Sinop Gezilecek Yerler

Sinop Gezilecek Yerler yazımızda, Türkiye’nin en kuzeyindeki güzel şehri Sinop’u tüm detayları ile anlatmaya çalışacağız. Sinop şehir merkezinde gezilecek yerler, tarihi yerler, plajlar ve doğal güzelliklerin tamamını yazımızda bulacaksınız. Sinop’a gitme isteğiniz var ise önden tam donanımlı hale getirmeye çalışacağız sizleri. Keşfetmeye hazırsanız başlayalım!

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Sinop’ta hakim rüzgar yönü kuzey. Bu nedenle bir yaz günü bile gitseniz, serin Karadeniz rüzgarlarına dikkat etmenizi öneririz. Özellikle de akşam vakitlerinde.

Karadeniz’de dört mevsim bol yağış oluyor. Yola çıkmadan önce hava durumuna bakıp plan yapmakta fayda var.

Sinop’ta çok güzel plajlar olduğu için tabii ki yanınıza mayo almayı unutmayın eğer mevsim yaz ise.

Özellikle doğa ve tarihi yerleri gezerken keşfe fotoğraf makinemi yanıma alsaydım dememek için görünecek yere fotoğraf makinenizi koyun deriz. Böylece yola çıkmadan önce aklınıza gelecektir.

Sinop’a gelmeden önce Hıfzı Topuz’un Başın Öne Eğilmesin kitabını okumanızı öneririz. Sabahattin Ali’nin hayatını anlatır ve yol Sinop’tan da geçer.

Sinop Kaç Günde Gezilir?

Sinop’ta aşağıda sıralayacağımız tüm yerleri keşfetmek istiyorsanız en az 4 gün ayırmanız gerekiyor. 1 gün şehir merkezine, 1 gün deniz, kum, güneşe, 1 gün de doğal güzelliklere.

Sinop’a Hangi Mevsimde Gidilir?

Her daim yağış (genelde yağmur) ihtimali olduğu için ve iklim olarak sert bir soğuk olmadığından Mayıs başından Eylül ortalarına kadar rahatlıkla gezebilirsiniz. Ancak tabii ki en rahat gezi dönemi Haziran başından Ağustos sonuna kadar.

Sinop, tarihi yerleri ile keşfedilmeyi bekliyor.

Sinop’a Nasıl Gidilir? Sinop Nerede?

Sinop, Orta Karadeniz’de Türkiye’nin en kuzeyindeki noktaya sahip yer. Ulaşım Karadeniz sahil yolu nedeniyle zor değil.

Eğer Ankara’dan geliyorsanız ve bol orman manzarası görmek isterseniz (yol biraz zorlu olsa da) Kastamonu üzerinden devam edip sahile ulaşınca, sahil kenarından Sinop’a varabilirsiniz. Daha hızlı bir yoldan ancak daha az manzara ile gitmek isterseniz de Ankara’dan Tosya’ya, oradan da Boyabat üzerinden Sinop’a devam etmek mümkün.

İstanbul’dan gelecekler için de benzer durum geçerli. Ankara – İstanbul otobanından devam ederken Samsun’a yönelmek ya da Kastamonu’dan devam etmek tercihi size kalmış.

Son olarak Ankara – Sinop arasının 412 kilometre olduğunu ve yaklaşık 5 saatlik yol gitmeniz gerekiyor. İstanbul – Sinop arası ise 9 saat civarında.

Sinop’ta Gezilecek Yerler

Sinop’ta gezecek çok sayıda yer bulunuyor. Aynı zamanda bu yerlerin arasındaki mesafelerin de fazla olduğunu ve dağınık olduklarını ekleyelim. Ancak her biri gittiğinize değecek tarihi ve doğal güzellikteki yerler. İşte bize aşağıdaki yerlerden ve şehrin genel modern havasından dolayı Sinop’u çok sevdik! Sinop Gezilecek Yerler yazımızın detay kısmına başlayalım.

Sinop Merkezde Gezilecek Yerler

Sinop’ta gezilecek onlarca farklı yer yok. Ancak olanların hepsi az ama öz denebilecek yerler. Zaten şehre geldiğinizde buranın farklı bir ruhu olduğunu hemen hissediyorsunuz. Kısacası burada tarih var, güzel insanlar var ve nefis doğa sizi bekliyor…

Sinop Tarihi Paşa Tabyaları

Biz gittiğimizde düğün ve kokteyl yapılması için garip bir şekilde özel işletmeye kiraya verildiğini görünce şaşırdık işin doğrusu. Böyle önemli bir tarihi yerde düğün yapmak… Enteresan.

Tarihi Paşa Tabyaları.

Sinop yarımadasında, Karakum yolu üzerinde bulunuyor tabyalar. Limanda bulunan gemileri korumak için yapılmış ve yapım yılı 19. yüzyıla gidiyor. Osman – Rus savaşları sırasında Rus donanmasından Osmanlı gemilerini korumak amacıyla yapılmış. Üst kısımda 11 tane top yuvası bulunken, altta ise cephanelik ve koğuş olarak kullanılan yerler ile mahzen var. Gezmek son derece keyifli ve heyecan vericiydi.

Google Maps konumu için tıklayın.

Şehitler Çeşmesi

Sinop’ta şehir merkezinde gezerken buraya da uğramanızı öneririz. Ufak bir çeşme gibi duruyor uzaktan ancak tarihi değeri çok önemli bir yapı. 1890 Osman – Rus savaşlarında, Osmanlı donanmasındaki şehit olan askerlerin ceplerinden çıkan kurşunlar ile yapıldığı söyleniyor. Ancak bu bilgiyi teyit edemedik.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sinop Kalesi

Sinop Gezilecek Yerler yazımızın en önemli noktalarından birisi. Çünkü şehrin tam merkezinde, şehre hakim ve şehrin tarihi anlamak bakımından önemli bir yer. Milattan önce 7. yüzyılda yapılan kale, zamanında şehrin korunması amacıyla inşa edilmiş ve 25 metre yüksekliğe sahip duvarları var. Aynı zamanda duvarların uzunluğu ise 2025 metre ve kalınlık ise 3 metreye varıyor.

Eskiden deniz Sinop Kalesi’ne kadar ulaşıyormuş.

Kalenin üst tarafındaki kafelerde bir çay kahve molası da verebilirsiniz. Çünkü güzel Sinop manzarası eşliğinde mola vermek için uygun bir yer.

Google Maps konumu için tıklayın.

Etnografya Müzesi

Şehirleri gezerken müzeleri gezmek bizce son derece önemli. Çünkü şehirlerin tarihini ve kültürünü daha iyi anlamak adına görüşmesi gereken eserlerin çoğu buralarda bulunuyor. Bununla birlikte her şeyi kapalı bir alanda, bütünlük içinde görmek de kolay ve keyifli.

Ahşap yapı ve içindekiler gezmesi eğlenceli.

Sinop Etnografya Müzesi de işte böyle bir yer. Konak yaşantısının zamanında nasıl olduğunu merak ediyorsanız burada o hayatı neredeyse bire bir yansıtan bir yer de var. Karadeniz konakları formatında olan bu kısma tek kelimeyle bayıldık! Çünkü detaylara çok dikkat edilmiş ve doku aynen yansıtılmış.

3 katlı bir konak olan bu müze binasına girişin de ücretsiz olduğunu ekleyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Tarihi Balatlar Kilisesi

Biz şehri gezerken kazı çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalıydı. 3. ve 4. yüzyılda Roma hamamı olarak inşa edilmiş, 5. ve 6. yüzyıllarda ise kilise olarak kullanılmış devasa bir yapı. En kısa sürede ziyarete açılmasını umarak ve uzaktan fotoğraf çekerek ayrılmak durumunda kaldık.

Google Maps konumu için tıklayın.

Balatlar Kilisesi’nin yakında ziyarete açılacağını umuyoruz…

Diyojen Heykeli

Bu heykelin burada ne işi var diye soran olacaktır muhtemelen… Diyojen, MÖ 412 – MÖ 323 yılları arasında yaşamış bir filozof. Peki heykeli neden burada? Çünkü Sinop’ta doğmuş! Ölüm yer ise Korint. Diyojen enteresan ve tarihe damga vurmuş bir kişilik. Kendisinin medeniyeti reddetmiş bir kişi. Hatta zorunlu kaldığı zamanlarda bile bir şekilde medeniyetten uzak kalmaya çabalamış bir antik çağ filozofu.

Hala Diyojeni bir yerden hatırlıyorum ama nereden diyen var mı? Peki, şunu hatırlatsak: Büyük İskender’e yaşadığı fıçı içinden “gölge etme başka ihsan istemem.” diyen kişi işte burada heykeli olan Diyojen!

Google Maps konmu için tıklayın.

Sinop Tarihi Cezaevi

Şehre geldiğinizde görmeden asla dönmemeniz gereken yer neresidir diye düşünsek, cevap kesinlikle burası olurdu. Aslında bu cevap sadece tarih merakı daha yüksek olan kişiler için değil, herkes için geçerli. Zira Sinop Tarihi Cezaevi, Türkiye tarihine damga vurmuş yerlerden biri.

1999 yılında kapatılarak müzeye dönüştürülen cezaevi, şiirlere ve şarkılara konu olmasıyla ve burada aldıkları cezayı tamamlamaya çalışan ünlü simalar ile bilinen bir yer. Sinop Cezaevi, Sinop Kalesi duvarlar içinde kalan bir yerde bulunuyor. Eskiden ön tarafı doldurulup yol yapılmadan önce hemen duvar dibine kadar deniz ulaşıyormuş. Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinden de anlaşıldığı gibi 1538 yılından beri buranın cezaevi olarak kullanıldığı bilinmekte.

Sinop’ta en çok merak ettiğimiz yerlerden biriydi.

İşte tam bu noktada cezaevinde zamanında kalmış olan büyük yazarlarımızdan Sabahattin Ali’nin de burada kaldığını söyleyelim. Ve Edip Akbayram tarafından şarkıya dönüştürülen o meşhur şiiri Aldırma Gönül’ü burada kalırken yazmıştır. Zaten sözlerini de okuyunca az çok burası kafanızda canlanacaktır.

“Başın öne eğilmesin
Aldırma gönül aldırma
Ağladığın duyulmasın
Aldırma gönül aldırma

Dışarıda deli dalgalar
Gelip duvarları yalar
Seni bu sesler oyalar
Aldırma gönül aldırma

Görmesen bile denizi
Yukarıya çevir gözü
Deniz gibidir gökyüzü
Aldırma gönül aldırma

Dertlerin kalkınca şaha
Bir sitem yolla Allah’a
Görecek günler var daha
Aldırma gönül aldırma

Kurşun ata ata biter
Yollar gide gide biter
Ceza yata yata biter
Aldırma gönül aldırma”

Google Maps konumu için tıklayın.

Sinop Şahin Tepesi

Sinop’u yüksek bir noktadan seyretmek istiyorsanız size tavsiye edeceğimiz yer kesinlikle burası olacak. Hem şehre komple halim bir nokta, hem de Sinop’u seyrederken mola vermiş oluyorsunuz gezinize.

Google Maps konumu için tıklayın.

Merkezin Dışında Gezilecek Yerler

Sinop Gezilecek Yerler yazımızda Sinop’un merkezinden biraz uzaklaşarak diğer görülmesi gereken yerlere doğru devam ediyoruz.

Hamsilos Koyu ve Hamsilos Tabiat Parkı

Geldik Sinop’un doğal güzelliklerine! Biz Sinop’un kumsalları, şelaleleri ve ormanlar içindeki yollarını çok sevdik. İlk olarak Hamsilos Koyu ile başlayalım.

Öncelikle söyleyelim ki, burada piknik, mangal, kamp yapmak kesinlikle yasak. Çünkü sit alanı olarak korunuyor. Korunmasında da haklı bir gerekçe var, burası Türkiye’nin tek fiyordu! Yalnız bir ayrım yapalım, piknik, mangal ve kamp yapılan alanlar tabiat parkı sınırları dışındaki yerler. İnternette araştırırken yanılmayın diye eklemek istedik.

Hamsilos Koyu’nda deniz ve orman içinde yürüyüş yapmak, manzara seyretmek ve fotoğraf çekmek keyifli bir gezi yapmanız için yeterli olacaktır. Giriş ücreti 3,5 TL. Ayrıca gelmişken burayı tekne turu ile de gezmenizi öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

İnceburun ve Sinop İnceburun Deniz Feneri

Hamsilos Koyu’na kadar gelmişken buraya da gelmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Sonsuz ve güzel Karadeniz manzarasında, Türkiye’nin en kuzey noktasındaki deniz fenerinde olmak harika bir hatıraydı bizim için! İnceburun Deniz Feneri’nin kendisi ve manzarası eşliğinde fotoğraf çekmek, vaktiniz varsa gün batımını seyretmek Sinop’taki gezinizde güzel bir gün sonu olacaktır.

Google Maps konumu için tıklayın.

Deniz fenerleri nedense hep bir özgürlük hissi veriyor insana…

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı ve İnaltı Mağarası

Sinop’taki en enteresan ve güzel mekana geldi sıra. Türkiye’de ve Sinop’ta onlarca doğal mekan gördük ancak Erfelek Şelaleleri gibisi görmedik açıkçası. Birbirini takip eden tam 28 tane şelale var burada! Bunları yer yer yürüyerek, yer yer tırmanarak tek tek keşfetmeniz de mümkün. Giriş ücreti araba başına 18 TL.

Erfelek Şelaleleri Türkiye’nin en güzel doğal yerlerinden biri.

Burası Türkiye’deki en özel yerlerden biri. Kayın, kestane, meşe, gürgen ve fındık ağaçlarıyla kaplı bir vadi arasından akan derenin oluşturduğu birbirinden güzel 28 adet şelale ve minik göletler var. Mekanda girişte otopark, tuvalet ve kafeler bulunuyor. Burada size kritik bir tavsiyemiz olacak; yakınlarda bulunan İnaltı Mağarası da burada görülmesi gereken yerlerden. Vaktiniz kalırsa gezmenizi öneririz.

Şimdi burada 28 adet şelale var dediğimiz gibi. Keyifli ama bir o kadar da efor gerektiren bir gezi. Hal böyle olunca, enerji lazım (yemek yeme bahaneleri bölüm 1). Burada bir gözleme türü var, biz ilk defa duyduk: Kestaneli gözleme. Deneyin ve mutlu olun…

Google Maps konumu için tıklayın.

Sorkun Şelaleleri

Sinop’ta henüz çok az bilinen bir yer burası. Tesadüfen bir köylü ablamız ile konuşurken onun tarif etmesi ile bulabildik. El değmemiş, tertemiz bir şelale burası. Şelaleye ulaşmak için yapacağınız yürüyüş ise doğa ile baş başa trekking yolu. Aşağıda verdiğimiz konuma geldikten sonra 500 metre daha yürüyüp çok eski bir tabeladan devam etmeniz gerekiyor. Ya da bizim gibi yapıp bir köylü vatandaştan yardım isteyin.

Ulaşım konusunda da sıkıntı olduğunu eklemek gerekiyor. Çünkü biz yere yakın otomobil ile giderken bir süre sonra yola devam edemeyen çok sayıda araç gördük. Altı yüksek ve mümkünse arazi aracı ise gitmek daha mantıklı olacaktır.

Google Maps konumu için tıklayın.

Bazalt Kayalıkları Tabiat Anıtı

Sinop’ta çok az bilinen ancak tanıtımı ve yollarının bakımı yapıldıkça muhtemelen birkaç yıl sonra popüler hale gelecek bir yer burası. 4 milyon yıllık kayaların bulunduğu bu yerde gezerken Türkiye’de böyle yerler de mi varmış diyerek hayretler içerisinde kalmanız çok olası!

Henüz çok az bilinen bu gizli güzellikteki kayaların yüksekliği 40 metreye kadar varıyor. Köşeli yapıları ve geometrik şekilleri ile farklı ve orijinaller. Yazın gittiğinizde vadi boyunca devam edildiğinde varacağınız şelaleyi kurumuş göreceksiniz. Ancak özellikle ilkbaharda giderseniz tüm görkemi ile harika bir şelale sizi bekliyor yolun sonunda.

Eğer kışın giderseniz şelaleyi donmuş görme ihtimaliniz var.

Önemli not il bitirelim: Vadisi gezerken bazı köprüler bize pek bakımlı ve sağlam görünmedi. Üstlerinden geçerken dikkatli olun.

Google Maps konumu için tıklayın.

Akgöl

Sinop’ta kamp yapılacak en güzel yerlerden biri. Ancak baştan uyaralım, hiçbir telefon operatörü burada çekmiyor. Doğa ile fazlasıyla baş başa kalmak isteyenler için iyi bir özellik. Yine de baştan bilmekte fayda var.

Gölüm etrafı orman ile kaplı. Aynı zamanda göldeki nilüfer çiçeklerinin de görüntüyü harika bir hale getirdiğini söyleyelim. Bununla birlikte yolun bozuk olduğunu, hal böyle olunca da biraz zıplamalı bir yolculuk yapacağını bilerek gitmeniz gerekiyor. Uzun yolculuk sonrası göle ulaştığınızda herhangi bir tesis olmadığını göreceksiniz.

Kamp için harika bir seçim!

Burada kamp yaparken etrafta yabani hayvanların da olduğunu görme ihtimaliniz var. Onlar da kendi ekmeğinin derdinde olduğu için yanınızda yiyecekleri çok yakınınızda bulundurmak yerine uzak bir konumda tutmanızı öneririz.

Ayancık yolu üzerinde, ana yoldan çıktıktan sonraki 6 kilometrelik yolu da tamamlayınca buraya ulaşıyorsunuz. Özellikle günübirlik gelen sayısının çok olması dikkatimi çekmişti. Gelen bu ziyaretçiler döndükten sonra akşama doğru sessiz bir doğa içinde yıldızlar ve siz haricinde başka kimse kalmıyor etrafta. Son olarak bir not ise etrafta çeşmenin olduğu ancak tuvaletin olmadığı…

Google Maps konumu için tıklayın.

Sinop Plajları

Sinop’ta çok sayıda harika plaj bulunuyor. Çoğu kumsal olan bu plajları tek tek anlatalım sizlere.

Güzelkent Plajı

Uzun bir kumsal. Aynı zamanda hemen derinleşmediği için de risk düşük ve çocuklu ailelere uygun. Plajın arka tarafında kafeler bulunduğu için tesis bakımından bir sıkıntı yok diyebiliriz. Ek olarak girişin ücretsiz olduğunu da belirtelim. Ancak otopark ise ücretli ve 10 TL.

Biz gittiğimizde rüzgar güneyden estiği için dalga yoktu ancak bu Karadeniz’de nadir olacak bir durum olduğu için, burada yaşayanlar denizin genelde dalgalı olduğunu söylediler. Aman dikkat diyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Çamurca Plajı

Ayancık’ta bulunan Çamurca Plajı’nın en güzel özelliği hemen arkasının orman olması. Yani mavi ile yeşilin tam buluştuğu yer burası. Kumsal ince kumdan oluşuyor. Deniz oldukça sığ. Bu nedenle çocuklu aileler için daha uygun yerlerden.

Deniz, kum, güneş!

Eğer araçla girerseniz ücret 10 TL. Yaya olarak giriş ise ücretsiz. Tesis olarak duş ve giyinme kabini bulunuyor. Bir de ufak büfe bulunuyor. Atıştırmalık lazım olursa değerlendirebilirsiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Ayancık Sahili

Her ne kadar denize girmek için bize çok uygun görünmese de, yine de denize girenler vardı. Burayı Sinop’a gelmişken gün batımını izlemek için değerlendirebilisiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kleopatra Plajı

Sinop’taki nadir taşlık plajlardan biri burası. Taşlık olması kum plaj konforu vermese de, bildiğiniz gibi kuma göre çok daha berrak oluyor su. Bu nedenle burası taşlık gitmeyelim gibi bir düşünceye girmeyin. Yalnız deniz hızlı derinleştiği için çocuklu ailelere pek uygun olmadığını da ekleyelim.

Denizin rengi ve arka tarafın güzelliği görüntü olarak son derece çekici geldiği için keşke burada tesis de olsaydı diye geçirdik içimizden.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sarıkum Plajı

İnce sarı kumlara sahip, son derece uzun bir kumsal. Yalnız sorun şu ki bakımsız ve çöp problemi vardı biz gittiğimizde. Burayı belediye biraz daha bakımlı tutsa tek kelimeyle harika bir yer haline gelir.

Sarıkum’u çok sevdik.

Plajdaki daha temiz bölgelere geçip hem piknik, hem de deniz keyfi yapabilirsiniz. Giriş ücretsiz. Ancak hiçbir tesis olmadığı için tüm yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmenizde fayda var. Tabii bu özellikleri ile Sinop’ta kamp alanları arayanlar için ideal bir hale geliyor. Kamp için tek sıkıntı bizce su olmamasıydı…

Google Maps konumu için tıklayın.

Mobil Plajı

Sinop’taki en güzel plajlardan biri. Aynı zamanda merkeze de çok yakın. Bununla beraber diğer plajlara göre tesis imkanı ve daha sakin bir denizi olması ile de öne çıkıyor. Burada şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve büfe gibi imkanların taamı mevcut. Hepsi bir yana, aynı zamanda Sinop manzarası da ayrı güzel.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sinop’un güzel plajlarına başka bir örnek.

Karakum Plajı

Plaja merdivenler ve bir patikadan iniliyor. Bu noktada özellikle yanınızda çocuk ve bebek arabası varsa zorlanabilirsiniz. Plaja indiğinizde ufak olduğunu göreceksiniz. Tesis de bulunuyor. Giriş ücreti 7,5 TL. Biz açıkçası daha iyi plajlar olduğunu söyleyelim, gerisi size kalmış.

Google Maps konumu için tıklayın.

Gerze Plajı

Abartmadan söylüyoruz, denizi Ege’deki deniz kadar güzel! Ancak biraz daha tesis ve altyapının geliştirilmeye ihtiyacı var. Denizin güzelliğini şöyle tanımlayalım: Rengi ve sakinliği ile havuz gibi… Hatta denizin rengi o kadar güzel ki uydu fotoğraflarından bile masmavi görünüyor!

Renklerin güzelliğine bakar mısınız!

Şezlong ve şemsiye bulunan mekanda, arka tarafta ise ufak büfeler bulunmakta. Dediğimiz gibi tek problem biraz daha altyapı yatırımının henüz yapılmamış olması. Yine de keşfetmeye değer.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sinop’ta Ne Yenir?

Sinop Gezilecek Yerler yazımızda Sinop’a gelmişken tatmadan dönmemenizi önereceğimiz birkaç yer var. Bu yazının içeriği daha çok gezilecek yerler olsa da, biz gezerken bir yandan da yemek keşfi yapmayı çok sevdiğimiz için birkaç yere direkt dalmadan edemedik! Hal böyle olunca da güzel tavsiyelerimiz var size.

Öztürk Restaurant

Gezinize Erfelek’teki şelaleleri gezerek devam edecekseniz, bu geziye başlamadan önce sıkı bir kahvaltı yapmanızı öneriyoruz. Çünkü çok sayıda şelaleyi gezerken oldukça yoruluyorsunuz. Bu nedenle önce Öztürk Restaurant’a gidip serpme kahvaltı için masanıza oturun ve gelsin yemekler!

Ürünler doğal el yapımı, servis harika ve çeşit son derece bol. Patates kızartması el ile kesilmiş ve reçeller de ev yapımı. Açıkçası Sinop’ta çok açık ara en iyi kahvaltı burada desek yanlış olmaz. Hatta Türkiye’deki en iyi kahvaltı mekanlarından biri bizce.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sakız Dondurma

Bir dondurma için farklı ne olabilir? Lezzet, çeşit ya da külah mı? Belki olabilir evet. Ancak burada dondurma hem lezzetli, hem de bir farklılık var. Peki ne olabilir? Hemen söyleyelim sunum çok enteresan! Dondurmayı sipariş veriyorsunuz, elinize külahı alana kadar her şey normal. Ancak sonra bir bakıyorsunuz ki gül şeklinde bir dondurma bu. Biz hem şaşırdık, hem de tadını çok sevdik. Böylece sıraya girip beklediğinize değiyor açıkçası…

Google Maps konumu için tıklayın.

Dondurmayı bu halde sunmak ayrı beceri.

Nihavent Restorant

Sinop’a geldik, karnımız da aç ve geldiğimize değecek bir yer bakıyoruz diyorsanız eğer burayı ilk sıraya almanızı öneririz. Öncelikle mekan çok hoş dizayn edilmiş. Bu nedenle ilk girişte farklılık direkt göze çarpıyor.

Burası aslında bar formatında bir mekan. Biz hamburger, sosis ve bira üçlüsünü yedik içtik. Ve açıkçası son derece de memnun kaldık. Zaten hamburger göze öyle bir hitap ediyor ki, görüce umarız tadı da iyidir dedik ve nefisti. Tavsiye ederiz!

Google Maps konumu için tıklayın.

Şekerci Mehmet Gürbüz 1964

Bizim için Sinop gezisini ikiye ayırırsak, Boyabat ezmesini keşfetmemiz öncesi ve sonrası olarak bölünüyor gezi. Yazım dili kurallarını biraz bozarak yazalım: Çok lezzetliydi yahu! Sinop Gezilecek Yerler yazımızın favori mekanlarından…

Fındıklı, cevizli ve bademli ezmelerinin hepsinden tattık. Tabii sonra eve de götürmek için paket yaptırdık. Ancak sıkıntı şu ki eve paket yaptırdıklarımız yolda bitti. Biz ezme usulü tatlıları seviyoruz galiba…

Google Maps konumu için tıklayın.

Sinop Otelleri

Sinop’ta her keseye uygun oteller, pansiyonlar ve evler bulunuyor. Şehrin en önemli yerlerini bile gezmek için en az 2-3 güne ihtiyaç olduğu için konaklamanızı öneririz.

Sinop’taki en iyi otellerden çok uygun fiyatlarla rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Etrafta Gezilecek Diğer Yerler

Kastamonu

Valla Kanyonu, Horma Kanyonu ve bunları barındıran Küre Dağları Milli parkı çok sayıda harika yere sahip olan Kastamonu’yu er şeyiyle keşfettik.

Kastamonu Gezilecek Yerler yazımız için tıklayın.

Karabük

Yenice Ormanları, kamp alanları, nefis yemeklerini Kastamonu sonrası Karabük’e devam ettik.

Karabük Gezilecek Yerler yazımız için tıklayın.

Gideros Koyu

Bartın’da yer alan Gideros Koyu, Karadeniz’de özellikle kamp yapmak için en ideal yerlerden biri. Mavi ve yeşili yıldızlar altında yaşayabilirsiniz.

Gideros Koyu Gezi Rehberi yazımız için tıklayın.

Güzelcehisar

Türkiye’de lav sütunlarının altında denize girebileceğiniz başka yer yok!

Güzelcehisar Gezi Rehberi yazımız için tıklayın.

Böylece Sinop Gezilecek Yerler yazımızın sonuna geldik. Bu güzel şehri en kısa amanda keşfetmeniz dileğiyle.