Akbük Gezilecek Yerler

Akbük Gezilecek Yerler yazımızda Akbük ve etrafında yer alan en güzel plajlar, koylar, tarihi yerler ve yemek keşiflerinden bahsedeceğiz. Burası özellikle mükemmel plajları ve bozulmamış doğası ile adeta cennetten bir köşe!

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Akbük’te hem kum, hem de taşlık plajlar var. Denize rahat girmek için yanınızda deniz ayakkabısı almanızda fayda var.

Karşınıza nerede güzel bir koy çıkacağı belli olmadığı için normal gezi zamanlarında bile aracınızda mayo bulunsun, ne olur ne olmaz…

Bazı koylarda herhangi bir yeme içme satış noktası bulunmuyor. Aşağıda daha detaylı anlatacağımız yerler için tedarik etmeyi unutmayın.

Akbük Nerede? Ve Nasıl Bir Yer?

Öncelikle Gökova Muğla’da yer alan Akbük Koyu ile burası aynı yer değil. Karışıklık olmasın diye baştan bilgi vermek istedik. Orayı farklı bir yazımızda anlatacağız size.

Akbük, Didim’e bağlı. Didim’de Aydın’a bağlı. Akbük, aslında Muğla taraflarına doğru yani güneye inerken her zaman tabelalarını gördüğünüz bir yer. Son yıllarda ise iyice popüler hale gelmeye başladı. Bafa Gölü’ne gelmeden Akbük çıkışından devam etmeniz gerekiyor. Sonra yarım saat kadar daha yolunuz var.

Akbük, şirin bir tatil beldesi özelliğini hala koruyor. Yapılaşma olarak oteller ve yazlıklar tabii ki var. Ancak plajlar ve koylar iyi korunmuş durumda. Bu nedenle denizi tertemiz ve son derece berrak. Zaten görünce siz de hemen denize atlamayak isteyeceksiniz!

İzmir – Akbük arası 157 kilometre ve yaklaşık 2 saat sürüyor.

Aydın – Akbük arası 106 kilometre ve yaklaşık 1,5 saat sürüyor.

Muğla – Akbük arası 118 kilometre ve yaklaşık 2 saat sürüyor.

Akbük’e Ne Zaman Gidilir?

Aslında Ege’de yaşayan herkesin bildiği gibi güney Ege kıyılarındaki tatil yerlerinin en güzel zamanı Eylül ayında oluyor. Hem deniz en sıcak halini alıyor, hem hava sıcaklığı nispeten daha ılık oluyor, hem de kalabalık daha az olmakta. Ancak iş ve okul hayatının getirdiği zaman kısıtlaması nedeniyle en güzel zamanda gelemeseniz bile Nisan sonundan Ekim ayı başlarına kadar rahatlıkla denize girebileceğinizi bilmeniz yeterli olacaktır. Özellikle Mayıs ortası ile Haziran ortası arasında ılık hava ve sakin bir ortam sizleri beklemekte. Çoğu kişinin tercihi olan Temmuz ve Ağustos’ta ise Çeşme ve Bodrum kadar kalabalık olmadığını söyleyelim.

Akbük’te Gezilecek Yerler

Akbük Plajları

Akbük’te çok sayıda koy ve plaj var. Hangisini seçeceğinize dair karar vermek de zor çünkü hepsi güzel. O zaman hepsini keşfedelim.

Haydar Koyu

Akbük Gezi Rehberi yazımızın favori yeri burası. Harita sınırı olarak Milas’a bağlı burası. Ancak Akbük’e daha yakın ve buradan ulaşması daha kolay. Akbük merkezden 15 kilometre mesafede bulunan ve inanılmaz güzellikte bir plaja sahip olan bir yer burası.

Akbük’teki en güzel koylardan biri burası diyebiliriz rahatlıkla. Ulaşım için Güntur tabelasını takip ederseniz rahatlıkla bulabilirsiniz. Yolun son 2 kilometrelik kısmının taşlık ve toprak olduğunu söylemek gerekiyor. Dikkatli olmazsanız aracınızın altını çarpma riski de bulunmakta.

Haydar Koyu “inanılmaz”.

Girişi ücretsiz olan bir halk plajı burası. Uzunluğu 150 metre civarında. Denizin ilk 50 metresi son derece sığ. Bu nedenle çocuklu aileler için uygun bir plaj. Arka taraftaki ağaçların orada piknik de yapabilirsiniz. Ancak mangal, semaver ve ocak yakmak yasak. Duş ve tuvalet bulunmuyor. Satış yapan işletme de yok. Yiyecek ve içecekleriniz yanınızda bulunmalı. Deniz suyu sıcaklığı ise ılık.

Haydar Koyu aynı zamanda kamp yapmak ve çadır kurmak için de güzel bir yer. Hafta sonu kalabalık olduğu için iyi bir yer bulmak istiyorsanız saat 9’dan önce özellikle Temmuz ve Ağustos’ta burada olmanız gerekiyor.

Haydar Koyu ve etrafını detaylı anlattığımız yazımız için tıklayın.

St. Pauli Beach Cafe

Burası haritalarda bu isimle göründüğü için biz de ismini olduğu gibi alarak yazmak istedik. Ancak burada asıl anlatmak istediğimiz işletme değil halk plajı.

Berrak ve sığ bir plaj burası da. Deniz suyu sıcaklığı ılık. Kumsaldan oluşuyor. Plaj kenarındaki işletmenin giyinme kabini ve tuvaleti ücretsiz. İşletmede patates 10 TL, yemekler ise 25-35 TL arasında değişiyor. Böyle bir ortam için yeterli çeşit var diyebiliriz. Şezlong fiyatı ise 10 TL. Gayet makul bizce.

Aracı olmayanlar için Akbük merkezine saat başı minibüs kalkıyor. Ücret 5 TL.

Renklerin ve ortamın güzelliği.

Burayı özellikle kamp yapmak için yer arayanlara tavsiye ediyoruz. Çünkü ortam harika ve yakınlarda bir işletme de olması bazı ihtiyaçlar için iyi bir seçenek oluşturuyor.

Temmuz ve Ağustos aylarındaki tabii ki burası da kalabalık. Ancak Haziran ve Eylül’de ise bir o kadar sakin ve güzel.

Google Maps konumu için tıklayın.

En Uygun Fiyata Otel Bulun

Buradaki en güzel otellerden harika fiyatlarla rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

İncekum Plajı

Adından da anlaşılacağı gibi kum bir plaj burası da. Denizi çok sığ değil. Ancak hemen de derinleşmiyor. Özellikle öğleden sonra dalgalı olabiliyor. Çocuklu aileler buna dikkat etmeli.

Halk plajı olduğu için giriş ücretsiz. Şemsiyeler ise ücretsiz. Yakınında duş, tuvalet ve giyinme kabini de mevcut.

Google Maps konumu için tıklayın.

Akbük’ün güzellikleriden biri.

İsimsiz Bir Güzellik

Akbük merkezden İncekum’a uaklaşırken, henüz İncekum’a gelmeden yolun sağ tarafında göreceğiniz yer burası. Aşağıda haritada da işaretledik.

Denizi taşlık ve deniz kestaneleri de barındırdığı için dikkatli olmanızda fayda var. Biz burayı denize girmekten ziyade mangal ve semaver keyfi için tercih ediyoruz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Çamkoru Sahili

Akbük’ten Bozbük’e giderken denize sıfır konumda bulunan bir sitenin önündeki sahil burası. Her yer ağaçlarla kaplı. Deizi taşlık ve deniz kestanesi de olabiliyor. Ancak çok berrak ve rengi mükemmel.

Kamp için uygun. Yalnız geceleri bol bol köpek ve domuz kovalamacasına denk gelme ihtimaliniz var. Bir de tabii küçük dostlarımız sincaplar için yanınızda bir şeyler bulunsun. Çünkü burada sincap nüfusu pek yoğun…

Google Maps konumu için tıklayın.

Esinti Halk Plajı

Akbük merkezde yer alıyor burası. Şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet imkanı var. Hemen arkasında kafe, restoran ve marketler de mevcut.

Kumundan kaynaklı olarak suyu dalga çıktığında bulanık olabiliyor. Ayrıca buraya kan bir dene nedeniyle de su sıcaklığı çok yüksek değil. Ulaşım sıkıntınız yok ise diğer plajları tavsiye ederiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Gülkent Sahil Plajı

Burası da Akbük merkezde yer alıyor. Çok sayıda şemsiye ve şezlong var. Duş ve tuvalet problemi yok. Çok geniş bir sahili olduğu için aşırı kalabalık olmuyor. Arka tarafında çay ve tost servisi yapan bir kafe mevcut.

Sığ olduğu için çocuklarla gitmek adına müsait bir yer. Son gittiğimizde arka taraftaki ağaçlar budandığından gölge sorunu vardı. Zamanla onlar tekrar büyüdükçe gölge için kullanılabilir.

Google Maps konumu için tıklayın.

Saplı Ada

Akbük Gezilecek Yerler yazımızın enteresan yerine geldi sıra. Siz hiç bir adaya yürüyerek gittiniz mi? Akbük Saplı Ada’da bunu yapmanız mümkün!

Ufacık bir ada burası. Ekstra bir özelliği yok ada olarak. Ama yürüyerek ulaşım imkanı olması zaten asıl özelliği.

Yürüyerek adaya gitmek…

Saplı Ada ve karşı kıyısı özellikle kamp yapmak için ideal bir alan. Herhangi bir tesis, duş, tuvalet bulunmuyor. Farklı bir deneyim yaşamak adına Akbük ya da Didim’e gelmişken buraya da yürüyerek geçin deriz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Akbük’te Ne Yenir?

Akbük’te diğerlerinden farklı ve daha özel olan bir yer bulunmuyor. Bu nedenle sahildeki balık restoranlarında deniz ürünleri tadabilirsiniz.

Ancak Akbük’e giderken yanından geçeceğiniz Bafa Gölü’nün hemen yanındaki yerlerde bu gölden çıkan yılan balığını denemenizi öneririz.

Akbük sahilde ise biz balık ekmek tercih ettik. Özellikle ekmek arası mezgit burada keyfimizi iyice yerine getirdi. Fiyat 20 TL.

Uygun Fiyata Bilet Alın

İş ortağımız Pamukkale ile Türkiye’nin her yerine güvenli, konforlu ve uygun fiyatlı seyahat edebilirsiniz.

Uygun fiyata bilet almak için tıklayın.

Etrafta Gezilecek Diğer Yerler

Akbük Gezilecek Yerler yazımızda Akbük haricinde size çok yerden bahsedeceğiz. Çünkü burada her yer görülmesi gereken yer statüsünde bizce!

Didim

Türkiye’nin en güzel tatil yerlerinden biri olan Didim ile Akbük 15 dakika mesafede bulunuyor. Gelmişken Didim’i de görebilirsiniz.

Didim’i detaylı anlattığımız yazımız için tıklayın.

Bafa Gölü

Hem tarihi yerleri, hem de güzel köyleri, hem de lezzetli yemekleri ile Bafa Gölü’nü mutlaka gezmenizi öneririz.

Bafa Gölü gezi rehberimiz için tıklayın.

Milet Ören Yeri

Akbük’e yarım saat mesafede yer alan Milet Ören Yeri iyi korunmuş ve devasa büyüklükte bir antik tiyatro barındıran önemli bir tarihi yerleşim yeri. Özellikle antik şehirleri gezmeyi seviyorsanız listenize burayı da katmalısınız.

Bu harika antik kenti daha detaylı okumak için tıklayın.

Priene Antik Kenti

Akbük’ten Aydın ya da İzmir tarafına doğru gidecekseniz ikinci ziyaret etmenizi önerdiğimiz yer ise Priene Antik Kenti olacak. Az bilinen ama önemli eserler barındıran bir yer. Söke’ye 10 dakika mesafede.

Priene Antik Kenti’ni detaylıca anlattığımız rehberimiz için tıklayın.

Dilek Yarımadası Milli Parkı

Akbük’e 1 saat mesafede yer alıyor. Aynı gün gezmek zaman bakımından zor. Ancak farklı bir günde keşfetmek için gitmenizi öneririz.

Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın en güzel koylarını ve yürüyüş yollarını anlattığımız rehberimiz için tıklayın.

Böylece Akbük Gezilecek Yerler yazımızın sonuna geldik. İyi tatiller dileriz.