Kaş Gezilecek Yerler

Kaş Gezilecek Yerler yazımızda mavinin onlarca tonunu size gösterebilen bu güzel yeri tüm gezilecek yeleri ile size detaylıca anlatacağız. Türkiye’nin en güzel tatil yerlerinden biri olan Kaş’ı keşfetmek için başlayalım o halde!

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Öncelikle mutlaka ama mutlaka yanınızda fotoğraf makineniz olsun. Yoksa da cep telefonunuzun hafızasını uygun durumda tutmaya çalışın. Çünkü burada fotoğrafı çekilmesi gereken çok yer var!

Türkiye’nin neredeyse en güneyine yakın konumda bulunacaksınız. Bu nedenle eğer yazın buraya geliyorsanız yanınızda sadece güneş kremi değil, şapka da bulunmalı.

Deniz altını gözlemlemek için güzel noktalar bulunduğundan yanınızda deniz gözlüğü ya da şnorkel bulundurmanızı öneririz.

Bazı plajlar taşlık olduğu için deniz ayakkabınızı da yanınıza alırsanız rahat edersiniz.

Kaş’a Nasıl Gidilir?

Bu bölgeye ulaşmak için üç alternatif yol var. Biz dağ bayır keşfetmeyi seven kişiler olarak muhtemelen en az tercih edilen yol olan Elmalı tarafından buraya inmiştik. Her neyse, hepsini anlatalım şimdi.

Fethiye Tarafından Gidiş

Fethiye’yi geçip Kaş tabelalarını takip ederek ulaşabileceğiniz ilk yolumuz burası. 106 kilometre ve 1,5 saat sürüyor araba ile. Yolun çok güzel bir manzaraya sahip olduğunu da ekleyelim.

Antalya Tarafından Gidiş

Antalya’dan Kemer, Adrasan, Finike ve Demre’yi geçip devam ederek ulaşabileceğiniz yol da bu hattı kullanıyor. Yol uzunluğu 187 kilometre ve 3 saat sürüyor. Yakın gibi düşünüp aslında beklenenden daha uzun süren bir yol…

Elmalı Tarafından Gidiş

Biz üstte de dediğimiz gibi bu yolu kullanmıştık. Çünkü Saklıkent Kanyonu’na gidip, oradan da buranın kaynağı neresi acaba diye ararken Elmalı’ya kadar çıktık. Elmalı’dan da yenilenen yol ile direkt Kaş’a inmeniz mümkün. Bu yol da 97 kilometre ve 1 saat 40 dakika sürüyor. Peki bu yolu kimler kullanmalı derseniz, bizce kıyı Ege’deki şehirler ile Antalya tarafından gelecekler hariç diğerleri için en ideal rota burası. Kuzeyken güneye direkt buraya iniyorsunuz. Hatta ileride İzmir Aydın otoyolu, Denizli’ye kadar uzatıldığında, İzmir’den bu yolu takip edip Kaş’a gitmek kıyı Ege’yi dolaşmaktan daha kısa sürecektir.

Kaş Nasıl Bir Yer?

Arabayla yaklaşırken, “buranın mavisi ve ışığı ne kadar güzel!” diye konuşuyorduk kendi aramızda.

Kaş, minik plajları ve koyları ile keşfetmeyi sevenler için harika bir yer. Akdeniz mavisinin en derin tonlarını hem karadan, hem de denizden sonuna kadar hissedebileceğiniz bir yer. Beş yıldızlı otel konseptinde bir tatil arıyorsanız buraların aradığınız imkanlara ve formata sahip olmadığını da eklemek gerekiyor.

Burada, harika koylar haricinde tarihe ilgi duyanlar için de bir sürü görülmesi gereken yer var.

Kaç Günde Gezilir?

Kaş’ta görülmesi gereken tüm yerleri görmek, tekne turları yapmak ve bu yoğun tempoya ufak aralar sıkıştırmak istiyorsanız en az 5 gün konaklamanızı öneririz. Biz Kaş’ta 4 gün geçirdik. 1-2 daha gün kalsak daha rahat ederdik diye düşündük açıkçası. Ancak tatilimizin geri kalan 2 gününü de Kekova’da geçirmeyi tercih etmiştik. Orası da buraya kadar gelmişken görmeniz gereken bir yer.

Kaş Gezi Planı

Kaş Gezilecek Yerler yazımızda biz Kaş gezisi için 5 günlük plan çerçevesinde aşağıdaki başlıkları oluşturduk. 2 gün yakın yerler, 2 gün uzak yerler ve 1 gün de tekne turu olmak üzere 5 günlük gezi planımızın detaylarına geçelim.

Kaş’ta Gezilecek Yerler

Kaş Gezilecek Yerler yazımızın can alıcı yerlerinden birine geldi sıra!

Merkeze Uzak Yerler

Buradaki yerler için tatilinizin 2 gününü ayırmanızı öneririz.

Patara

Burada görmeniz gereken üç bölge var. Kaş merkezden Patara 46 kilometre mesafede ve yaklaşık 40 dakika sürüyor ulaşmak.

Patara Kum Tepeleri

Türkiye’deki en büyük kum tepelerinin bulunduğu yer burası. Öyle ki, bazı noktalarda kendinizi çölde hissedebilirsiniz. Buraya geldiğinizde, özellikle kum tepelerinin en üst noktasından gün batımı manzarasının mükemmel olduğunu bilmenizi ve ona göre hazırlık yapmanızı öneririz.

Gün batımında yanınıza sandalyenizi, yiyecek ve içeceğinizi alıp uygun bir noktaya oturun ve anın keyfini çıkartın.

Google Maps konumu için tıklayın.

Patara Plajı

Dümdüz upuzun bir plaj! Genelde de oldukça dalgalı. Buraya kadar gelmişken tabii ki denize girmeden olmaz. Ayrıca caretta caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı ender sahillerden birisi de burası. Şanslı gününüzdeyseniz belki bu güzel hayvanları görebilirsiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Patara Antik Kenti

Likya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Patara Antik Kenti kazıları 1988’den beri devam ediyor. Buranın özel bir yer olduğunu belirtmek için şu detayı da verelim: Noel Baba olarak bilinen Saint Nicholaos, Pataralı bir kişiydi.

Kentin çok iyi korunmuş durumda olduğunu gezerken siz de göreceksiniz. En dikkat çekici yerleri ise antik liman ve tiyatro bölümleri. Tiyatronun büyüklüğünü anlatmak gerekirse, 6000 kişilik olduğunu söylesek yeterli oluyor sanıyoruz.

Müze kart geçerli.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kaputaş Plajı

En popüler yerlerden birine geldi sıra. Kaputaş Plajı’nın fotoğraflarını mutlaka görmüşsünüzdür bir yerlerde. Emin olun ki, fotoğraflardaki halinden daha da güzel! Tatilinizin 1 gününü buraya ve aşağıdaki Seyrek Çakıl Plajı ile Tek Kişilik Plaj’a ayırmanızı öneririz.

Türkiye’nin en özel plajlarından Kaputaş Plajı.

Bulunduğu coğrafya enteresan öncelikle. Derin ve dar bir vadinin deniz ile buluştuğu bir yerde bulunuyor. Yolu dar ama manzaralı. Otopark konusunda biraz problem var ancak bulunduğu yer itibariyle doğal bir durum. Siz de yol boyunca uygun gördüğünüz yere aracınızı park edip devam edeceksiniz mecburen.

“Bu yolu gitmeye değiyor mu peki” derseniz, cevabımız kesinlikle evet! Yalnız burada bir uyarı yapalım, plaja inmek için çok sayıda merdiven inip çıkma işi olduğu için yaşlılar ve kondisyonunda problem olan kişileri zorlayabilir.

Plaja giriş ücretsiz. 2 şezlong 1 şemsiye ücreti ise 30 TL. Fiyat makul diyebiliriz. İçeride kafe bulunuyor. Yiyecek içecek sıkıntısı yok bu nedenle. Tabii tuvalet, duş ve giyinme kabini de mevcut.

Google Maps konumu için tıklayın.

Seyrek Çakıl Plajı

Bizim Kaputaş’tan daha çok ısındığımız plaj burası oldu. Bunun ilk nedeni de tabii ki daha az kalabalık olması. Kaputaş’a göre yarı yarıya daha az insan var diyebiliriz.

Belediyenin işlettiği derli toplu ve tertemiz bir plaj burası. Otoparkı mevcut. 2 şezlong ve 1 şemsiye 30 TL. Loca ise 40 TL. Duş, tuvalet, kafe, giyinme kabini mevcut.

Seyrek Çakıl plajı da tavsiye ettiğimiz yerlerden.

Deniz ve plaj tarz olarak Kaputaş ile hemen hemen aynı özelliklere sahip. Orası çok kalabalık gelirse burayı da tercih edebilirsiniz. Kaş Gezilecek Yerler yazımızın en sürpriz yerlerinden biri oldu bizim için.

Google Maps konumu için tıklayın.

Tek Kişilik Plaj

Bu ismi buraya herhalde keşfedenlerden biri koymuştur diye düşünüyoruz. Kaş’ta bizim sen sevdiğimiz yerlerden biri oldu. 15-20 metre uzunluğunda, kayalıkların arasında mini bir plaj burası. Tek kişi olmasa da 10 kişiye kadar alır gibi geldi bize.

Kaş’taki en özel yerlerden biri bizce burası!

Merdivenlerle plaja kadar inebiliyorsunuz. Kumu ve suyunun rengi harika. Yol üzerinden geçerken mutlaka şans vermenizi öneririz. Seyrek Çakıl Plajı’ndan 5 dakika sonra Antalya yönüne doğru giderken ulaşacaksınız.

Google Maps konumu için tıklayın.

Merkeze Yakın Yerler

Bu bölgedeki plajlar için tatilinizin 2 gününü ayırmanızı öneririz. Hepsine tek tek gitmeye vaktiniz varsa ne mutlu size. Ancak aşağıdaki plajlardan 2-3 tanesini görseniz bile bizce gayet yeterli ve verimli bir tatil geçirmiş olursunuz.

Akçagerme Plajı

Kaş merkezde yer alan bu plajın Türkiye’de henüz başka yerde görmediğimiz bir özelliği var. Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından işletiliyor.

Denize çok sakin ve hemen derinleşmiyor. Ufak taşlardan oluşan bir plajı olsa da rahatsız edici değil. Özellikle çocuklu aileler için kesinlikle tavsiye ederiz. Deniz çok berrak olduğu için su altını gözlemlemek burada çok keyifliydi.

Kaş’ın çocuklu aileler en uygun yerlerinden.

Şemsiye 10 TL, şezlong da 10 TL. Kafe ve ufak bir restoran bulunuyor. Konfor olarak gayet iyi işletildiğini söyleyerek bitirelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0242 839 72 53

İnceboğaz Plajı

Burada bir halk plajı, bir de ücretli işletme var. Denizin rengini görünce kesinlikle burada denize girmeliyiz deyip suya doğru gideceğinizi düşünüyoruz.

Kaş’taki diğer favorimiz.

Ücretli kısımda fiyatlar ortalamanın biraz üzerinde. Şezlong fiyatı 30 TL. Bira ise 30-50 TL arasında.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0532 774 10 62

Kaş Belediyesi Halk Plajı

Adından anlaşılacağı üzere belediye tarafından işletilen bu plaja giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye ücreti ise sırası ile 10 TL ancak kiralamak zorunda değilsiniz. Otoparkı bulunuyor ve ücretsiz. Kafeteryası mevcut. Kaş’ta en sevdiğimiz yerlerden birisi burası oldu.

Google Maps konumu için tıklayın.

Belediyenin çok çok iyi işlettiği bir yer.

Hidayet Koyu Plajı

Bu koy resmen bir doğa harikası! Biz tek tek keşfederken burayı gördüğümüzde denizin rengine, ortamın güzelliğine, manzarasına hayran kaldık.

Buranın tek problemi günün belli bir saatinden sonra fazla kalabalık olması. Sabah en geç 09:̂30’a kadar giderseniz en iyi yerlere geçebilirsiniz. 10:00’dan sonra arka taraflarda yer kalıyor. Sonra ise şansınıza kalmış.

Yoğun yerlerden rahatsız olmayanlara…

Girişte verilen 70 TL ücret haricinde, 10 TL şezlong ve 20 TL şemsiye ücreti veriyorsunuz. Fiyat pahalı diyelim bu nedenle. Otoparkı da mevcut. Bu kadar para verince de tesiste diğer imkanların olduğunu da ekleyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0532 267 52 55

Büyükçakıl Plajı

Burası Kaş’taki en farklı plaj. Çünkü diğer yerler gibi kumsal ya da ufak taşlardan oluşmuyor. Bildiğiniz koca koca taşlar var. Deniz ayakkabısı olmadan biraz zorlanabilirsiniz bu nedenle.

Kaş ufak bir yer ancak koy ve plajları muhteşem!

Alt kısmından soğuk su kaynakları denize karıştığı için suyu diğer yerlere göre nispeten soğuk. Ama tabii Antalya’da deniz suyu ne kadar soğuk olabilir ki diyecek oluyorsunuz hemen tahmin ediyoruz…

Şezlong ve şemsiye ücreti 30 TL. Etraftaki işletmelerin tamamı kaliteli ve hizmet de başarılı.

Google Maps konumu için tıklayın.

Otelde mi Kalmak? Yoksa Ev mi Kiralamak?

Kaş’ta Ev Kiralamak

Kaş’ta kiralık ev sayısı otel sayısından daha fazla. Coğrafi alarak dar bir bölge olduğu için büyük otel sayısı da çok az zaten. Ve Kaş’taki kiralık evler her bütçeye uygun şekilde var.

Kaş’ta kiralık villa bakıyorsanız ultra lüks villalar da var, daha orta halli olanlar da mevcut.

Ev mi? Otel mi?

Peki Kaş’ta evde kalmak mı daha mantıklı? Yoksa otelde kalmak mı?

Eğer kalabalık gidecekseniz (4 kişi ve üzeri) ev kiralamak çok daha mantıklı. Çünkü hem fiyat / performans olarak daha makul, hem de ev rahatlığı oluyor.

Daha da detaya inelim şimdi. Normal daire mi? Yoksa villa mı? Burada devreye bütçeniz ve yine kişi sayısı giriyor. Kaş’ta deniz manzaralı mükemmel villalar var. Tabii kiralama fiyatı da ona göre artıyor. Ancak kişi sayısı fazla ise ve bunu bölüşecekseniz yine makul bir fiyata gelmekte.

Sonuç olarak 4+ kişi gidecekseniz villa bakmak en mantıklı olanı burada. Genelde yaz sezonunda yer bulmak zor olduğu için de erken rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Şimdi Sıra Uygun Fiyata Otel Bulmaya Geldi!

Tatil planınıza göre en uygun fiyata otelleri web sitemize özel fiyatlarla bulmak için tıklayın!

Gezmeniz Gereken Diğer Yerler

Kaş Gezilecek Yerler yazımızda aşağıdaki yerleri eklemeyi uygun gördük. Zaten çarşı ve marina tarafında herkes geziyor. O kısımlar standart ve yazmaya değecek farklı bir şey de yok. Ancak aşağıdaki yerler farklı ve özel.

Sebeda Antik Yeri

Likya Yolu üzerinde bulunan ve “muhteşem” manzarası ile öne çıkan bir yer. Bakın burada asla abartarak muhteşem demiyoruz, özellikle tepelere çıkıp denize baktığınızda denizin rengi öyle güzel görünüyor ki insanın içi açılıyor!

Buraya ulaşmak için Büyükçakıl’dan Limanağzı’na yürümeniz gerekiyor. Ve inanın ki yürüdüğünüze değecek!

Google Maps konumu için tıklayın.

Antiphellos Antik Kenti

Kaş’ın tam merkezinde buluna antik kentin özellikle tiyatrosunun manzarası nefis. Hem şehri gezmek, hem de harika fotoğraflar çekmek için kısa bir keşif yapmanızı öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Ufak ama manzarası mükemmel.

Kaş Panorama

Evet, Kaş çok güzel. Bu konuda hemfikiriz. Ancak bu güzelliği tepe bir noktadan doyumsuz manzara ile seyretmeye ne dersiniz? Özellikle de gün batımı zamanında… Bu noktaya kadar çıkıp manzaranın tadını çıkarmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

Araç park yeri sıkıntısı olsa da, sadece manzara seyredip bir şeyler içmek için bile gelebilirsiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Düşler Akademisi

Tatil anlayışınız bizden belki farklıdır, sadece az zamanında deniz kum güneş göreyim diyor olabilirsiniz. Ancak Kaş’a gelmişken eğer vaktiniz varsa her tür engele ve özre sahip insanların rehabilite edildiği bu harika yeri görmenizi özellikle tavsiye ederiz. Burası hem bir müze, hem de bir eğitim yuvası aslında. Bu nedenle yapanların eline sağlık.

Google Maps konumu için tıklayın.

Uyuyan Dev

Kaş’ın tepeden çekilen tüm o meşhur fotoğraflarının çekildiği tepe burası! Özellikle buraya gün batımında gelip fotoğraf çekmeyi unutmayın!

Google Maps konumu için tıklayın.

Tekne Turu

Kaş’a geldiğinizde tekne turuna katılmadan bazı önemli yerleri görme ihtimaliniz bulunmuyor. Tatilinizin 1 gününü tekne tunu ayırmanızı öneririz. Kaş Gezilecek Yerler yazımıza bu yerler ile devam edelim.

Mavi Mağara

Kaputaş Plajı’na 600 metre mesafede bulunan Mavi Mağara’ya ulaşmak için tekne turlarına katılmanız gerekiyor. Tekne turu yaptığınızda sadece buraya değil, diğer yerlere de uğradığını ekleyelim.

Dalış yapma merakınız var ise burayı listenize eklemenizi öneririz. Renkleri ve doğal yapısı ile enteresan bir yer.

Buraya ulaşmak için Kalkan’dan hareket eden teknelerin turlarına katılabilirsiniz. Çünkü Kalkan ile burası arasında sadece 6 kilometre mesafe var.

Firnaz Koyu

Kalkan’da bulunan Firnaz Koyu’na karadan ulaşım imkanı yok. Yoldan geçerken özellikle renklerine hayran olup buraya nasıl gidebiliriz diye araştırıp öyle gitmiştik. Kalkan merkezden hareket eden tekneler ile ulaşabilirsiniz. Kesinlikle gittiğinize değecek bir yer.

Choban Beach

Sadece tekne ile ulaşılabilen bir koy burası. Issız olmasından dolayı doğası hiç bozulmamış. Sadece tekne ile ulaşılabilmesi mümkün dedik ancak eğer Likya trekking yolunda Kaş – Üzümlü yolunu takip ederseniz

Kamp Yapmaya Uygun Yerler

Kaş Gezilecek Yerler yazımızı kamp kısmı ile devam ettirelim.

Merkeze Yakın Olanlar

Kaş Harnup Camping

Büyükçakıl Plajı’nın arkasında konumu. Son derece ilgili bir ailenin işletmesi burası. Tuvaletler ve duşlar tertemizdi, kamp yerlerinde bu derece temizini hiç görmedik şimdiye kadar. Çadır alanında da, her çadırın yanına çoklu priz yeri konulmuş, ince detayların güzelliği diyelim…

Çadır başına fiyat 150 TL civarında. Mutfağını kullanabiliyorsunuz. Ayrıca mangal için farklı bir bölüm de var.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0533 364 22 86

Kaş Evren Camping

Neredeyse Kaş merkezde diyebileceğimiz bir yerde burası. 10 dakika kadar yürüyerek halk plajına inebİliyorsunuz.

Buranın en önemli özelliği, ciddi derecede sizi konforlu hissettirip bunu makul fiyata sağlaması. Tuvalet, duşlar ve mutfak tertemiz. Ayrıca 7/24 sıcak su var. Gecelik iki kişilik fiyat 130 TL civarında.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0535 478 02 43

Kaşmarin Camping

Kaş merkezdeki diğer yere geldi sıra. Yalnız merkeze araçla 7-8 dakika, yürüyerek ise 20-25 dakika sürer en az. Toprak alanı tercih ederseniz kişi başı gecelik 70 TL, çimenlik alan 80 TL. Ayrıca sıcak su mevcut. Mangal yeri ve mutfak var. Elektrik prizleri çadırlara yakın.

Buranın en sevdiğimiz yanı ise denizin yanında olması nedeniyle dalga sesleri eşliğinde keyif yapmak oldu.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0530 267 25 61

Can Mocamp

Kaş merkeze yürüyerek 20 dakika, araçla ise 2-3 dakika mesafede. Denizin kenarında sakin bir yer. Temizlik iyi durumda.

Kaş Marina’nın tam karşısında yeri. Manzarası da güzel. Ayrıca sahiplerinin ve çalışanlarının nezaketi ile ilgi ve alakası üst düzeydeydi. Gecelik fiyat 130 TL civarında.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0537 545 60 32

Merkeze Uzak Olanlar

Kalkan Camping

Kalkan’dan Kaputaş’a giderken, Kaputaş’a varmadan 3 kilometre önce buranın konumu. Duş, tuvalet, lezzetli yemekler, misafirperver işletme sahipleri ile burayı kamp için özellikle tavsiye ederiz. Elektrik ve su mevcut. Çocuklar ücretsiz, yetişkinler ise kişi başı fiyat 60 TL civarında.

Google Maps konumu için tıklayın.

Yumrutepe Kalkan Taş

Buraya kadar gelmişken farklı bir şeyler yapmak istiyoruz derseniz, size Akdeniz’i çok yükseklerden seyretmenizi sağlayacak Yumrutepe’yi keşfetmenizi öneririz.

Manzara harika ancak ulaşım zor. Yol stabilize ve manzara ile sessizlik haricinde başka hiçbir şey yok. Bu özellikler de buranın kamp yapmak için ne kadar uygun olduğunu bize anlatıyor değil mi? Yalnız buranın tamamen ıssız olduğunu ve böyle bir yer arıyorsanız gitmeniz gerektiğini tekrar belirtelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kekova

Şu altında ve üstündeki tarihi kalıntılar, koylar ve tekne turlarının tüm detaylarını yazdık. Keşfetmek için tıklayın.

Demre

Noel Baba’nın bir zamanlar yaşadığı, harika koyları ile meşhur olan Demre’yi keşfetmek için tıklayın.

Kumluca, Olimpos, Çıralı

Olimpos ve Çıralı ile meşhur ve hiç sönmeyen ateş ile ilgili çekici yerlere sahip Kumluca. Keşfetmek için tıklayın.

Haydar Koyu

Yolunuz Didim Akbük’e düşerse mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri de Haydar Koyu. Keşif ruhunuzu burayı keşfederek yaşatın! Okumak için tıklayın.

Datça Koyları

Datça’daki 25 koyu tek tek keşfettik! Keşfetmek için tıklayın.

Böylece Kaş Gezilecek Yerler yazımızın sonuna geldik. Mümkün olduğunca detaylı yazmaya çalıştık. Biraz uzun oldu ancak işinize yarayacağını düşündüğümüz bir içerik oluşturmaya çalıştık. Şimdiden iyi tatiller dileriz.