Ankara Gezilecek Yerler

Ankara Gezilecek Yerler yazımızı iki ana bölüm halinde sizlere sunacağız. İlk kısımda şehir merkezi ve yakın çevresindeki yerleri size anlatıp, ikinci kısımda ise etraftaki yerleri keşfetmenizi sağlayacağız. Gezecek yerler arıyorum ancak hep aynı yerler karşıma çıkıyor diyorsanız, özellikle ikinci kısımda yer alan etraftaki yerleri anlattığımız bölümü okumanızı öneririz.

İçindekiler

Gitmeden Önce Hazırlıklarımız Yapalım

Ankara’ya şehir dışından gelecekseniz, kışın soğuk, yazın da sıcak olduğunu belirtelim. Özellikle kışın sıfırın altına inen sıcaklığı ile sıkı giyinmekte fayda var.

Ankara’da şehir merkezinde çok önemli müzeler bulunuyor. Sadece bunları görmek için bile ekstra 1 gün ayırmanızda fayda var.

Ankara’da yaşayıp da biraz şehir dışına doğru çıkacaksanız, rotanıza göre rahat yürüyüş ayakkabısı öneririz. Çünkü güzel rotalarda uzun parkurlar sizi bekliyor!

Ankara’da Gezilecek Yerler

Şehir Merkezinde Gezilecek Yerler

Anıtkabir

Tabii ki Ankara’ya geldiğinizde ilk ziyaret etmeniz gereken yer burası. Hatta 10 Kasım’da gitmek insanda manevi duygular çok farkı bir his oluşturuyor. Bu nedenle, Türkiye ve hatta dünya için en önemli liderlerden olan, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahat yeri olan Anıtkabir mutlaka gidilmesi gereken bir yer.

Buraya kendiniz haricinde, varsa mutlaka çocuklarınızı da götürün ve kendisini anlatın. Çünkü Osmanlı Devleti zamanında da, Kurtuluş Savaşı’nın zor günlerinde de ve Türkiye Cumhuriyeti’nin modern dünyada yerini alması için verdiği mücadelede de neler başardığını mutlaka anlatın.

Anıtkabir’e araçla girerken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, araçta kesici ve delili alet kesinlikle olmaması gerekiyor. Örneğin piknik malzemesi bile olsa içeri alınmıyorsunuz, mesela küçük tüp gibi…

Anıtkabir’de Atatürk’ün mozalesinin bulunduğu bölüm, müzeler, aslanlı yol ve alışveriş için kafeterya girebileceğiniz bölümler. Ayrıca hediyelik eşyaların fiyatları gayet uygun, sevdiklerinize güzel bir hatıra götürmek için aklınızda bulunsun. Son olarak, ziyaret saatlerinin 09:00-17:00 arasında olduğunu da ekleyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

2021 yılında 100. kuruluş yılını kutlayan bu harika müze Ankara’ya geldiğinizde ikinci durağınız olmasını öneririz. Müze, eser bakımından o kadar dolu ki, gezerken yorulacaksınız muhtemelen. Biz 3 saatte gezebildik. Bu nedenle uzun vakit ayırmanız gerektiğini şimdiden söyleyelim.

Detaylara gelecek olursak, müze, adından da anlaşılacağı gibi Anadolu’da yaşamış medeniyetler üzerinde kurulu bir içerik sunuyor. Giriş ücreti 30 TL ya da müze kart varsa onunla giriş ücretsiz. Ayrıca dini bayramların ilk günleri hariç, diğer tüm günler sabah 8’den akşam 17’ye kadar açık ve önemli diğer bilgi ise 1997’de Avrupa’nın en müzesi ödülünü almış bir müze burası!

Gezerken eserlerin güzelliği ve çeşitliliğinin baş döndürücü derecede güzel olduğunu göreceksiniz. Hatta Anadolu’nun çok eskiden günümüze kadar hangi medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, devletlerin hangi eserleri miras bıraktığını kronolojik olarak görmek heyecan vericiyidi.

Google Maps konumu için tıklayın.

Ankara Kalesi

Kalenin kendisi haricinde, etraftaki mahallelerde bulunan evler ile sokakları da restore etmeye başlamış belediye. Bu nedenle gezerken birbiri ile uyum içinde olan çok sayıda yapı görüyorsunuz. Ankara’ya tepeden bakmak, tarihi kaleyi ve sokaklarını keşfetmek güzel bir deneyimdi bizim için. Bununla birlikte, etraftaki kafelerde bir çay molası vermeyi de unutmayın.

Google Maps konumu için tıklayın.

Ankara Atakule

Hem Ankara’yı yüksek bir noktadan seyretmek, hem de yapı önündeki botanik bahçesini görmek, hem de yemek molası vermek için tercih edebileceğiniz bir yer. Konsept olarak butik AVM tarzında olsa da, en üstüne çıkıp şehre yüksek bakmak eğlenceliydi işin doğrusu. Özellikle Ankara’ya dışarıdan gelenlere uğramalarını öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Rahmi Koç Müzesi Ankara

Ankara Gezilecek Yerler yazımızda sırada şehrin ilk sanayi müzesi var. Aslında İstanbul’daki Rahmi Koç Müzesi’ni gezenler, bu müzeyi de gezerken hemen benzer havayı sezeceklerdir. Çünkü benzer temeller üzerine inşa edilmiş durumdalar.

Müzede sanayi, turizm, askeri ve denizcilik alanında birbirinden nadide eserler sergileniyor. Bu nedenle hem yetişkinlerin, hem de özellikle çocukların dikkatini çekebilecek onlarca şeyin olduğunu söyleyelim. Hatta biz gezerken önümüzdeki çocuklu bir grupta yer alan çocukların neredeyse hiç sıkılmadan 2 saattir gezdiğini konuşan bir aile de vardı…

Müzenin giriş ücreti yetişkinler için 15 TL, çocuklar için ise 10 TL.

Google Maps konumu için tıklayın.

Hamamönü

Geçmişin izinden gitmeyi seven kişiler için Ankara’da bulunmaz hint kumaşı burası. Çünkü güncel şehir yapılaşmasındaki betonlar arasında hayat tarzından bir nebze uzaklaşmanızı sağlayan bir yer burası.

Burası Ankara Gezilecek Yerler yazımızdaki önemli noktalardan biri haline geliyor üstte anlattığımız sebeplerden dolayı. Bu nedenle Osmanlı mimarisi içinde nostalji yaşamak, gitmişken bir şeyler yemek içmek için ideal bir kaçamak yeri.

Google Maps konumu için tıklayın.

Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi

Bu ufacık ve mütevazi evin aslında ne kadar önemli bir yer olduğunu biz de ziyaret edene kadar açıkçası bilmiyorduk. Çünkü İstiklal Marşını’nın bu evde yazıldığından haberimiz yoktu…

İşte bu kadar önemli bir yapı burası. Bu nedenle Mehmet Akif Ersoy’un hayatından bir kesiti görebileceğiniz evi mutlaka ziyaret etmenizi ve o zamanların ruhunu keşfetmenizi öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi

1925 ve 2006 yılları arasında faaliyette olan bu mekan, Türkiye siyasi ve edebi tarihinde önemli bir yer. Çünkü tarihe damga vurmuş kritik olayların bir kısmı burada yaşanmış. Örnek vermek gerekirse, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamı burada gerçekleşti. Bülent Ecevit, Nazım Hikmet, Yaşar Kemal, Yılmaz Güney gibi önemli kişiler burada hapis yatmışlar…

Müzeye giriş ücreti tam 10 TL iken, öğretmen ve öğrenci ise 5 TL. Ayrıca canlandırmaların son derece başarılı olduğunu da söylemeden edemeyeceğiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Kültür Girişimi

Ankara Gezilecek Yerler yazımızın en güzel yerlerinden biri diyerek anlatıma başlayalım. Çünkü bir müze tasarım ve dizayn olarak herhalde ancak bu kadar zarif bir görüntüye sahip olabilir. Müzeyi gezerken eserlerin güzelliği bir yana, mimari yapı ve sunuma da bu nedenle hayran kaldık. Gezerken, “Vay be! Türkiye’de böyle yerler de mi var!” diye diye gezdik açıkçası…

Ufak bir müze olmasına rağmen eserler paha biçilemez derece önemliler. Özellikle Roma döneminden kalma mektupların olduğu bölüm çok şaşırtıcıydı. Son olarak, giriş ücretinin yetişkinlere 12 TL, öğrencilere ise 7 TL olduğunu ekleyelim. Ayrıca kafede satılan markis tatlısını da bizce deneyin!

Google Maps konumu için tıklayın.

Ulus

Cumhuriyet Müzesi ve Kurtuluş Savaşı Müzesi

Giriş ücretinin 15 TL olduğu bu müze tarihi önemi bakımından kritik bir yer. Çünkü burası ikinci meclis. Yani TBMM’nin 1925 ile 1960 yılları arasındaki yeri burası.

Ülkemizde kısa zamanda ne kadar çok önemli işler yapıldığını detayları ile anlatan bu müzeyi de mutlaka görülmesi gereken yerler listenize eklemenizi tavsiye ederiz.

Cumhuriyet Müzesi’nin Google Maps konumu için tıklayın.

Kurtuluş Savaşı Müzesi ise birinci TBMM binasında yer alıyor. 1920 ile 1924 yılları arasında kullanılmış. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, ülkenin zor zamanlarında önemli işlere imza atılan görülmesi gereken bir yer. Ayrıca son olarak giriş ücretinin burada da 15 TL olduğunu yazalım.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kızılay

Ankara’ya gelmişken Kızılay’a gitmeden olmaz. Zaten bilirsiniz, Cebeci’den Kızılay’a yürümek diye bir kavram vardır. Bu bir bakıma öğrenci yürüyüş yoludur. İşte Kızılay, Ankara’ya gittiğinizde Ankara havasını hissefebileceğiniz, çok sayıda yeme içme mekanı ile en azından yürüyerek dolaşmanız gereken bir yer. Ayrıca gitmişken Ankara simiti de denemeyi unutmayın.

Altınköy Açık Hava Müzesi

Ankara’daki en eğlenceli yerlerden biri burası. Hem doğal yaşam, hem köy hayatı, hem de biraz masalsı bir ortamda olduğunuzu düşünün. İşte burası size hepsini sunuyor.

Giriş ücreti tam 7 TL, çocuk ise 2 TL.

Gezerken hem dere kenarında olmak, hem hayvanlarla iç içe bulunmak, hem de yürüyüş için biz burayı çok sevdik. Ayrıca yeme içme mekanlarını da masalsı bir ortamda sunmaları güzel düşünülmüş. Özellikle Ankara’da çocukla gezilecek yerler arıyorsanız aklınızda bulunsun.

Google Maps konumu için tıklayın.

Altınpark Tema Parkı

Ankara’da çocukla gezilecek yerler arıyorsanız diğer tavsiye edeceğimiz yer burası. Planlaması ve içinde barındırdığı eğlenceli aktiviteler ile gün nasıl geçti anlamıyor insan.

Google Maps konumu için tıklayın.

Orta ve Uzak Mesafedeki Gezilecek Yerler

En Fazla 1,5 Saat Mesafedeki Yerler

Ankara Gezilecek Yerler yazımızda çok da uzak olmayan yerlere göz atalım.

Soğuksu Milli Parkı

Ankara’ya yakın tertemiz havası ve ormanları ile Kızılcahamam’da bulunan Soğuksu Milli Parkı orman, piknik, mangal, doğa yürüyüşü ve kamp için güzel bir seçim. Ankara’dan 1 saat civarı yol gidip ulaşabilirsiniz. Ve yine Ankara merkeze göre 6-7 derece daha soğuk oluyor hava burada. Ona göre kıyafet seçiminiz ayarlarsınız.

Buralar kışın başka güzel…

Özel aracınız yok ise EGO otobüsleri ile girişine kadar ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca giriş ücretsiz. Uzun ve kısa doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz parkurlar var. Eğer uzun parkurdan yürüyecekseniz, uzun saatler alacağı için sabah erken saatlerde yola çıkmanızı tavsiye ederiz. Geç saate kalma ihtimaline binaen ise yanınızda bir el feneri bulundurmakta fayda var.

Burada bizim için diğer eğlenceli aktivite ise atv motorları ile tur yapmak oldu. Hatta buradaki en eğlenceli şeylerden biri bile desek yanlış olmaz.

Son önemli notumuz ise akşam 20:00’den sonra ateş yakmak, mangal yakmak ve semaver yakmak yasak. Ormanlarımızı korumak için doğru bir karar. Herkes çok dikkatli olamıyor malum.

Google Maps konumu için tıklayın.

İnönü Mağaraları

Güdül, Ankara’da yer alan İnönü Mağaraları şaşırtıcı ve görülmesi gereken bir yer. Ankara merkezden 1 saat 20 dakika yol giderek ulaşılıyor.

Henüz çok az bilinen ve turizm için bakıma ihtiyacı olan İnönü Mağaraları, biz dağ içinde ve etrafında birbirine bağlı 50 adet kadar mağaradan oluşuyor. Tüneller arasındaki merdivenlerden bazıları tehlikeli ve kırılmış durumda. Ayrıca kapalı alan fobisi olanların buraya girerken dikkat etmesi gerekiyor.

Heyecan verici keşifler sizi bekliyor.

Mağaraların alt tarafında bir dere v etrafında piknik masaları da var. Bu da özellikle hafta sonu buranın kalabalık olacağının işareti. Gitmeden önce bilmenizde fayda var diye eklemek istedik.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sulu Mağara

Keskin, Kırıkkale’de yer alan Sulu Mağara’yı dışarıdan geçerken tespit etmek gerçekten neredeyse imkansız. Şans eseri denk geldiğimiz bu yer ufak ama enteresan yer Ankara merkeze 1 saat 10 mesafede yer alıyor. İçerisini gezmek 20-25 dakika sürüyor.

Parkur ve ışıklandırma gayet başarılıydı.

Ancak buraya kadar sadece bu mağarayı görmek için 1 saat yol gitmeye değmeyeceği için eğer bu bölgeye yolunuz düşerse uğramanızı tavsiye ederiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Köprüköy Seyir Terası ve Çeşnigir Köprüsü

Keskin, Kırıkkale’de yer alan bu seyir terasına gittiğimizde “Ankara civarında böyle bir yer mi varmış?” deyip şaşırmıştık. Ankara merkeze 1 saat 10 dakika mesafede yer alıyor burası da. Yukarıda anlattığımız Sulu Mağara’ya 15 dakika mesafede. Gitmişken orayı da ziyaret edersiniz.

Giriş 3 TL. Hem ücretli, hem de ücretsiz otopark bulunuyor. Terasa ayakkabınıza galoş takarak çıkıyorsunuz, ki camın temizliği ve görsellik için mantıklı olmuş.

Kızılırmak’a doğru inen bir yol.

Aşağıdan akan Kızılırmak’ı seyretmek için mükemmel bir yer diyebiliriz. Kızılırmak demişken de aşağıda tekne turlarının yapıldığını da söyleyelim. Buraya gelmişken mutlaka tekne ile tura çıkmanızı öneririz.

Seyir terasının sol tarafında bulunan Çeşnigir Köprüsü de buraya 5 dakika mesafede araç ile. Burada özellikle fotoğraf çekmek için çok güzel yerler bulunuyor. Fotoğraf makineniz yanınızda bulunsun.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesi

Bozkırın ortasında burada böyle bir yer olduğuna insan inanamıyor! Mükemmel bir çalışma, büyük emek ile ne güzel şeyler başarılıyor… Ankara’ya 1,5 saat mesafede yer alan bu bölge kesinlikle gezmeye ve görmeye değer.

Giriş 10 TL ancak müze kartınız varsa geçerli. İçeriyi gezmek yaklaşık 1 saat sürüyor. Müze, tümülüs şeklinde tasarlanmış ve çevre düzenlemesi harika. Yaklaşık 4000 yıldır toprak altında kalmış serlerin sergilendiği müzeyi gezerken, burada henüz kazıları devam eden bir yer altı şehrinin de olduğunu ancak henüz ziyarete açılmaya müsait seviyeye gelmediğini de öğrendik. Gelecek nesiller görür umuyoruz.

Burada bir tarih yatıyor!

Japon bir arkeolog tarafından bulunan yer altı şehri olması nedeniyle müzenin yanında muhteşem bir Japon bahçesi var. Burası adeta çöle bir vaha gibi. Sadece burayı görmeye bile insanlar gelmişti.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sakaeli Kaya Mezarları

Orta, Çankırı’da yer alan Sakaeli Kaya Mezarları, Ankara’ya 1,5 saat mesafede yer alıyor. Yine gördüğümüzde bize şaşırtıcı gelen ve görülmesi gerektiğini düşündüğümüz bir yer olduğu için listemize ekledik.

Devrez Çayı yanında kurulmuş olan Sakaeli Köyü’ne ulaştığınızda kaya mezarlarını bulmak için maalesef biz tabela göremedik. Ancak kime sorsanız tarif ediyor yerini. Kaza mezarları peri bacalarının içlerinde yer alıyor. Çok ufak da olsa Kapadokya havası alabilirsiniz bu nedenle.

Kapadokya’nın minyatürü.

Dere kenarında piknik yapmak ve köyde doğa yürüyüşü yapmak için de güzel bir yer. Hafta sonunuzdaki kısıtlı vaktinizi kaliteli değerlendirmek adına tavsiye ederiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Ay Kayası Mesire Alanı

Burası mesire alanı diye geçiyor kayıtlarda ancak mesire alanı değil. Bir yayla ve ormanlık arazi. Nefis doğası ve mis gibi tertemiz havası var. Ankara’dan 1,5 saat sürüyor gelmek.

Burada cep telefonlarının çekmediğini öncelikle belirtelim. Biz 2 saat kadar doğa yürüyüşü yaptık. Sırt çantalarımızda yiyeceklerimiz de vardı. Orman ve yayla etrafında yürüyüş yaparken geyiklerle karşılaştık ve inanılmaz güzel bir sürprizdi!

Burada ateş yakmanın yasak olduğunu da belirtelim. Kamp için bir sürü uygun yer var. Çok sayıda da çadır var biz gittiğimizde. Doğa ile iç içe olmak için Ankara’dan 1,5 saat yol gitmeye kesinlikle değer.

Google Maps konumu için tıklayın.

Işık Dağı Karagöl Jeositi

Yağcıhüseyin Köyü / Kızılcahamam’da yer alıyor burası. Tam bir doğa harikası. Ankara’dan 1,5 saat sürüyor ulaşmak.

Göl ve etrafı ormanlık bir yer. Her yerde çadır kurabilirsiniz. İster kamp, ister piknik, isterseniz doğa yürüyüşü için gelinebilir buraya. Yakınlarda tuvalet bulunmuyor. Ateş yakmak için yakınlarda odun bulmak zor. Gelirken sağda solda bulduklarınızı toplamanızı öneririz. Su sıkıntısı ise yok, etraf çeşme dolu.

Buranın tek sıkıntısı etrafta son zamanlarda çok fazla çöp olması. Hem insanların dikkat etmesi lazım, hem de belediyenin çöp probleminin çözümü için daha çok çöp konteynırı eklemesi gerekiyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Eskişehir

Eh tabii ki listenin en bilinen yerlerinden… Hızlı trene atlayın ve 1 saatte Eskişehir’de olun. Peki sonra ne yapacağız derseniz de aşağıya alalım sizi:

Eskişehir Gezi Rehberi için tıklayın.

Beypazarı

Ankara’ya en yakın korunmuş Osmanlı mimarisi burada. Merkezden 1 saat civar yol giderek ulaşılabilen Beypazarı, tarihi konakları, güzel sokakları ve yemekleri ile görülmesi gereken yerlerden biri. Özellikle dönerken yanınıza Beypazarı kurusunu da almayı unutmayın.

Google Maps konumu için tıklayın.

En Fazla 2,5 Saat Mesafedeki Yerler

Ankara Gezilecek Yerler yazımızda etrafa göz atmaya devam edelim.

Bolu

Bolu ile Ankara arası 1 saat 50 dakika sürüyor. Ve Bolu’da çok sayıda gezilecek yer var. Harika doğası, tertemiz havası ve güzel ormanları ile Bolu iyi bir kaçış noktası. Genel başlıklarla gezilecek yerleri anlattığımız aşağıdaki rehberimizi okumanızı öneririz.

Bolu Gezi Rehberi için tıklayın.

Bolu’daki Bungalov ve Dağ Evleri

Bolu’daki en iyi bungalov ve dağ evlerini anlattığımız yazımız için tıklayın.

Abant Gölü

Bolu’nun en popüler yerlerinden birisi tabii ki. Peki Abant Gölü’nün etrafında keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda yayla ve kamp alanı olduğunu biliyor muydunuz?

Keşfetmek için tıklayın.

Kastamonu

Ankara – Kastamonu arası 3 saat sürüyor. Ancak gezilecek çok sayıda yer olduğu için listemize aldık.

Kastamonu Gezi Rehberi yazımız için tıklayın.

Horma Kanyonu

Kastamonu’da yer alan Horma Kanyonu, Türkiye’deki en iddialı kanyonlardan biri. 6 kilometrelik yürüyüş parkuru ve Ilıca Şelalesi ile mutlaka gömeniz gereken bir yer.

Horma Kanyonu Gezi Rehberi yazımız için tıklayın.

Valla Kanyonu

Horma Kanyonu’na 8 kilometre mesafede yer alıyor. Bu nedenle gelmişken buraya da çıkmalısınız. Çıkmalısınız dememizin nedeni de aracınızı park ettikten sonra 1150 metrelik yürüyüş sonrasında 750 metre yükseklikteki seyir terasına ulaşacak olmanız. Tam bir macera!

Valla Kanyonu Gezi Rehberi yazımız için tıklayın.

Karabük

Ankara – Karabük arası 2 saat mesafede. Yenice Ormanları’nı özellikle sonbaharda görmek, Tokalı Kanyonu’nda yürüyüş yapmak için özellikle hafta sonunu ayırmanızı öneririz.

Karabük Gezi Rehberi yazımız için tıklayın.

Safranbolu

Karabük merkeze 10 dakika mesafede yer alan Safranbolu tabii ki harika bir hafta sonu kaçamağı! Buraya gittiğinizde Tokalı Kanyonu ve seyir terasını da mutlaka gezmelisiniz.

Safranbolu Gezi Rehberi yazımız için tıklayın.

Tuz Gölü

Ankara’ya 1 saat 45 dakika mesafede yer alıyor. Tabii ki bu yazıda okuyarak keşfedeceğiniz bir yer değil. Ancak buraya kadar gitmişken yol üzerinde bulunan ve yukarıda yakın yerler başlığında anlattığımız Sulu Mağara ile Köprüköy Seyir Terası’nı da ziyaret edip güzel ve dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz. Bizce ilk olarak Sulu Mağara ile Köprüköy’e geçin, akşama doğru da Tuz Gölü’ne gidin. Çünkü Tuz Gölü’nde gün batımı manzarası ve sudaki yansımayı görmek bambaşka bir keyif. Aynı zamanda fotoğraf çekmeyi seviyorsanız da en ideal zaman.

Google Maps konumu için tıklayın.

Alacahöyük Müzesi

Ankara’dan buraya ulaşmak 2 saat 20 dakika sürüyor. Türkiye’nin ilk arkeolojik kazı alanı olması ile önemli bir yer. Kazılar ise hala devam ediyor. Giriş ücreti 10 TL ve müze kart da geçerli.

Alacahöyük özel bir yer. Katmanlar halinde derine inildikçe farklı medeniyetlere ait bulgular elde edilmiş. Frigler’den başlayarak, Roma, Bizans, Anadolu medeniyetleri ve son olarak Osmanlı’ya ait eserler bulunuyor. Alacahöyük’te ele geçen buluntular, Ankara’daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile 1941’de ziyarete açılan Alacahöyük Müzesi’nde sergileniyor.

Google maps konumu için tıklayın.

Ankara Otelleri

Şehir merkezinde ve dış kısımlardaki onlarca otel her bütçeye uygun seçenekler sunuyor burada.

En iyi otellerden çok uygun fiyatlarla rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Ankara’ya Yakın Denize Girilecek Yerler

Ankara – Niğde otoyolunun açılması ile birlikte artık Akdeniz maviliğine ulaşmak sadece 4,5 saat!

Ankara’ya Yakın Denize Girilecek Yerler yazımızda tüm detaylar. Tıklayın!

Böylece uzun soluklu bir yazı olan Ankara Gezilecek Yerler yazımızın sonuna geldik. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ediyoruz.