Dilek Yarımadası Milli Parkı

Dilek Yarımadası Milli Parkı, Kuşadası Güzelçamlı’da bulunan bir doğa harikası. Birbirinden güzel koyları ve doğa yürüyüşü parkuru ile bizim yazın çoğu tatil günümüzü geçirdiğimiz bir yer. İlkbahar ve sonbaharda da deniz kenarında kitap okumak, piknik yapmak ya da sadece dinlenmek için bile gidilebilir.

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

İlk koy hariç diğerleri taşlık olduğu için rahat etmek adına deniz ayakkabınızı yanınıza alın.

Milli park içerisinde aktif kafe ve restoran bulunmuyor. Tüm yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alın.

Bazı koyların ağaçlı bölümlerinde cep telefonları çekmeyebiliyor. Aklınızda bulunsun.

Genelde Kuşadası’ndan kalkan tekneler sabah 10-11 saatleri arasında bu koylarda demirliyorlar. O anda insanlar denizdeyken siz de karadaki işlerinizi hallederseniz sonra daha temiz bir denize girersiniz. İş halletmek derken mesela kahvaltı olabilir…

Her koya burada yaşayan domuzlar geliyor. Korkunuz var ise aklınızda bulunsun. Saldırgan değiller ancak denize girdiğinizde yemekleriniz kolay ulaşacaklar yerde ise yemeklerinize elveda diyebilirsiniz. “Ne yani o kadar güzel bir karpuz varken nasıl yemeyelim!” der gibi bakıyorlar zaten.

Sonbaharda arı sayısı artıyor getirilen kovanlardan ötürü. Arı alerjiniz var ise yanınıza ilacınızı da alın.

Balık sezonunda akşam 5’ten sonra olta balıkçılığı için burasının daha uygun olduğunu söylüyorlar burada balık tutan kişiler.

Dilek Yarımadası Milli Parkı Nerede?

Dilek Yarımadası Milli Parkı, Aydın’a bağlı Kuşadası Güzelçamlı’da yer alıyor. Güzelçamlı’nın sonuna geldiğinizde milli parkın giriş kapısı ile karşılaşacaksınız.

Google Maps konumu için tıklayın.

Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda güne kahvaltı ile başlama keyfi.

Dilek Yarımadası Milli Parkı’na Nasıl Gidilir?

Özel Araç ile Ulaşım

İzmir Aydın otobanından takip ederek gelecekseniz eğer iki alternatif yol bulunuyor. İlki Selçuk sapağından çıkıp Kuşadası’nın merkezine sizi götüren, oradan da Güzelçamlı’ya devam etmeniz gereken yol. İkinci yol ise otobandan devam ederken Bodrum sapağına sapıp Söke göbeğinden milli park tabelalarını takip edip Kuşadası’nın merkezine hiç uğramadan giden yol. Biz ikinci yolu tercih ediyoruz. Biraz daha uzun ancak ağırlıklı olarak trafik yoğunluğunun daha az olması bunun sebebi.

Dolmuş ile Ulaşım

Dilek Yarımadası Milli Parkı içinde sürekli sefer yapan ve tüm koylara uğrayan dolmuşlar çalışıyor. Kuşadası’ndan kalkan dolmuşları aracınız yok ise tercih edebilirsiniz. Milli parkın girişinden dolmuşa binip koylara gitmek istediğinizde ise kişi başı ücret 10 TL.

Giriş Ücretleri ve Çalışma Saatleri

Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda 2022 yılı için giriş ücretleri şöyle:

Yaya – 13 TL

Bisiklet – 13 TL

Motosiklet – 26 TL

Araba – 39 TL

Minibüs – 117 TL

Midibüs – 195 TL

Otobüs – 390 TL

Ayrıca girişte yer alan iki adet araç giriş noktasından sağ taraftakinde HGS ile de geçiş yapabilirsiniz.

Milli park her gün sabah 08:30’da açılıp, akşam 19:00’da kapanıyor. Ancak burada önemli olan içeriye giriş için son saat 16:30. Bu saatten sonra içeri ziyaretçi alınmıyor.

Dilek Yarımadası Milli Parkı Koyları

Birbirinden güzel koyları olan milli parkta, bu koylardan sadece ilk sıradaki kum plaja sahip. Diğerleri taşlık. Milli parkın tüm koyları için önemli şeylerden biri de öğlen 13’e kadar sakin, o saatten sonra genelde dalgalı olması. Denizi çarşaf gibi görmek istiyorsanız sabah saatlerinde burada olmalısınız. Gelin sırasıyla anlatalım koyları.

İçmeler Koyu

Duş, tuvalet, soyunma kabini, piknik masası, şezlong ve şemsiye mevcut. Ancak kum olduğundan özellikle çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği bir yer ve hafta sonları kalabalık oluyor. Kalabalık bizim için dert değil, kum plaj olsun derseniz tercih edebilirsiniz.

Aydınlık Koyu

İkinci sıradaki koy burası. Denizi taşlık ve hemen derinleşiyor. Ancak çok berrak ve masmavi. Arka taraftaki ağaçların altında ya da kendi şemsiyenizi de açabilirsiniz. Duş, tuvalet, giyinme kabini ve piknik masası mevcut.

Aydınlık Koyu adını denizinin güzelliğinden alıyor olsa gerek.

Kavaklıburun Koyu

Üçüncü koya geldi sıra. Plajın hemen arkasında gölge olarak kullanabileceğiniz ağaçlar ve piknik masaları var. Oldukça uzun bir plaj. Uzun olduğu için de insan yoğunluğu daha az oluyor. Denizi taşlık ve hemen derinleşiyor. Renkler muhteşem.

Dilek Yarımadası ve renklerin güzelliği…

En Uygun Fiyata Otel Bulun

Bu güzel koyların tadını çıkarmak adına size uygun en iyi otelleri harika indirimler ile bulup rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Karasu Koyu

Dört büyük koyun sonuncusu oluyor. Sona doğru geldikçe insan kalabalığı da azalır diye düşünerek buraya kadar gelirseniz yanıldığınızı göreceksiniz. Çünkü bu koy da çok güzel olduğundan bir gelen tekrar geliyor. Duş, tuvalet ve giyinme kabinleri mevcut. Arka taraftaki ormanlık alanda piknik masaları da bulunuyor.

Dilek Yarımadası Milli Parkı’na sabah erken saatlerde giderseniz durum böyle.

Özel Tavsiye

Tüm bu tabelalarını takip edebileceğiniz koylar haricinde, Aydınlık Koyu ile Kavaklıburun Koyu arasında isimsiz bir koy var. Burada duş, tuvaşet, giyinme kabini ya da piknik masası yok. Ancak bizce Dilek Yarımadası Milli Parkı’nnı en güzel yeri burası. 2-3 adet patika yol ile 1 dakikada taşlık plaja inip şemsiyenizi masanızı açıp hemen denize girebilirsiniz. Bizce deneyin pişman olmayacaksınız.

Google Maps konumu için buraya tıklayın.

Koyun üstündeki ana yoldan geçerken bu renkler çok belli olmuyor. İnip bakmanız lazım.

İzmir’in en güzel köylerini anlattığımız gezi rehberimizi okudunuz mu? Tıklayın.

Doğa Yürüşü için Kanyonlar

Dilek Yarımadası Milli Parkı aynı zamanda doğa yürüyüşü için mükemmel bir yer. İki adet kanyon bulunuyor.

Kısa Parkur (Botanik Turu)

2 kilometre uzunluğundaki bu parkur Kavaklıburun ile Karasu koyları arasında ana yoldaki tabelası bulunan alandan başlıyor. Milli park florasındaki yaklaşık 95 familyaya ait 800’den fazla farklı türdeki bitkiyi görme şansınız bulunan bu parkurda, sadece bu bölgede yetişen 6 endemik bitki türünü de görme şansına sahipsiniz.

Uzun Parkur (Oluklu Dere Kanyonu)

18 kilometrelik uzun parkur ise kondisyonu daha iyi olanlar için ideal. Yürüyüş boyunca doğal güzelliklerin fotoğrafını çekmek için yanınızdaki cihazın şarjının dolu olduğunu kontrol etmeyi unutmayın, sonra sadece hatıra olarak aklınızda kalıyor manzaralar bizim başımıza geldiği gibi.

Uygun Fiyata Bilet Alın

İş ortağımız Pamukkale ile Türkiye’nin her yerine güvenli, konforlu ve uygun fiyatlı seyahat edebilirsiniz.

Uygun fiyata bilet almak için tıklayın.

Etraftaki Diğer Gezilecek Yerler

Zeus Mağarası

Milli parkın girişine gelmeden 200 metre önce Zeus Mağarası var. Ana yola aracınızı bırakıp 5 dakika yürüyerek ulaşabileceğiniz Zeus Mağarası içine de girip suya girme şansınız olduğundan bizce ziyaret edilmesi gereken enteresan bir alan.

Priene Antik Kenti

Dilek Yarımadası’nın güney tarafında kalan Priene Antik Kenti’ne Söke’den 15 dakika daha devam ederek ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Karina Sahili ve Doğanbey Köyü tarihi taş evleri gibi görülmesi gereken yerler de var.

Detaylı Priene Antik Kenti gezi rehberimiz için tıklayın.

Yoğurtçu Cavit

Dönüşte ya da gidişte Söke tarafından İzmir Aydın otobanına bağlanacaksanız muhteşem bal kaymağını tatmanızı tavsiye ettiğimiz Yoğurtçu Cavit’e uğrayıp kahvaltı yapabilirsiniz.

Yoğurtçu Cavit’i anlattığımız detaylı rehberimiz için tıklayın.

Bunları da Keşedin…

İzmir’deki en güzel yemekleri ve tatlıları anlattığımız rehberimiz için tıklayın.

Bergama’daki gezilmesi gereken muhteşem yerler ve lezzet keşifleri için tıklayın.