İzmir Plajları

İzmir Plajları yazımızda Türkiye’nin en önemli tatil yerlerinden biri olan İzmir’deki en iyi plajlara yakından bakacağız. İzmir’de kumsal, taşlık ve koy formatında olan onlarca plaj bulunuyor. Peki bunların hangileri en iyiler? Tesis var mı? Çocuklu aileler uygun mu? İzmir halk plajları içinde en iyileri hangileri? İşte tüm bu sorularınızın cevapları bu yazımızda. Deniz, kum, güneş için hazırsanız sıcak kumlardan serin sulara geçmeye başlayalım!

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

İzmir’de bazı plajlar taşlık olduğu için gelmeden önce deniz ayakkabısı almanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Bazı koylarda ve plajlarda herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle şemsiye ve portatif sandalyelerinizi yanınızda getirmenizde fayda var.

Birkaç koyda ise cep telefonu operatörlerinin tamamı neredeyse çekmiyor. Aşağıda bunun uyarısını da ayrıca yapacağız. Şimdiden aklınızda bulunsun.

İzmir’de hakim rüzgar yönü genelde kuzeydir. Bu nedenle kuzey tarafa bakan plajların genelde dalgalı olduğunu bilmenizde fayda var.

Eğer su sıcaklığı sizin için kritik ise bazı plajlar size göre olmayabilir. Aşağıda detaylara mutlaka bakın.

İzmir’deki En İyi Plajlar

İzmir Plajları yazımızın ana başlığına geldik. Burada girişi ücretsiz olan İzmir Halk Plajları, sadece giriş ücreti olan ancak içeride tesis olmayan plajlar ve girişin tamamen ücretli olduğu ve tesis de bulunan tüm plajlardan bahsedeceğiz. Her plajı da merceğimize almadık, sadece en iyiler bu listemizde yer alıyor.

Biz İzmir’de yaşayan kişiler olarak, İzmir’in kuzeyinden güneyine doğru tüm plajları keşfedip detaylı inceleme ve notlarımızı yıllar içinde aldık ve artık yazıya dökmek için uygun zaman gelince de kaleme aldık. Umuyoruz merak ettiğiniz tüm bilgileri bulursunuz yazımızda.

Karaburun

Manal Koyu

Manal Koyu, Karaburun merkeze gelmeden önce Mordoğan’da yer alıyor.

Kıyı şeridi dar olsa da, uzunluk olarak Karaburun’daki büyük plajlardan biri olması haricinde, denizi o kadar temiz ve berrak ki, girerken sanki su yok da direkt taşlara bakıyorsunuz gibi hissediliyor. Tabii bunda güney cepheye bakması ve İzmir’de genelde kuzeyli rüzgarlar hakim olduğundan, dalgasız sakin bir koy olmasının da payı büyük.

Özellikle hafta sonu günlerde buraya gidecekseniz plajda yer bulabilmek adına erken gitmenizi, mümkün ise hafta içi günleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Plaj dar olduğu için kalabalık olabiliyor.

Deniz suyu o kadar temiz ve berrak ki, sadece taşlar görünüyor genelde!

Bu noktada tavsiyemiz ise, Manal Koyu’na gelmeden isimsiz bir koy var. 10 dakika kadar yürüyerek orayı da tercih edebilirsiniz. Google Maps konumu ise burada.

Manal Koyu’nun arkasında yazlık siteler bulunuyor. Dolayısı ile duş, tuvalet, yeme içme olarak kafe mevcut. Deniz önce taşlık, sonra kum olduğu için ve sığ olduğundan çocuklu aileler için uygun.

Google Maps konumu için buraya tıklayın.

Boyabağı Koyu

Karaburun’da denizi en güzel koylar listesine ilk 3’ten çok rahat girebileceğini düşündüğümüz bir koy burası. Ana yoldan 500 metre içeride. Belli bir noktaya kadar araba ile gidip, sonra zeytin ağaçları arasından yürüyerek devam ediyorsunuz.

Burası özellikle kamp yapmak için koy arayanlara tavsiye edilebilecek bir nokta. Özellikle de burada denize sıfır noktada masmavi manzara eşliğinde yemek yemek pek keyifli oluyor.

Sığ ve dalgasız bir güzellik.

Deniz hemen derinleşmiyor ve gittiğimizde oldukça sakindi. Su sıcaklığı ise Karaburun ortalamasında diyebiliriz. Çocuklu ailelere uygun mu? Plaja ulaşırken biraz yürüme işi olduğundan çok ufaksa çocuklar zorlanabilirsiniz. Ancak bizimkiler canavar gibidir diyorsanız neden olmasın diyoruz!

Yemek ve duş için plajdaki tesisi kullanabilirsiniz.

Google Maps konumu için buraya tıklayın.

Korsan Plajı

Mordoğan’da yer alan diğer yerlerden biri olan Korsan Plajı hem şu anki hali ile, hem de gelecekte potansiyel gelişim alanı olması nedeniyle favorimiz.

Burası ufacık bir plaj. Plajın yarısı bir kafe tarafından işletiliyor. Yiyecek ve içecek fiyatları ortalama diyebiliriz.

İzmir’deki favori yerlerimizden.

Deniz taşlık, bu nedenle deniz ayakkabısı getirmek iyi fikir olur. Yalnız suyu o kadar güzel ki, adeta cam gibi tertemiz bir görüntü düşünün. Genelde sabah 10’dan öğlen 13’e kadar daha sakin oluyor, sonra etraftaki yazlıkçılar doldurmaya başlıyor plajı. Ayrıca hemen derinleşmemesi ile çocuklu ailelere de uygun. Ayrıca özellikle Eylül ve Ekim aylarında burası adeta bir akvaryuma dönüşüyor. Balıklarla yüzmenin tadını çıkartın.

Google Maps konumu için buraya tıklayın.

Çeşme

Ilıca Halk Plajı

Alaçatı’nın en çok turist ağırlayan, en büyük ve bizce en güzel plajı burası. Açıklarda çıkan sıcak yer altı suyu nedeniyle ortalama deniz suyu sıcaklığı diğer plajlara göre 3-4 derece daha sıcak oluyor. Sıcak suyun çıktığı yere kadar gidip oradan da denize girebilirsiniz. O kısım çok daha sıcak tabii. İsmi Yıldızburnu Sıcak Sular olarak geçiyor. Plaj komple açık renk kum ve çok sığ. 60-70 metre açılsanız bile bel hizasını geçmiyor.

İncecik açık sarı kumlar ile masmavi denizin muhteşem buluşması.

Belediyenin işlettiği 3-4 tane yer var. Hepsinde de duş ve tuvalet ücretsiz. Şezlong ve şemsiye ise 50 TL.

Buraya geldiğinizde plajın yanında otopark için alan olmadığını görecekseniz. Plajın arkasındaki yan sokaklardan girerek ücretli otoparklara aracınızı bırakabilirsiniz. Araç başına ücret 20 TL. Daha arkalardaki boş sokakları da para vermek istemiyorsanız tercih edebilirsiniz. Ancak bu sefer denize kadar 10 dakika kadar yürümeniz gerekecek.

Google Maps konumu için tıklayın.

Boyalık Plajı

Çeşme’deki en popüler ikinci halk plajı burası. Ücretsiz kısmı haricinde beach’lerin olduğu bölümleri de var. Deniz komple kumsal ve oldukça sığ. Halk plajı kısmında duş ve tuvalet maalesef bulunmuyor. Boyalık ile Ilıca’nın tek farkı kısacası kumsalı aslında. Boyalık, Ilıca’nın ufak hali diyebiliriz.

Ilıca Halk Plajı’nın birkaç boy küçüğü.

Buranın sıkıntısı halk plajı olarak girilebilecek yerinin çok dar olması. Genelde ücretli yerlere gitmek durumunda kalabiliyorsunuz. Ancak ücretli yerler de bu güzel plajın keyfini yaşattığı için sizi fiyat haricinde pişman etmeyecektir.

Denizin ılık, kum ve sığ olması özellikle çocuklu ailelere rahatlıkla tavsiye etmemizi sağlıyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kocakarı Plajı

Hafta sonları kalabalık olmasa aslında en güzel yerlerden biri burası. Ufak bir koy ve plaj, denizi ise berrak ve oldukça sığ. Bu plajın bir özelliği de her ne kadar genel olarak kuzey tarafta olsa da, direkt kuzey rüzgarı ve dalgalarına kapalı bir plaj çünkü Kuzey Doğu yöne bakıyor. Bu nedenle Ilıca çok rüzgarlı ve dalgalı iken burası daha sakin olabiliyor.

Minik ve mükemmel bir plaj.

Giriş ücretsiz ancak şemsiye ve şezlong hizmeti de var. Ücret ise 30 TL. Duş, tuvalet, kafeterya mevcut. Çocuklu ailelere tavsiye ederiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Altınkum Plajı

İzmir plajları arasından Altınkum Plajı’nı araştırdığınızda birden fazla yerde olduğunu göreceksiniz. Bu sizi şaşırtmamalı. Çünkü gerçekten birden çok yer aslında Altınkum Plajı. Bu nasıl oluyor peki? Altınkum Plajı çok uzun bir kumsal ve bu kumsal ücretli işletmelerin olduğu alanlar tarafından parçalara ayrılmış durumda. Yani ücretsiz kısımlara ulaşmak için ücretli plajların aralarında kalan kumsalları bulmanız gerekiyor!

Altınkum’da deniz o kadar sığ ve güzel ki…

İncelikli ve nokta atışı yapılması gereken bir iş gördüğünüz gibi. Oysa yapmaya çalıştığınız tek şey denize girmeye çalışmak…

Altınkum Plajı’nın ücretsiz olan kısımlarında herhangi bir tesis bulunmuyor. Şemsiyenizi ve diğer ekipmanlarınızı yanınızda götürmenizde fayda var. Deniz komple kum, çok sığ, genelde dalgasız ve soğuk.

Soğuk olmasına rağmen neden bu kadar popüler? Çünkü diğer özellikleri o kadar iyi ki, soğuk ama girince alışıyorsun düşüncesi oluyor insanda.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kleopatra Koyu

Bizce Çeşme’deki en güzel koy burası! Burayı Fethiye’deki Kabak Koyu’na benzetiyoruz biraz.

Denizi harika, genelde dalgasız. Ancak buradaki diğer yerler gibi suyu biraz soğuk. Denizi kum, sadece ufak tefek taşlar var ama rahatsız edici değil. Herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle şezlong, şemsiye, duş, giyinme kabini ve tuvalet de yok. Ayrıca cep telefonları da çekmiyor. Turkcell varla yok arası çekiyor diyebiliriz.

İzmir’deki favorilerimizden biri.

Burada sadece denize girmek değil, kamp da yapmanız mümkün. Biz gittiğimizde çok sayıda çadır vardı. Özellikle akşama doğru beyaz renkte kayaların ışıkla ortaya çıkardığı görüntüler muhteşem oluyor.

Otopark sıkıntısı ise gittiğiniz saate göre olabiliyor. En geç 10’da burada olursanız aracınızı park edebilirsiniz. Daha geç saatlerde araç park kuyruğunun sonuna yetişebiliyorsunuz sadece.

Google Maps konumu için tıklayın.

Delikli Koy

Kamp sevenlerin ve biraz da macera arayanların Çeşme’deki ilk tercihi. Burada 4 adet minik koy ve plaj bulunuyor. Herhangi bir işletme bulunmuyor Kleopatra Koyu gibi.

Buraya özellikle kamp yapıp gecenin de tadını çıkarmak için ya da arkadaşlarla gelip farklı bir tatil macerası yaşamak adına gelmenizi öneririz. İzmir plajları arasında en eğlenceli yerlerden biri hiç kuşkusuz.

Kamp, fotoğraf ve deniz için ideal.

Denizi başlarda taşlık ancak sonra kum başlıyor. Küçük çocuk ile gidilir mi? Bizce evet gidilir çünkü denizi riskli değil. Ayrıca fotoğraf çekimi için de son derece uygun olduğunu ekleyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Seferihisar

Ekmeksiz Koyu ve Plajı

Seferihisar’daki en iyi koy aslında burası. Neden “aslında” dedik peki? Çünkü buraya giriş biraz meşakatli. Giriş kısmına yapılan otellerin inşaatı nedeniyle ara ara yol kapanıyor, ara ara açık oluyor. Aracınızı bıraktıktan sonra da 10 dakika kadar yürümeniz gerektiği için o yoldan geçiyorsunuz.

Seferihisar’daki en iyi plaj.

Açık dönemine denk gelirseniz, incecik kumu, sığ olması ve arka tarafının ağaçlık olması nedeniyle direkt ilk tercihiniz olmasını öneririz. Ancak burada bir uyarı yapalım. Burada herhangi bir tesis yok. Duş, şemsiye, şezlong, tuvalet de yok. Yani herkese uygun değil. Biz sadece doğal güzellik için gidiyoruz diyenlere tavsiye ederiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Çamcaz Koyu

İzmir plajları arasında burası özellikle kamp yapmak için uygun yer arayanlara son derece uygun. Kara ile tek bağlantısının bir patika yol olması buraya ulaşımı zorlaştırıyor ve kamp için ideal bir ortam sunuyor.

Googme Maps’te sizler için işaretlediğimiz konuma tıkladığınızda patika yolun başlangıcına varmış oluyorsunuz. Buraya tıklayın patika yol başlangıcı için. Buradan başladığınızda yaklaşık 25 dakika süren kekikler ve orman meyveleri ile süslü bir yolda yolculuğa başlıyorsunuz. Yolun yarısı yokuş yukarı yarısı yokuş aşağı. Ve yolda kırmızı beyaz boyalı taşları takip etmeniz gerekiyor.

Takibin sonunda harika bir deniz ve kumsal sizi bekliyor. Çamcaz Koyu karşınızda!

Plaj boydan boya yaklaşık 200 metre uzunlukta. Sağ ve sol taraflarında kayalık araziler ve ağaçlar var. Kamp çadırını kurmak için uygun yerler buralar. Ateş yakma konusunda da bir problem bulunmuyor. Tek problem gelenlerin çöplerini bırakıp gitmesi. Lütfen doğaya saygılı olalım…

Doğaya kaçmak için bire bir.

Kamp değil de biz sadece denize girip aynı gün döneceğiz. Gitmeye değer mi diye soracak olursanız, cevabımız kesinlikle evet. Herhangi bir tesis olmadığını, duş, tuvalet, giyinme kabini, şemsiye ve şezlong olmadığını da unutmamanız gerekiyor. 25 dakika süren patika yürüyüşünde ihtiyaçlarını kendiniz taşıyorsunuz. Bu nedenle hafif yük ile gitmenizi öneririz.

Özdere ve Gümüldür

Çukurlatı Halk Plajı

Bu meşhur plajı anlatmaya gerek var mı diye düşünüyorduk ancak mutlaka bilmeyen vardır. Upuzun bir kumsal düşünün. Hemen arkasında yürüyüş alanı ve yazlık evler. Temiz ve sığ bir kumsal burası. Zaten mavi bayraklı olması her şeyi anlatıyor aslında.

İzmir’in en güneyindeki plaj oluyor burası.

Belediyeye ait şemsiye ve şezlong imkanı var Fiyat 30 TL. Ücretsiz duş ve tuvalet imkanı olması da ayrı bir güzellik. Özellikle çocuklu aileler için son derece ideal bir yer olduğunu ekleyelim.

Plajın hemen arkasında çok sayıda kafe ve restoran da bulunuyor. Tüm bu yapılaşmaya rağmen denizin bu kadar temiz ve etrafın da düzenli kalması belediye için bir başarı açıkçası.

Google Maps konumu için tıklayın.

Baradan Koyu

Koy keşfetmeyi sever misiniz? Evet plajlara gitmek daha zahmetsiz. Ancak ulaşması zor olan yerler de genelde daha güzel olur bilirsiniz. Baradan Koyu da böyle bir yer işte. Minik bir kumsalı var. 5-6 metre sonra derinleşiyor deniz ve deniz kestanesi riski de var. Deniz kestaneleri genelde daha temiz denizlerde oluyor malum.

Buraya dar bir patikadan iniyorsunuz. İnmek 10 dakika, çıkmak 15 dakika civarında sürüyor ve biraz zorlayıcı. Ancak işin sonu güzel!

Özdere’de kamp alanları araştırıyorsanız burayı mutlaka aklınızda bulundurun deriz. Herhangi bir tesis olmadığını da ekleyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Urla

Altınköy Plajı

Son zamanlarda giderek popüler hale gelen Altınköy plajı, son derece sığ ve incecik açık renk kum bir plaj. Bu nedenle çocuklu aileler için son derece uygun. Yaklaşık 200 metre uzunluğunda, 50 metre derinliğinde bulunduğu bölge için geniş bir alana sahip.

Kamp için uygun yerler.

Deniz suyu sıcaklığı nispeten soğuk demek doğru olur. Arka tarafta duş, tuvalet ve kafe mevcut. Şezlong imkanı da var. Giderken yol üzerinde Şok, A101 ve Migros marketleri olduğu için alışveriş konusunda seçenekler mevcut.

Son derece sığ bir deniz ve geniş sahili ile güzel bir yer.

Plaja kadar bakımlı denebilecek köy yolundan ilerliyorsunuz. Bu nedenle ulaşım problemsiz. Ayrıca özel aracı olmayanlar da Urla’dan kalkan 733 numaralı Eshot otobüsü ile buraya ulaşabilirler. Yazın Cumartesi ve Pazar günleri kalabalık oluyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Demircili Koyu ve Demircili Plajı

Urla’nın güneyinde yer alan Demircili Koyu diğer koylara biraz farklı. Çünkü burada daha fazla plaj var minik koylar var.

Demircili Plajı

Suyu Urla’nın güneyindeki diğer plajlar gibi soğuk olan plajda, halk plajı bölümünde şezlong, şemsiye ve giriş ücreti ücreti toplam kişi başı 35 TL. Denizin girişi ufak taşlıklardan oluşuyor, ilerledikçe ince kuma dönüyor. Deniz temizlik ve berraklık bakımından çok güzel görünüyor.

Burası kamp yapmak için de uygun bir plaj. Yalnız geceleri bazen şiddetli rüzgar çıkabildiği için çadırınızı iyi sabitlemeniz lazım. İzmir’de genelde kuzeyli rüzgarlar hakim olduğu için, diğer güney tarafa bakan Urla koyları gibi burada da genelde denizde dalga olmuyor. Yine de gitmeden önce rüzgar yönüne bakmakta fayda var.

Çocuklu ailelere uygun olan plaj, hafta içi günler sakinken, diğer günlerde kalabalık olabiliyor. Erken gidip denize sıfır yerler tercih edilebilir. Ayrıca yanınızda deniz gözlüğü de bizce götürün çünkü burada su altı akvaryum gibi!

Google Maps konumu için buraya tıklayın.

Demircili Yarımada

Demircili Plajı’nı geçip Demircili Yarımada’sına doğru gittiğinizde yarım adaya varmadan sağlı sollu iki adet daha koy göreceksiniz (aşağıda sağ altta). Bu ikisi de denize girmek için fena değiller ancak asıl büyük Demircili Plajı genişliği, denizinin berraklığı ve tesis imkanı ile daha ideal bizce.

Dikili

Pissa Plajı

İzmir Plajları yazımızın en iyilerinden birine geldi sıra. Bademli Pissa Plajı, Dikili’ye Bağlı Bademli’de yer alıyor. Burası İzmir’in en kuzey bölgeleri diyebiliriz. Örneğin, Ayvalık – Pissa Plajı arası 50 kilometre, Bergama – Pissa Plajı arası 41 kilometre ve İzmir merkez – Pissa Plajı arası ise 126 kilometre.

Pissa Plajı’nın olduğu bölge aslında bir sit alanı. Arka tarafı da zeytinlik. Zeytinliği olduğu kısmı özel mülk kısmı. Bildiğiniz gibi kanun gereği tüm kıyılar bütün halkın kullanımına açık alanlardır.

İlk birkaç metre taşlık ancak sonrası yumuşacık kum.

Bu noktada plaja giriş bedava mı olmalı? Yoksa girişte istenen kişi başı 20 TL ücret normal midir kısımları bu yazının konusu olmadığı için girmiyoruz. Ancak biz gittiğimizde girişte kişi başı 20 TL isteniyordu İçerinde zeytin ağaçları hariç pek gölgelik alan bulunmuyor. Otopark alanı bu ağaçların etrafında.

Plaj kısmı derinlik olarak çok dar. Bu nedenle kalabalık zamanlarda denizin kenarında yer bulmakta zorluk çekip, arka tarafı zeytinlik alana çıkmak durumunda kalabilirsiniz.

Mavinin onlarca tonu!

Deniz girişte 2-3 metre taşlık, sonra komple kum. Biz burayı Bozcaada’daki Ayazma Plajı’na benzettik denizin rengi ve kumu bakımından. Ancak su sıcaklığı oraya göre çok daha sıcak. Sit alanı olması ve Belediye ile yaşanan durumlardan dolayı duş ve WC hizmetini biz gittiğimizde göremedik, hazırlıklı olun deriz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Foça

Sazlıca Plajı

Yeni Foça tarafında kalan saklı bir cennet resmen! Plajda iki adet işletme bulunuyor. Kişi başı 20 TL verip şezlong, şemsiye, duş ve tuvaleti kullanabiliyorsunuz.

Deniz, Foça’daki diğer plajlar gibi taşlık ve hızlı derinleşiyor. Ancak deniz o kadar güzel ve berrak ki istediği kadar hızlı derinleşsin, insanı mest ediyor! Ayrıca burada kamp yapmaya uygun alanlar olduğunu da ekleyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sazlıca Plajı’nın arkasına aracınızı bırakıp 5-6 dakikalık patika yürüyüşü yaparsanız tesis olmayan ama daha güzel olan bu koya ulaşıyorsunuz.

Çanak Koyu

Eski Foça’nın merkezinden Yeni Foça’ya doğru değil, tam tersi yönde sahili takip ediyoruz bu koydan itibaren. Eski Foça’nın en bakir koylarından biri burası. Herhangi bir tesis bulunmuyor. Haliyle duş, tuvalet, giyinme kabini vs. de mevcut değil. Koyun üst kısmındaki tepeye aracınızı bırakıp aşağı doğru birkaç dakika yürümeniz gerekiyor. Yeme içme için de bir yer olmadığı için buraya gelirken tedarikli gelmenizi tavsiye ederiz

Google Maps konumu için tıklayın.

Eski Foça’daki en bakir koylardan.

Uygun Fiyata Bilet Alın

İş ortağımız Pamukkale ile Türkiye’nin her yerine güvenli, konforlu ve uygun fiyatlı seyahat edebilirsiniz.

Uygun fiyata bilet almak için tıklayın.

İzmir Otelleri

İzmir’e tatil planınız varsa en iyi plajları biraz önce keşfettiniz. Sırada konaklama işini çözmek var. Agoda otel ve evleri en iyi fiyata verme garantisi sunuyor. Eğer daha uyguna başka yerde bulursanız o fiyata çekiyor kendi fiyatını da.

En iyi otel ve evlerden çok uygun fiyatlarla rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İzmir Plajları yazımızdan sonra İzmir’de tatmanız gereken yemekler, keşfedilmesi gereken köyler ve antik şehirlere de aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İzmir Dağ ve Bungalov Evleri

İzmir’deki en iyi bungalov ve dağ evleri listemizi mutlaka keşfetmenizi öneririz. Okumak için tıklayın.

İzmir Yemek Yerleri

Her damak tadına hitap eden dev bir liste hazırladık.

İzmir’de tatmanız gereken lezzetleri keşfetmek için tıklayın.

İzmir Köyleri

İzmir’de denize sıfır konumdan, 1500 metre rakıma kadar onlarca farklı köy var. Bu köylerin en ilginç ve güzel olanları tek tek anlattık.

En güzel İzmir köylerini keşfetmek için tıklayın.

Ege Bölgesindeki Antik Kentler

Ege Bölgesi içinde ve tabii ki İzmir’de 45 adet bilinen antik kent var. Tatilinize tarih de katmak istiyorsanız keşfetmenizi öneririz.

Ege Bölgesi antik kentleri yazımız için tıklayın.

Böylece İzmir Plajları yazımızın sonuna geldik. Bu yazımızda ücretli beach’ler haricindeki en iyi plajları sıraladık sizlere. İzmir’in keyfini en kısa sürede çıkarmanız dileğiyle.