel yerlerden birinde bulunan bir antik şehir burası. Öncelikle Termessos Milli Parkı içinde yer alması en büyük avantajı. Çünkü buranın doğal güzelliği, yürüyüş yolları, hakim bir tepede bulunması insanı klasik şehir hayatından tamamen kopartıyor. Ayrıca buranın diğer önemli özelliği ise zamanında Büyük İskender’in kuşatıp alamadığı nadir şehirlerden birisi olması.

Dağların tepesinde bir antik şehir…

Giriş ücretinin 10 TL olduğu antik kent için aynı zamanda müze kart da geçerli. Ayrıca ziyaret için girişin saat 4’te kapandığını da ekleyelim. Bu konuda da haklı bir tercih var aslında çünkü aydınlatma olmadığı için hava kararmaya başladıkça gezmek riskli hale gelecektir. Gezmek ise yaklaşık 2 saat sürüyor. Antalya Gezilecek Yerler yazımızın mutlaka görün dediğimiz yerlerinden biri.

Google Maps konumu için tıklayın.

Aspendos Antik Kenti

Serik’te bulunan bu antik kentin özellikle tiyatrosu meşhur. Zaman zaman konserlerde de aktif kullanılan tiyatroyu mutlaka ziyaret öncesinde internette ya da televizyonda görmüşsünüzdür.

Tiyatroyu gezip yeteri kadar hayran olduktan sonra (ki biz olduk), yukarıya doğru çıkıp bazilika, su kemeri, kale ve tapınakları da ziyaret edebilirsiniz. Bu kısım çok iyi korunmuş diyemeyiz ancak eski günlere dair o görkemin izlerini takip etmeniz mümkün. Ayrıca müze kartın geçerli olduğunu da ekleyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Perge Antik Kenti

Buraya özellikle gün batımına doğru gitmenizi tavsiye ediyoruz. Manzara ve renkler çok daha güzel görünüyor. Helenistik dönemin en önemli şehirlerinden biri burası. Yani Efes, Side, Milet ve Bergama ile benzer zamanda aktif kullanılmış bir şehir.

Buranın en kritik özelliklerinden biri de hem tiyatrosu, hem de hipodromu olan nadir şehirlerden biri olması. Ayrıca döneminde heykel yapım işlerinin yapıldığı bir şehirmiş burası. Türkiye’deki en büyük antik kentlerden biri olan Perge’yi Antalya gezinizde mutlaka listenize almalısınız.

Google Maps konumu için tıklayın.

Hadrian Kale Kapısı

Antalya merkezde gezilecek yerler listesi yapıyorsanız olmazsa olmaz yerlerden biri burası. Aslında görülecek yer ufacık bir alan. Ancak son derece önemli. 130 yılında Roma imparatoru Hadianus’un burayı ziyareti sırasnda ona hitaben yapılmış bir yapı.

Antalya’daki en bilinen yerlerden biri.

Özellikle yaklaştığınızda kapının önünde fotoğraf için sıra bekleyen insanlar görürseniz şaşırmayın. Çünkü bu tip yapıların eşi benzeri pek bulunmuyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Hıdırlık Kulesi

Antalya Kaleiçi surlarının güney kesimine bulunan yapı, zamanında gözetleme kulesi ve deniz feneri olarak kullanılmış. 14 metrelik yüksekliği ile hem gezmesi eğlenceli, hem de manzarası güzel. Yapım yılı olarak milattan sonra 2. yüzyıl işaret ediliyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Antalya Kaleiçi (Oldtown)

Şehirdeki en meşhur yerlerden biri ve tam olarak tarihin çoğu dönemini görüp hissedebileceğiniz bir yer. Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’ya ait eserleri barındıran bölge tam bir hazine aslında. Sokaklar neredeyse bir labirent gibi olduğu için gezerken sürpriz içerikli gezi yapmanız da çok olası. Ancak mekan güzel olunca keşfetmek de keyifli oluyor. Ayrıca gelmişken Kaleiçi Panaromik Asansör’e gidip yüksek bir noktadan da bölgeyi seyretmenizi öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Burada bir tarih yatıyor.

Antalya’daki Müzeler

Antalya Müzesi

İçerik olarak Türkiye’deki en büyük ve zengin müzelerden birisi. Özellikle tarihe meraklı iseniz kaçırmamanız gereken bir yer diyebiliriz. Ayrıca tarihe merakınız olmasa da, Antalya’yı gezerken geçmişi de gezmiş olacağınız için yine de ilgi çekici olacaktır.

Müze tek kelimeyle “mükemmel”.

Müzede 5.000’den fazla eser sergileniyor. Ayrıca çocukların ilgisini çekecek alanlar da var. Heykel ve lahit ağırlıklı bir müze olması da bu eserlerin güzelliği karşısında insanı büyülüyor. Biz gezerken hangisinin fotoğrafını çekeceğimizi şaşırdık desek yeridir. Zamanında yaşamış o yetenekli insanların eserlerini görmek için mutlaka ziyaret edin deriz. Antalya Gezilecek Yerler listemizin en doyurucu gezi yerlerinden biriydi kuşkusuz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Atatürk Evi ve Müzesi

Antalya’yı gezerken çok büyük merak ve ilgi ile buraya gittik. Zaten gittiğimiz her şehirde eğer varsa mutlaka Atatürk’ün zamanında kaldığı evleri ziyaret ediyoruz. Buraları gezerken verdiği manevi hissiyat gerçekten de bambaşka. Hem zamanda yolculuk yapıyorsunuz, hem de tarih bilginiz artıyor. Girişin ücretsiz olduğu bu evi ve müzeyi yarım saatte gezebilirsiniz. Bu vesile ile Atatürk’ü saygı ve özlem ile anıyoruz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Eskiden her şey daha sadeymiş.

Anadolu Oyuncak Müzesi

Her yıla ve çoğu ülkeye göre oyuncaklar sergilenen harika bir müze burası. Açıkçası insanı hayal dünyasına götürmeyi çok iyi başarıyor gezerken… Hem hangimiz zamanında oyuncaklar için yanıp tutuşmadık değil mi? İşte o heyecanlı yıllarınıza sizi geri götürüyor burası.

Müzenin giriş ücreti 7 TL. Yaklaşık 1,5 saatte müzeyi gezebilirsiniz. Müze ilk başta çocuklar içindir diye düşünüp gitmemezlik bizce yapmayın çünkü yetişkinler için de güzel sürprizler var. 80’lerde çocuk olmak diyelim, anlayın siz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Antalya Sand Sculpture Museum (Kum Heykelleri Müzesi)

Lara Halk Plajı içinde yer alan, belki de Türkiye’de alanındaki tek müze burası. Büyük ustalık gerektiren kumdan dev heykelleri gezmek değişik bir deneyimdi bizim için. Mitolojik karakterler, çizgi film karakterleri, dini hikayeler ve Atatürk’ün de bulunduğu geniş yelpazeyi içeriyor. Giriş ücreti 25 TL. Eğer yolunuz Lara tarafına düşer ise gezmenizi öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Antalya’daki Milli Parklar ve Kanyonlar

Antalya Gezilecek Yerler listemize doğal ortamlar ile devam ediyoruz.

Güllük Dağı Termessos Milli Parkı

Antalya gezinizin 1 gününü buraya ayırmanızı öneriyoruz, bunu baştan söylemek istedik. Çünkü doğa yürüyüşü ve antik kent gezisi için bu kadar süreye ihtiyacınız olacak. Termessos Antik Kenti, doğal alanlar, ormanlar ve yürüyüş yolları bulacaksınız burada. Ve gittiğinizde pişman olmayacağınıza garanti veriyoruz. Özellikle tarihi yerleri gezerken, bu kadar zor coğrafyada bunların yapılabilmesi hayret verici ve hayranlık uyandırıcı.

Milli parkı gezerken bol bol tarihi eser göreceksiniz.

Giriş ücreti 10 TL. Aşağı tarafta mesire yeri var. 2 kilometre yukarıya doğru patika yoldan çıkıp antik kente ulaşabiliyorsunuz. Kamp yapmak, yürüyüş, koşu vs. spor yapmak için birebir. Ayrıca mangal ve piknik alanları da bulunuyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı

Antalya’daki doğa yürüyüşü yapılabilecek en güzel yerlerden biri burası. Yedi adet şelale ve göletin birbirine bağlandığı yaklaşık 2 kilometrelik bir parkur burası. Doğa içinde nefis manzaralar ve devamlı su sesi eşliğinde yürümek her ne kadar fiziken yorulsanız da ruhen dinlenmenizi sağlıyor. Ayrıca piknik alanlarının da bulunduğu ekleyelim. Giriş ücreti ise 9 TL ve otopark ücretsiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Yukarı Düden Şelalesi

Her ne kadar Lara’daki Kıyı Düden Şelalesi kadar su yüksekten akmasa da, burada da su yaklaşık 40 metreden akıyor ve oldukça görkemli görünüyor açıkçası. Aynı zamanda sadece şelaleyi görmekle kalmıyorsunuz, doğadaki yeşil rengin onlarca tonunu da görüyorsunuz.

Fotoğraf için ideal bir yer!

Giriş ücreti 5 TL. Ve bizce ücretinin hakkını sonuna kadar veren bir yer.

Google Maps konumu için tıklayın.

Lara Düden Şelalesi

Düden Şelalesi’nin bu kısmını özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler için öneriyoruz. Özellikle de yağışın bol olduğu bir dönemde giderseniz şelalenin debisi çok daha fazla olacağı için manzara daha da güzel hale geliyor. Ayrıca zipline ve rafting yapabileceğiniz bir alan da bulunuyor. Bu iki aktivite burada yapılacak en iyi şeylerden bizce. Bununla birlikte, şelalenin deniz ile buluştuğu alanın yakınında ara ara çıkan gökkuşağını da yakalarsanız unutulmaz fotoğraf karesini çektiniz demektir.

Google Maps konumu için tıklayın.

Ve tabii ki aşağısı da fotoğraf için ideal…

Doyran Göleti

Antalya’da az bilinen ancak doğaya kaçmak için son derece güzel yerlerden biri. Ancak yazın tabii ki sıcaktan dolayı göl su seviyesi bir miktar düşüyor. Bunun haricinde bisikletle ya da yürüyerek gezmek için harika bir yer olan Doyran Göleti, piknik yapmaya da uygun bir yer. Özellikle gölün arkasındaki dağların olduğu manzaraya karşı piknik keyfi bölgedeki en güzel özelliklerden biri. Yalnız hemen uyaralım, yazın hafta sonu günlerde insan sayısı bir hayli fazla olduğundan, yoğun olan bölgenin tam karşısına gidebilirseniz daha sakin bir gün geçirebilirsiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Doğa içinde piknik ve kamp için güzel bir yer.

Antalya Saklıkent

Şehrin güzelliği burada. İster aşağıda denize gir, ister dağlara çık şelaleleri gez ya da daha da yükseklere tırman ve kar içinde keyif yap! Konyaaltı tarafından buraya ulaşmak yolların kalitesinin artması ile birlikte yaklaşık 1 saat sürüyor. Yol gözünüze uzun gelmesin çünkü manzarası da ayrı güzel. Ancak yol kalitesi artmış desek de hala yapılması gereken çok şey var.

Karlı dağlar her zaman güzel manzara sunuyor.

Hem kayak yapmak, hem de piknik yapmak için iyi bir seçim olan Saklıkent, 1900 metrelik rakıma sahip. Yazın manzara ve temiz hava almak için gelebileceğiniz bir yer burası. Kışın ise bambaşka bir dünya… Antalya’daki kayak merkezleri araması yapıyorsanız aklınızda bulunsun.

Google Maps konumu için tıklayın.

Uçansu Şelalesi ve Kral Havuzu

Ulaşımı zor ancak gittiğinizde göreceğiniz doğal güzelliği kelimelerle anlatmak zor. İki adet alternatif yol bulunuyor: Akçapınar ve Kozan yolları. Akçapınar tarafından gidilen yol araçla gidilebilecek kalitede değil. Diğer yol ise nispeten daha iyi ancak bir noktadan sonra orası da zorlayıcı. Ayrıca 2 adet şelale olduğunu da ekleyelim. İlkine araç ile gitmesi kolay ancak ikincsine imkansız nerdeyse. Peki biz nasıl gittik? Son 6 kilometreyi yürüdük çünkü aracımız 4 x 4 değildi. İşin sonunda varacağınız Kral Havuzu denen yer ise yorulmaya gerçekten değiyor.

Antalya’daki en özel yerlerden.

Önemli Not: Nisan ve Mayıs aylarında suyun en fazla olduğunu da ekledi oradaki vatandaşlar. Ayrıca Antalya Gezilecek Yerler listemizin ulaşımı en zor noktasıydı.

Google Maps konumu için tıklayı

Karain Mağarası

1946’dan beri kazıların sürekli devam ettiği bir yer… Ve ulaşılan sonuç binlerce yıldır buradaki yaşamın devam ettiği. Mağarayı gezmek biraz yorucu. Çünkü 470 adet basamak var. Sporunuzu da yapmış oluyorsunuz böylece.

Gezerken içeride çok sayıda yarasa da görecekseniz. Bu hem korkutucu, hem de enteresan! Özellikle çıkardıkları sesten korkup dönenler gördük biz. Giriş ücretinin 10 TL olduğunu da ekleyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Antalya İlçeleri ve Diğer Yerler

Bu şehirde gezilecek yer şimdiye kadar okuduklarınız ile sınırlı değil ve onlarca yer daha var! Bu nedenle tatilde gitmek istediğiniz yere göre aşağıdan daha da detaylı içerik ile keşfetmeye devam edebilirsiniz.

Kaş

Kaş’ı keşfetmek için tıklayın.

Kemer

Kemer’i keşfetmek için tıklayın.

Demre

Demre’yi keşfetmek için tıklayın.

Kekova

Demre’ye bağlı Kekova’yı ayrıca anlattığımız yazımız için tıklayın.

Kumluca

Kumluca’yı keşfetmek için tıklayın.

Manavgat

Manavgat’ı keşfetmek için tıklayın.

Alanya

Alanya’yı keşfetmek için tıklayın.

Antalya Otelleri

Her bütçeye göre onlarca otel, ev, villa, bungalov, dağ evi çeşidi barındırıyor bu şehir…

En iyi yerlerden çok uygun fiyatlarla rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Böylece Antalya Gezilecek Yerler yazımızın sonuna geldik. En kısa zamanda bu güzel şehri keşfetmeniz dileğiyle.