Kuşadası Gezilecek Yerler

Kuşadası Gezilecek Yerler yazımızda Kuşadası’nda gezilecek yerlerin tamamı ile henüz çok turistik olmayan ancak görmeniz gereken yerleri de anlatacağız. Aynı zamanda Kuşadası’na yakın olup, buraya gelmişken görmenizi önerdiğimiz yerleri de ayrı bir başlıkta liste haline vereceğiz.

Yazının diğer kısmı ise Kuşadası’ndaki otelleri ve kiralık evler ile villaları anlattığımız bölüm olacak. Hazırsanız başlayalım!

Kuşadası’nın ne kadar güzel koylara sahip olduğuna dair spoiler ile başlamak istedik.

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Kuşadası’nda şehir merkezinde gezecekseniz ve mevsim yaz ise yanınızda şapka ve güneş kremi mutlaka bulunmalı.

Rahat ayakkabı tercih etmelisiniz. Ancak özellikle Dilek Yarımadası Milli Parkı içindeki koylarda denize girecekseniz deniz ayakkabısı da yanınızda bulundurun.

Doğa yürüyüşüne uygun yerler olduğu için ekipmanınız yanınızda olursa rahat edersiniz. Yürüyüşe uygun ayakkabı ve bölgede sayısı çok olan domuzları kaçırmak için düdük gibi…

Müze kartın gerekli olduğu bölgeler var. Eğer yoksa geziniz çok pahalıya gelecektir.

Kuşadası Gezilecek Yerler Listesi

Kuşadası Gezilecek Yerler yazımızın en detaylı ve önemli kısmına geldik. Bu kısmı denize girilecek yerler ve görülmesi gereken yerler olarak ikiye ayırdık. Kuşadası ve etrafında çok fazla görülecek yer var. Keşfetmeye başlayalım!

Kuşadası Plajları ve Koyları

Merkezde ve biraz merkez dışında harika plajlar var. Okumaya devam.

Merkezde Olanlar

Kadınlar Denizi Plajı

Kuşadası’nın en güzel plajlarından birisi hiç kuşkusuz burası. Tertemiz ve ılık suya sahip. Hem sahil, hem de deniz tabanı komple kum ve oldukça sığ. Bu kadar iyi özellik tam merkezde olduğu zaman ise tahmin edebileceğiniz gibi kalabalık oluyor. Kalabalık olmasındaki diğer etken ise ufak bir plaj olması. En yoğun saatler ve günler haricinde giderseniz çok keyifli anlar geçirebilirsiniz.

Mekrkezdeki plajlardan en iyisi.

Şemsiyeler ücretsiz. Şezlonglar ise 20 TL. Her türlü imkan ve tesis var. Nisan ya da Ekim ayına bile suyu diğer yerlere göre daha ılık. Temmuz ve Ağustos harici aylada plaja yakın bir yerde kalıp, denizin tadını çıkartmak gibi bir tercih de yapabilrsiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Green Beach

Kadınlar Plajı’nın 500 metre ilerisinde burası (Kuşadası merkeze doğru değil, ters yöne). Ufak bir koy ve giriş ücretsiz. Eğer isterseniz işletmenin imkanlarından da faydalanabilirsiniz. İşletme ise turizm otelcilik okulunun işlettiği bir yer. Fiyatlar oldukça makul.

Sakinlik arayanlara…

Kadınlar Plajı’na göre genelde daha sakin oluyor. Burası da komple kum. Şezlong ve şemsiye ücreti 30 TL. Denizi oldukça sığ. Çocuklu ailelere tavsiye ederiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Merkezden Uzakta Olanlar

Dilek Yarımadası Milli Parkı Koyları

Kuşadası’na gelmişken Güzelçamlı’da bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı’na gitmeden dönmemek gerekiyor. Onlarca koya sahip olan bu yerde, ziyarete açık 5 adet koy bulunuyor. Bunların bazılarında şemsiye, şezlong, tuvalet ve giyinme kabini varken, bazlarında ise doğa ile tamamen baş başa olacaksınız. Tatil anlayışınıza göre her çeşit yer var kısacası.

Ayrıca Dilek Yarımadası Milli Parkı 2021 giriş ücretlerinde de otomobil 30 TL olarak belirlendi.

Burada sabah kahvaltıları başka güzel!

Aynı zamanda burada doğa yürüyüşü rotaları da mevcut. Gezmek sadece denize girmekle kalmıyor diyebiliriz bu nedenle.

Dilek Yarımadası Milli Parkı’nı tüm detayları ile anlattığımız yazımız için tıklayın.

Güzelçamlı Plajı

Dilek Yarımadası Milli Parkı’na girmeden 100 metre önce sağda bulunan plaj burası oluyor. Özellikle dalgasız bir güne denk gelirseniz denizin mavinin birkaç tonundaki rengi büyüleyici.

Renklerin güzelliğine dikkat!

Şemsiye, şezlong, giyinme kabini, tuvalet ve arka tarafta kafeler ile restoranlar var. Milli parka göre biraz daha konforlu bir gün geçirmek istiyorsanız tercih edebilirsiniz.

Deniz taşlık ve hızlıca derinleşiyor. Çocuklu ailelerin dikkat etmesi gerekli.

Google Maps konumu için tıklayın.

Güzelçamlı Venüs Plajı

Upuzun bir kumsal ve sığ denizin birleşmesinin harika sonucu burada! Belediye buraya çok iyi bakmış ve bakmaya da devam ediyor. Şezlong ve şemsiye mevcut, tesislerde de her türlü imkan var. Eğer çocuklarınız varsa plajın sığ olması nedeniyle direkt burayı tercih etmeniz mantıklı olacaktır. Yaklaşık 50 metre kadar açılana kadar su bel seviyesini geçmiyor.

Sonsuz uzunlukta güzel bir plaj.

Ancak özellikle saat 14’ten sonra genelde hafiften dalga çıkıp sonra şiddeti artabiliyor aklınızda bulunsun. Plajın çok uzun olması aşırı kalabalık olmasını da engelliyor. Ayrıca kendi şemsiyenizi de kullanma imkanınız var.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sevgi Plajı

Davutlar’a geldik şimdi de. Burası da sonu görünmeyen uzun bir kumsal. Buranın diğer yerlerden bir farkı da arka tarafının komple ağaçlardan oluşması. Bu da doğal serinlik yaratıyor. Ayrıca ağaçların altına çadırınızı kurup kamp da yapabilirsiniz.

Burası da diğr favorilerimizden.

Plajın arkasında otopark mevcut. Araç başına ücret 20 TL. Kuşadası’nda semaver ve mangal yakabileceğiniz tek yer olması da buranın diğer önemli özelliği. 6 kilometrelik yürüyüş yolunun olması ise burada uzun dönem kalacaksanız hava almak ya da spor yapmak için harika bir durum!

Google Maps konumu için tıklayın.

Gezilmesi Gereken Yerler

Kuşadası Gezilecek Yerler yazımızda deniz, kum, güneş harici zamanlarda gezebileceğiniz yerlere geldi sıra.

Güvercinada

Kuşadası’na geldiğiniz gezmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Buranın adında ada kelimesi var ancak yürüyerek ulaşabiliyorsunuz. Buradaki kaleyi gezmek ücretsiz. Asıl sürpriz ise yıllar önce Kuşadası’nda karaya vurmuş dev bir balinanın iskeletinin sergilenmesi. Yanına yaklaştığınızda ne kadar büyük olduğunu görüp şaşıracaksınız! 1998 yılında Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda yer alan Kavaklıburun’da karaya vurmuş.

Ayrıca burayı gezerken etrafta dikkatlice bakın, belki minik sevimli tavşanları görürsünüz… Kim bilir?

Google Maps konumu için tıklayın.

Zeus Mağarası

Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın girişine 250 metre mesafede. Boş bir zamana denk getirebilirseniz gezmesi çok keyifli. Normalde mağara içine girmek yasak. İzlemek için teras da var, oradan bakılıyor. Ancak gördüğümüz kadarıyla mağara içine girmek yasak olsa da kontrol eden olmadığı için mağara içindeki gölette 30-40 kişi eğleniyordu… Seçim sizin. Giriş ise ücretsiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

İyi bir ışık yakalarsanız harika fotoğraflar çekme şansıız var.

Kirazlı Köyü

Köy ortamında keyif yapmak ve özellikle kahvaltı için Kirazlı Köyü’ne gitmenizi öneririz. Serpme kahvaltı ve hafta sonu kafa dinlemek için güzel bir yer.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kuşadası Tekne Turu

2021 yılı tekne turu fiyatları ile başlayalım. Öğle yemeği dahil kişi başı fiyat 140-175 TL arasında değişiyor. Bu turlar sabah 10’da başlıyor ve akşam da 16-17 civarında dönüşe geçiliyor.

Ayrıca turlarda özellikle Dilek Yarımadası Milli Parkı içinde yer alan koylara gidenleri seçmenizi kesinlikle öneriyoruz. Çünkü oradaki koyları görmeden Kuşadası’ndan dönmemek lazım…

Aydınlık Koyu’ndan geçen bir tur teknesi bu. Sol tarafta görünen de Samos Adası.

Kuşadası’nda Yer Alan Aquapark’lar

Kuşadası’nda çok eğlenceli aquapark’lar var. Ben bundan hayatta kaymam deyip de 10 dakika sonra merakına yenik düşenleri de bol bol gördük açıkçası…

Peki neler var? Hangisi daha iyi? Fiyatlar nasıl? İnceleyelim.

Aqua Fantasy Hotel & Spa

Adından da anlaşılacağı gibi burası aynı zamanda bir otel, hem de 5 yıldızlı. Aquapark kısmı ise dışarıdan gelip sadece bu özelliğini kullanacak müşterilere de açık durumda.

Öncelikle burada güvenlik üst düzeyde. Yani her kaydırakta mutlaka güvenlik için personel var. 30’dan fazla farklı kaydırak ünitesi ile dev bir tesis burası. Ayrıca bölgedeki en büyük yer. Hizmet kalitesi üst düzeyde. Biz baştan sona memnun kaldık.

Fotoğraf kaynağı: İşletme.

Buradan çok uygun fiyatlarla rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Adaland

Adrenalin dozu yüksek bir gün geçirmek istiyorsanız tatilinizin 1 gününü buraya ayırmanızı öneririz. Otel olarak değil, sadece eğlence parkı arıyorsunuz doğru adreslerden biri de burası sizin için.

Fotoğraf kaynağı: İşletme.

Giriş ücreti 130 TL. 5 TL’ye de size özel şifreli kasa kiralayabiliyorsunuz. Kaydıraklar ve etrafını kullanırken rahat etmek için terlik ile değil, deniz ayakkabısı ile gitmenizi öneririz. Hem daha rahat oluyor, hem de zeminin sıcaklığını daha az hissediyorsunuz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Tortuga Pirate Island Theme & Water Park

Eğlence için size tavsiye edeceğimiz son adres ise burası. Evet diğer iki yer kadar büyük değil. Ancak kaydırak sayısı, tırmanma bölgesi ve diğer tematik eğlence alanları ile 1 gününüzü rahatlıkla güzel geçirmeniz iin yeterli.

Giriş fiyatı 85 TL. Çocuklar için ise 65 TL.

Google Maps konumu için tıklayın.

Fotoğraf kaynağı: İşletme.

Kuşadası’nda Otelde mi? Villada mı Kalmak?

Kuşadası’nda tatil yapacaksanız otelde mi kalmak mantıklı? Yoka villa kiralamak mı mantıklı? Bu soruların cevabı tatil anlayışınıza, kaç kişi geleceğinize, kaç gün tatil yapacağınıza ve bütçenize göre değişiyor.

Otel / Villa Seçimi

Eğer kısa bir tatil yapacaksanız, mesela en fazla 1 haftalık diyelim, otelde kalmak ev işleri ile uğraşmadan tamamen vaktinizi gezmeye ayırmak adına daha mantıklı olabiliyor. Ancak çocuklu bir aile iseniz ve villa kiralayıp genelde havuzda kafa dinlemek istiyorsanız ev kiralama yoluna gitmek daha mantıklı olabilir.

Maliyetler

Otelde kalmak az zamanda tatile ve gezmeye daha çok vakit ayırmak için mantıklı. Villa kiralamak ise villanın imkanlarından faydalanacaksanız mantıklı. Maliyet ise eğer kalabalık iseniz villa kiralamada daha ucuza gelecektir. Az kişi iseniz de bu sefer otelde kalmak daha uyguna geliyor.

En Uygun Fiyata Otel ve Ev Bulun

Kuşadası’nda yer alan en güzel otel ve evlerden çok uygun fiyatlara rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Güzel fırsatlar sizi bekliyor!

Etrafta Gezilecek Diğer Yerler

Kuşadası Gezilecek Yerler yazımıza etrafı da keşfederek devam ediyoruz. Çünkü bu yazıyı okuyorsanız burayı olduğu kadar etrafı da öğrenmenizde fayda var. Gelmişken gezmeye devam edersiniz.

Milet Ören Yeri ve Priene Antik Kenti

Kuşadası ile buraların ne alakası var diyebilirsiniz. Ancak Kuşadası ile burası arasındaki yolculuk sadece yarım saat sürüyor. Ve geldiğinize kesinlikle değecek. Milet Ören Yeri ve Priene Antik Kenti birbirleri ile bağlantıları olan antik şehirler her ikisini de gezmenizi öneririz.

Milet Ören Yeri’ni anlattığımız gezi rehberimiz için tıklayın.

Priene Antik Kenti’ni anlattığımız gezi rehberimiz için tıklayın.

Bafa Gölü

Kuşadası’nı gezdiniz dönüş yolundasınız ya da uzun bir tatiliniz var etrafı keşfetmek istiyorsunuz. Eğer güneye doğru yol alacaksanız Bodrum yolu üzerinde bulunan Bafa Gölü, tarihi yerleri, kamp yerleri, nefis yılan balığı ile sizleri bekliyor.

Bafa Gölü gezi rehberi yazımız için tıklayın.

Yoğurtçu Cavit

Lezzetli bir kahvaltı yapmak istiyorsanız Söke merkeze bulunan Yoğurtçu Cavit’e uğramanızı öneririz. Özellikle bal kaymağı ile meşhur.

Yoğurtçu Cavit’i keşfettiğimiz yazımız için tıklayın.

Akbük

Daha güneyde Didim’e bağlı olan Akbük’ü tüm koyları ve güzel yerleri ile keşfetmenizi öneririz. Belki sonraki tatil planınızı buraya yaparsınız.

Akbük Gezi Rehberi yazımız için tıklayın.

Haydar Koyu

Akbük’te yer alan Haydar Koyu’nu aha detaylı anlatmak istedik. Sadece buraya özel yazı yazmamızın bir sebebi olmalı…

Haydar Koyu gezi rehberi yazımız için tıklayın.

Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi ve Şirince

Bu üç yer Kuşadası’na 30-40 dk aralıklarında ulaşılabilen yerler. Ve bizce gitmişken her üç yere de uğramanızı tavsiye ederiz. Aynı günde üç yeri de gezmek için sabah yola çıkmalısınız.

Böylece Kuşadası Gezilecek Yerler yazımızın sonuna geldik. Bu güzel yeri en yakın zamanda gezmeniz dileğiyle.