Çeşme Gezilecek Yerler

Çeşme Gezilecek Yerler yazımızda, sizlere İzmir’de yaşamanın avantajı ile çok detaylı ve belki de ilk defa duyacağınız yerler hakkında harika bir gezi rehberi hazırladık.

Yazımızda plajlar, bağ evleri, turistik yerler ve bazı lezzet duraklarından bahsedeceğiz. Özellikle plajları kamp, çocuklu aileye uygun, taşlık ya da kumsal gibi kriterleri de gözeterek yazdık.

Dolu dolu bir tatil yapmanız için özel rehberimize başlayalım!

İçindekiler

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Çeşme’de özellikle tatilde kullanabileceğiniz ürünler genelde diğer yerlere göre daha pahalı olduğundan, tatil sürenize göre hesaplayıp ürünler önceden alın.

Burada çoğu plaj kum olduğu için deniz ayakkabısına gerek yok. Ancak etrafta başka yerlere de gidecekseniz (Urla ve Karaburun gibi), oralarda deniz ayakkabısı lazım olacaktır.

Su altı gözlüğü ya da şnorkel bulundurmanızda fayda var. Çünkü balıklarla yüzebileceğiniz yer çok fazla.

Çeşme Kaç Günde Gezilir?

Çeşme’deki tüm görülmesi gereken yerleri gezmek istiyorsanız en az 5-6 gün kalmanız gerekiyor. Burada o kadar fazla plaj, koy, tarihi yer, alışveriş mekanı var ki vaktin nasıl geçtiğini anlamadan 1 haftayı doldurursunuz.

Ancak önceden belirlediğiniz birkaç plaj ile tatilinizi sınırlı tutmayı düşünüyorsanız. 3 gece 4 gün burada minimum kalacağınız gün sayısı olmalı.

Çeşme Hangi Mevsimde Gezilir?

Çeşme ve Alaçatı tabii ki asıl olarak yaz mevsiminde en kalabalık günlerini yaşıyor. Özellikle Temmuz ve Ağustos buranın en yoğun zamanı. Hava ve deniz suyunun birlikte en sıcak olduğu bu iki ayın kalabalık olması da haliyle doğal.

Biz İzmir’de yaşayan kişiler olarak, Çeşme Alaçatı’da deniz sezonunu genelde Nisan sonunda açıp, Ekim ortalarında kapatıyoruz. Özellikle 15 Haziran’a kadar ve 1 Eylül – 15 Ekim arasında hem daha tenha oluyor, hem de aşırı sıcak olmuyor. Tabii bu tarihlerde denize rahatça girebilmeniz için Ilıca Plajı’nda denize girmelisiniz çünkü suyu en sıcak olan yer orası. Detaylara aşağıda gireceğiz.

Çeşme’deki Plajlar ve Koylar

Çeşme Gezilecek Yerler yazımızın en önemli kısmına geldik. Herkesin tatil anlayışı farklıdır. Kimi tüm hizmetlerin olduğu ve lüks işletmeleri sever, kimi daha sakin ve doğa ile iç içe yerleri ister. Çeşme’de tüm zevklere göre plaj ve koylar bulunuyor. Biz de bunları iki kategoriye ayırıyoruz bu nedenle.

Giriş Ücreti Olmayan Plajlar

Çeşme’nin Kuzey Tarafına Bakan Plajlar

Çeşme’de hakim rüzgar genelde kuzey yönlerden esen rüzgarlardır. Bu nedenle bu yöne bakan plajların genelde daha rüzgarlı olması beklenir. Deniz planınıza göre aklınızda bulunsun.

Ilıca Halk Plajı

Alaçatı’nın en çok turist ağırlayan, en büyük ve bizce en güzel plajı burası. Açıklarda çıkan sıcak yer altı suyu nedeniyle ortalama deniz suyu sıcaklığı diğer plajlara göre 3-4 derece daha sıcak oluyor. Sıcak suyun çıktığı yere kadar gidip oradan da denize girebilirsiniz. O kısım çok daha sıcak tabii. İsmi Yıldızburnu Sıcak Sular olarak geçiyor. Plaj komple açık renk kum ve çok sığ. 60-70 metre açılsanız bile bel hizasını geçmiyor.

Ilıca’nın harika suyu ve kumsalı.

Belediyenin işlettiği 3-4 tane yer var. Hepsinde de duş ve tuvalet ücretsiz. Şezlong ve şemsiye ise 50 TL.

Buraya geldiğinizde plajın yanında otopark için alan olmadığını görecekseniz. Plajın arkasındaki yan sokaklardan girerek ücretli otoparklara aracınızı bırakabilirsiniz. Araç başına ücret 20 TL. Daha arkalardaki boş sokakları da para vermek istemiyorsanız tercih edebilirsiniz. Ancak bu sefer denize kadar 10 dakika kadar yürümeniz gerekecek.

Google Maps konumu için tıklayın.

Altınyunus Sahili

Özellikle gün batımının en iyi izlendiği plajlardan birisi. Hafiften yosun problemi var. Çeşme’deki ufak ve az bilinen plajlardan birisi burası. Deniz komple kum ve sığ. Şemsiye ve şezlong bulunmuyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Boyalık Plajı

Çeşme’deki en popüler ikinci halk plajı burası. Ücretsiz kısmı haricinde beach’lerin olduğu bölümleri de var. Deniz komple kumsal ve oldukça sığ. Halk plajı kısmında duş ve tuvalet maalesef bulunmuyor. Boyalık ile Ilıca’nın tek farkı kısacası kumsalı aslında. Boyalık, Ilıca’nın ufak hali diyebiliriz.

Sığ ve keyifli.

Buranın sıkıntısı halk plajı olarak girilebilecek yerinin çok dar olması. Genelde ücretli yerlere gitmek durumunda kalabiliyorsunuz. Ancak ücretli yerler de bu güzel plajın keyfini yaşattığı için sizi fiyat haricinde pişman etmeyecektir.

Denizin ılık, kum ve sığ olması özellikle çocuklu ailelere rahatlıkla tavsiye etmemizi sağlıyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Martı Plajı

Batıya doğru gitmeye devam ediyoruz. Martı plajı Çeşme’de kum olmayan nadir plajlardan biri. Ufak taşlıktan oluşuyor. Burada herhangi bir tesis bulunmuyor. Genelde sessiz sakin bir yer. Çadır kurup kamp da yapabilirsiniz. Deniz suyu berrak ve masmavi. Tabii hızlı derinleştiğini de ekleyelim.

Sessiz sakin yer arayanlara…

Burayı çocuklu olmayan kişilere ve plajda her türlü konfor olmasa da olur diyenlere tavsiye ediyoruz. Eğer arazi aracınız yok ise taşıt yolu yok diyebiliriz. Normal araba ile yolunu kullanmak riskli çünkü.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kocakarı Plajı

Hafta sonları kalabalık olmasa aslında en güzel yerlerden biri burası. Ufak bir koy ve plaj, denizi ise berrak ve oldukça sığ. Bu plajın bir özelliği de her ne kadar genel olarak kuzey tarafta olsa da, direkt kuzey rüzgarı ve dalgalarına kapalı bir plaj çünkü Kuzey Doğu yöne bakıyor. Bu nedenle Ilıca çok rüzgarlı ve dalgalı iken burası daha sakin olabiliyor.

Çeşme’nin en güzel plajlarından biri.

Giriş ücretsiz ancak şemsiye ve şezlong hizmeti de var. Ücret ise 30 TL. Duş, tuvalet, kafeterya mevcut. Çocuklu ailelere tavsiye ederiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Palmiye Beach

Hem ücretli, hem de ücretsiz kısmı olan bir plaj burası. Her ne kadar kuzey tarafta olsa da Doğu yönüne baktığı için direkt kuzey rüzgarı ve dalgası almıyor.

Deniz çocuklu ailelere ne kadar uygun gördüğünüz sanıyoruz.

Sığ ve kum bir plaj. Suyu tertemiz ve oldukça berrak. Dilerseniz şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz. Şezlong şemsiye ücreti 25 TL.

Google Maps konumu için tıklayın.

Dalyan Plajı

Kuzey taraftaki son plaj da burası. Denizi taşlık. Deniz ayakkabısı gerekiyor kesinlikle. Taşlık olmasından dolayı da suyu çok berrak ve masmavi. Doğu cepheye baktığı için burası da direkt kuzey rüzgarı almıyor ve daha az dalgalı bu nedenle.

Az bilinen harika yerlerden.

Portatik duş ve tuvalet vardı biz gittiğimizde ve ücretliler. Şemsiye ve şezlong ise bulunmuyor. Ancak 2021 yazında getirecekleri bilgisini aldık.

Google Maps konumu için tıklayın.

Çeşme’nin Güney Tarafına Bakan Plajlar

Sıra geldi genelde daha az rüzgarlı ve dalgasız olan plajlara. Ancak hiçbir şey kusursuz olmadığı gibi buradaki plajların da bir kusuru var. Kum yumuşacık, çok ama çok sığ, deniz tertemiz… Ancak su sıcaklığı kuzey tarafa bakan plajlara göre bariz soğuk. Soğuk deniz suyundan şikayet etmiyorsanız problem değil ancak rahatsız oluyorsanız aklınızda bulunsun.

Altınkum Plajı

Altınkum Plajı’nı araştırdığınızda birden fazla yerde olduğunu göreceksiniz. Bu sizi şaşırtmamalı. Çünkü gerçekten birden çok yer aslında Altınkum Plajı. Bu nasıl oluyor peki? Altınkum Plajı çok uzun bir kumsal ve bu kumsal ücretli işletmelerin olduğu alanlar tarafından parçalara ayrılmış durumda. Yani ücretsiz kısımlara ulaşmak için ücretli plajların aralarında kalan kumsalları bulmanız gerekiyor!

Deniz ve kum o kadar güzel ki… Bir de soğuk olmasa.

İncelikli ve nokta atışı yapılması gereken bir iş gördüğünüz gibi. Oysa yapmaya çalıştığınız tek şey denize girmeye çalışmak…

Altınkum Plajı’nın ücretsiz olan kısımlarında herhangi bir tesis bulunmuyor. Şemsiyenizi ve diğer ekipmanlarınızı yanınızda götürmenizde fayda var. Deniz komple kum, çok sığ, genelde dalgasız ve soğuk.

Soğuk olmasına rağmen neden bu kadar popüler? Çünkü diğer özellikleri o kadar iyi ki, soğuk ama girince alışıyorsun düşüncesi oluyor insanda.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kleopatra Koyu

Bizce Çeşme’deki en güzel koy burası! Burayı Fethiye’deki Kabak Koyu’na benzetiyoruz biraz.

Denizi harika, genelde dalgasız. Ancak buradaki diğer yerler gibi suyu biraz soğuk. Denizi kum, sadece ufak tefek taşlar var ama rahatsız edici değil. Herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle şezlong, şemsiye, duş, giyinme kabini ve tuvalet de yok. Ayrıca cep telefonları da çekmiyor. Turkcell varla yok arası çekiyor diyebiliriz.

Kamp yapmak için Çeşme’de yer arayanlar aklınızda bulunsun.

Burada sadece denize girmek değil, kamp da yapmanız mümkün. Biz gittiğimizde çok sayıda çadır vardı. Özellikle akşama doğru beyaz renkte kayaların ışıkla ortaya çıkardığı görüntüler muhteşem oluyor.

Otopark sıkıntısı ise gittiğiniz saate göre olabiliyor. En geç 10’da burada olursanız aracınızı park edebilirsiniz. Daha geç saatlerde araç park kuyruğunun sonuna yetişebiliyorsunuz sadece.

Çeşme Gezilecek Yerler yazımızdaki en güzel yerlerden biri olduğu için fırsat vermenizi öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Delikli Koy

Kamp sevenlerin ve biraz da macera arayanların Çeşme’deki ilk tercihi. Burada 4 adet minik koy ve plaj bulunuyor. Herhangi bir işletme bulunmuyor Kleopatra Koyu gibi.

Buraya özellikle kamp yapıp gecenin de tadını çıkarmak için ya da arkadaşlarla gelip farklı bir tatil macerası yaşamak adına gelmenizi öneririz.

Fotoğraf çekmeyi ya da poz vermeyi sevenlere özellikle tavsiye ederiz.

Denizi başlarda taşlık ancak sonra kum başlıyor. Küçük çocuk ile gidilir mi? Bizce evet gidilir çünkü denizi riskli değil.

Ayrıca fotoğraf çekimi için de son derece uygun olduğunu ekleyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Çark Plajı

Ücretsiz son plaja geldik. Buraya kendi şemsiyeniz ile gitmek ya da 50 TL’ye şemsiye ve şezlong kiralamak alternatiflerinden birini seçerek gidebilirsiniz.

Buradaki problem halk plajı olan kısmın çok ufak olması. Ücretsiz olarak denize girmek için erken gidip yer kapmanız gerekiyor. Etrafta 4-5 tane ucuzdan pahalıya beach bulunuyor. Pahalı olanın giriş fiyatı 100 TL. Halk plajında duş ve tuvalet olmadığı için bu beach’lere yönelmek durumunda kalabilirsiniz.

Sağ taraf ücretli, sol taraf ücretsiz.

Denizi komple kum, sığ ve dalgasız. Çocuklu ailelere son derece uygun bu nedenle. İşletmenin kafeterya, duş, tuvalet, giyinme kabini gibi hizmetleri de bulunuyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Girişi Ücretli Olan Plajlar

Çeşme Gezilecek Yerler yazımızda burayı bu kadar popüler hale getiren meşhur beach’lere geldi sıra. Genel olarak 1 kişinin günlük maliyeti giriş 100 TL, yemek ve içecekler ile ortalama 200 TL civarında oluyor bu işletmelerde. Eğer size fazla geliyor ise üstteki ücretsiz yerleri tercih edebilirsiniz. Çünkü deniz aynı deniz, sadece konfor farkı var tabii ki.

Çeşme’nin Kuzey Tarafına Bakan Plajlar

Rooms Beach Club

Boyalık Plajı üzerinde bulunuyor. Giriş ücreti 150 TL. Vodafone Red üyeliğiniz varsa %50 indirim yapılıyor. Bu fiyata 1 adet soft içecek ücretsiz.

Yemek fiyatları is örneğin hamburger 40 TL, yerli biralar 25 TL, yabancı biralar 35 TL.

Konumu ve işletme kalitesi ile başarılı bir yer.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0850 305 22 35

Sole & Mare Beach Club

Ayayorgi Koyu’nda yer alan en meşhur yer. Yılların Sole & Mare’si diyelim. Girişte güvenlik sizi şöyle bir süzüyor ve içeri alıp almamaya karar veriyorlar. Ne gibi kriterleri olduğu nete değil ancak gördüğümüz kadarıyla içerideki müşteriler genelde düzgün insanlardı.

Otopark ücreti 30 TL. Giriş ücreti ise kişi başı 100 TL ve 1 adet soft içecek dahil. Yemekler peki ne kadar derseniz, örneğin pizza 55 TL.

Denizi, rahatlığı, konforu ve yemekleri gerçekten de harika.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0232 712 20 57

The Beach of Momo

Çeşme’deki en iyi beach’lerden biri olduğu tartışmasız. Giriş ücreti 150 TL ancak Vodafone Red kullanıyorsanız %50 indirimli. Bu fiyata 1 adet soft içecek dahil. Otopark ücreti ise 30 TL.

Deniz, konfor, yemeklerin lezzeti her şey iyi durumda. Yalnız deniz için çabuk derinleştiğini eklemek gerekiyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Çeşme’nin Güney Tarafına Bakan Plajlar

Çoğu ünlü plajın yan yana sıralandığı yere geldik. Çeşme Gezi Rehberi yazımız devam ediyor.

Dailaila Beach

Buraya sadece kahvaltısının güzelliği için bile gelebilirsiniz. Tam bir aile yeri. Yalnız negatif özelliği ise kumsalının olmaması. Denize iskeleden giriyorsunuz.

Giriş ücreti 70 TL. Ancak Pırıl Otel’de konaklama yaparsanız giriş ücretsiz hale geliyor. Eğer kahvaltıyı da dahil ederseniz giriş ücreti 100 TL oluyor. Otopark ücretsiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0232 722 11 14

Fly-Inn Beach

Mükemmel bir kumsal, başarılı yemekler ve VIP hizmet ile en popüler işletme burası.

Kumsalı çok sığ, tertemiz ve berrak. Bu bölgenin doğası gereği su biraz soğuk.

Giriş ücreti 130 TL. Fiyata 1 adet bira dahil. VIP kısmına giriş ise kişi başı 400 TL. Özellikle bayram tatilleri gibi en yoğun dönemde giderseniz diğer işletmeler gibi servisin ara ara yavaşladığı oluyor. Biz her gittiğimiz yerde bunu gözlemlediğimiz için artık normal geliyor bize. Hafta içi gitmekle hafta sonu gitmek arasında servis kalitesi ve kalabalık olarak yine her yer gibi tabii ki dağlar kadar fark oluyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0232 722 22 98

Fun Beach Club

Fly-Inn Beach’in hemen yanında sıradaki yer burası. Aynı kumsalı paylaşıyorlar (buradaki tüm işletmeler gibi). Deniz komple kum ve çok sığ. Genelde bu tarafta dalga da az oluyor güney cepheye bakması nedeniyle.

Burada keyif yaptığınızı düşünün…

Giriş ücreti 100 TL. Vodafone Red kullanıyorsanız %50 indirim yapılıyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0232 722 10 95

Dharma Beach Club

Altınkum tarafında bizim devamlı gittiğimiz yer burası. Arka tarafı çimenlik, ön tarafı kumsal. Otoparkı ücretsiz. Aileye uygun bir yer. Çeşme Gezilecek Yerler yazımızda tavsiye edeceğimiz ücretli plajlardan sonuncusu burasıydı.

Deniz o kadar güzel ki Altınkum’daki plajlardan birinde karar vermek zor!

Giriş ücreti 65 TL. Localar ise 450 TL komple fiyat olarak. Deniz diğer yerler gibi komple kum ve çok sığ. Haliyle diğer yerler gibi su soğuk. Ancak kumsalın güzelliği bu soğukluğu geri planda bırakıyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0544 622 08 21

Çeşme’de Yapılacak Şeyler

Çeşme Kalesi ve Arkeoloji Müzesini Gezin

Çeşme’nin tam merkezinde yer alıyor. Kale 2020 yılında devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle kısmen ziyaret edilebiliyordu. 2021 yılında da çalışmalar devam edecek.

Müze kart geçerli. Yoksa ücret 18 TL. Özellikle Osman – Rus savaşından kalan tarihi eserler en dikkat çekici olanlar. Kale’nin manzarası ve konumu da harika olduğu için güzel fotoğraflar çekme şansınız var.

Kale içinde aynı zamanda Çeşme Arkeoloji Müzesi de bulunuyor. Bu ii yeri birlikte gezmenizi öneririz. Etrafta otopark sorunu olduğu için buraya yürüyerek ulaşmak en mantıklı yol olacaktır.

Google Maps konumu için tıklayın.

Çeşme Sahili’nde Gün Batımını Seyredin

Çeşme’nin sahili özellikle akşamları yürüyüş yapmak, Sakız Adası’nı seyretmek ve gün batımında orada olmak bakımından harika bir parkur.

Yeme içme işlerinizi hallettikten sonra kendinizi yola vurup uzun ve keyifli bir yürüyüş yapmak Ege’de olmak güzel düşüncelerine itiyor insanı. Hele bir de tatlı bir rüzgar varsa…

Google Maps konumu için tıklayın.

Çeşme Açık Hava Tiyatrosu’nda Yaz Keyfi Yapın

Yazın Çeşme Açık Hava Tiyatrosu’nda sergilenen bir oyunu izlemek ya da konser dinlemek bambaşka bir keyif. Açık havada olması ancak sahnede sizi farklı bir dünyaya çekecek şeylerin sergilenmesi, mis gibi bir yaz akşamında tatilinize farklı tatlar katacaktır.

Alaçatı Sokaklarını Keşfedin

Alaçatı, Çeşme merkezden daha güzel ve gezmesi de daha keyifli. Çünkü tarihi doku daha iyi korunmuş ve o daracık sokaklarda rengarenk evlerin arasında olmak insanı iyi hissettiriyor.

Ayrıca asıl önemli mekanlar da genelde Alaçatı’da. Önemli mekan derken lezzet durakları ile butik otellerden bahsediyoruz. Alaçatı’da bir butik otelde konaklayıp 1-2 dakika içinde kendinizi burada sokaklarda gezerken bulabilirsiniz.

Alaçatı sokakları günün her saat güzel.

Alaçatı’nın çarşısını gezmek için de aracınızı çarşının yakınlarındaki arka sokaklara bırakmanızı tavsiye ederiz. Evet belki 6-7 dakika fazladan yürüyeceksiniz ancak otopark derdiniz olmaz böylece.

Google Maps konumu için tıklayın.

Alaçatı Değirmenleri’nde Fotoğraf Çekin

Alaçatı’nın çarşısında yer alan değirmenler fotoğraf için harika bir nokta! Biz özellikle gün batımı zamanında değirmenlerin fotoğrafını çekmenizi öneriyoruz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Alaçatı değirmenlerini özellikle gün batımında görmelisiniz.

Çeşme ve Alaçatı Otelleri

Burada otelde konaklayacaksanız iki temel ayrım var. İlki büyük ve denize sıfır oteller, ikincisi ise butik ve çarşı içindeki oteller.

Alaçatı’daki büyük otellerin tabii ki en iyisi Çeşme Sheraton. Fotoğraf: İşletme.

Eğer komple deniz odaklı ve her şeyiyle tek paket sunan yerler bakıyorsanız Ilıca’daki Sheraton Çeşme Hotel Resort ve Spa gibi bir oteli seçebilirsiniz. Burası denize sıfır ve son derece lüks.

Alaçatı’daki The Stay Warehouse’un mimarisi o kadar güzel ki… Fotoğraf: İşletme.

Ancak butik otel bakıyorsanız da Alaçatı içinde son derece lüks ve konum olarak harika yerler de var. Örneğin The Stay Warehouse konfor, lüks, kalite bakımından çok üst düzey bir yer.

Rezervasyon

En uygun fiyatlardan bu harika otellerde rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Biliyorsunuz, eğer başka yerde daha uygun fiyat bulursanız Agoda size de o fiyattan oteli veriyor!

Etrafta Gezilecek Diğer Yerler

Çeşme ve Alaçatı’ya geldiniz ve buradaki yerleri gördünüz. Peki gelmişken etrafta görmeye değer başka neler var? Emin olun başka güzel yerlerden var! Çeşme Gezilecek Yerler yazımıza etrafı keşif ile devam edelim.

Ildır’da Gün Batımını İzleyin

Ildır, Alaçatı’ya araba ile 15 dakika mesafede. Ildır için güneşin battığı en güzel yer deniyor. Zevkler ve renkler tartışılmaz ancak burada gün batımını izlemenin ayrı bir keyif olduğu söylemek istiyoruz.

Ildır’da gün batımının en iyi izlendiği yerlerden biri.

Ildır’ı detaylıca anlattığımız gezi rehberimiz için tıklayın.

Urla’daki Bağ Evlerini Keşfedin

Türkiye’deki en güzel bağ rotalarından biri olan Urla Bağ Yolu’na Alaçatı’dan ulaşmak yaklaşık 20 dakika sürüyor. Ve size garanti ediyoruz ki buraya geldiğinize pişman olmayacaksınız.

6-7 tane bağ evinden oluşan bu yoldaki bütün bağ evleri gezmek ve tadım için çok güzel yerler.

Urla Bağ Yolu gezi rehberi yazımız için tıklayın.

Yemekler ve Şaraplar

Çeşme Gezilecek Yerler yazımızın lezzetli kısmına geldik. Alaçatı, Urla ve Ildır’da birkaç lezzet noktasından size bahsetmek istiyoruz. Buralar İzmir’de yaşayan bizlerin devamlı gittiği yerler olup, gönül rahatlığı ile tavsiye ediyoruz.

Alaçatı’daki Yemek Alternatifleri

Alaçatı’nın merkezinde çok sayıda mekan bulunuyor. Bunların arasında bar, meyhane, pastane, ev yemekleri yapan çok sayıda yer var. Hepsini tek tek yazmak yerine bizce uğrayıp lezzetlerine bakın dediğimiz birkaç yeri yazalım size.

İmren Helva ve Tatlı Evi

Alaçatı’nın çarşısında ana yolda bulunuyor. Oturmak için genelde boş masa sandalye bulmak zor olsa da, tatlılarının tadı ve çeşit oldukça iyi. Denemenizi, en azından bir girip tatlılara göz atmanızı öneririz.

Googlr Maps konumu için tıklayın.

Köşe Kahve

Burası yaz kış açık bir yer. Biz İzmir’de yaşadığımız için kışın da gelip lezzetli yemeklerini yemeye devam ediyoruz. Size de buraya uğrayıp nefis yemeklerine şans vermenizi öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Bumba Breakfast Club

Bizce Alaçatı’daki en iyi kahvaltı burada. Serpme kahvaltı fiyatı 135 TL. Fiyatı görünce size yüksek gelebilir ancak Alaçatı’daki mekanların tamamı zaten diğer yerlere göre pahalı olduğu için burası da o fiyat skalasına uyuyor diyebiliriz. Ancak farkı şu ki, parayı verdik ama en azından değdi diyerek ayrılıyorsunuz mekandan.

Biliyorsunuz para kazanmak kolay değil ve harcarken de bu harcamanın karşılığını mümkün mertebe almak hepinizin hakkı.

Google Maps konumu için tıklayın.

Urla’daki Yemek Alternatifleri

Urla Bağ Yolu

Urla Bağ Yolu üzerinde bulunan bağ evlerinin çoğunda sadece şarap satılmıyor. Aynı zamanda restoran bölümleri de var. Bu nedenle aradığınız lezzeti belki de burada bulma ihtimaliniz bulunuyor.

Alaçatı gezinize farklı bir tat katmak için buradaki alternatifleri de denemenizi öneririz. Ayrıca eve dönerken şaraplarınızı da almak için onlarca çeşitin ortasında bulacaksınız kendinizi.

Ildır’daki Yemek Alternatifleri

Ildır işin aslı bir köy. Ufacık bir yer. Ancak oranın sakinliği ve denizden yeni avlanmış deniz ürünlerini o sakinlikte yemek, keyif yapmak belki de sizin aradığınız bir dinlenme şekli olabilir. Alaçatı’da ot festivali devam ederken, birkaç saat sakin bir yerde duralım diyorsanız uğramanızı öneririz.

Böylece Çeşme Gezilecek Yerler yazımızın sonuna geldik. Türkiye’nin en güzel tatil yerlerinden biri olan Çeşme ve çevresini en kısa zamanda gezmeniz dileğiyle.