Kekova Gezilecek Yerler

Kekova Gezilecek Yerler yazımızda Kekova ve çevresine dair tüm bilgiler ile buralarda neler yapılır, tatili en verimi şekilde nasıl geçirebilirsiniz gibi konuları sizlere anlatacağız.

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Kekova’nın su altı dünyası bir başka güzel. Yanınızda deniz gözlüğü ya da şnorkel bulunmasında fayda var.

Bazı koylar taşlık. Deniz ayakkabısı iyi bir fikir olabilir.

Çoğu bankanın ATM ya da şubesi buralarda bulunmuyor. Yanınızda nakit bulundurmanız gerekli çünkü kredi kartı geçmeyen yerler var.

Müthiş manzaralar nedeniyle fotoğraf makinenizi evde unutmayın!

Kekova Nerede? Kekova’ya Nasıl Gidilir?

Kekova, Antalya’nın batı kısımlarında yer alıyor. Kaş ile Demre arasında ufak bir yer. Ufak ama farklı ve gezilecek çok yeri var.

Kekova’ya ulaşmak için üç alternatif yol var. Biz dağ bayır keşfetmeyi seven kişiler olarak muhtemelen en az tercih edilen yol olan Elmalı tarafından buraya inmiştik. Her neyse, hepsini anlatalım şimdi.

Kekova’da tekne turu yapmanın güzelliği…

Fethiye Tarafından Gidiş

Fethiye’yi geçip Kaş tabelalarını takip ederek ilk olarak Kaş’a varıyorsunuz. Buradan Kaş merkeze girmeden devam ettiğinizde ise sıradaki yer Kekova oluyor. Yolun çok güzel bir manzaraya sahip olduğunu da ekleyelim.

Antalya Tarafından Gidiş

Antalya’dan Kemer, Adrasan, Finike ve Demre’yi geçip devam ederek ulaşabileceğiniz yol da bu hattı kullanıyor. Yakın gibi düşünüp aslında beklenenden daha uzun süren bir yol…

Elmalı Tarafından Gidiş

Biz üstte de dediğimiz gibi bu yolu kullanmıştık. Çünkü Saklıkent Kanyonu’na gidip, oradan da buranın kaynağı neresi acaba diye ararken Elmalı’ya kadar çıktık. Elmalı’dan da yenilenen yol ile direkt Kaş’a inmeniz mümkün. Bu yol da 97 kilometre ve 1 saat 40 dakika sürüyor. Bu noktadan sonra yaklaşık yarım saat daha devam ederek Kekova’ya varıyorsunuz Peki bu yolu kimler kullanmalı derseniz, bizce kıyı Ege’deki şehirler ile Antalya tarafından gelecekler hariç diğerleri için en ideal rota burası. Kuzeyken güneye direkt buraya iniyorsunuz. Hatta ileride İzmir Aydın otoyolu, Denizli’ye kadar uzatıldığında, İzmir’den bu yolu takip edip Kaş’a ve oradan da Kekova’ya gitmek kıyı Ege’yi dolaşmaktan daha kısa sürecektir.

Kaş ve Kekova arası kaç kilometre peki? 32 kilometre mesafe var. Yaklaşık 35 dakika sürüyor araba ile.

Kekova Nasıl Bir Yer?

Güzel ülkemizin cennetten bir köşesi desek abartmış olmayız. Buradaki bazı köyleri fotoğraf ya da videolardan hissetmeniz mümkün değil. Gelip kendi gözlerinizle görmeniz gerekiyor.

Varışa 3 dakika.

Kekova aslında bir ada. Ancak buranın adı bütün bölgeye mal olmuş durumda. Bu nedenle genelde burası Kekova olarak biliniyor.

İşin aslı, burada gezip göreceğiniz iki önemli köy var. İlki Kaleüçağız, diğeri ise Kale Köyü. Bu iki köy arasındaki koyları, tarihi yerleri ve plajları d genelde tekne ile gezip görebiliyorsunuz.

Yani Kekova’ya geldiğinizde gelişmiş bir tatil beldesi aklınıza gelmesin. Salaş ama kaliteli mekanlardan oluşan şirin bir yer burası.

Kaç Günlük Tatil Yeterli?

Kekova’da biz 2 gece 3 gün kaldık. Son gün öğlen 14:30 civarı ayrıldık buradan. Yani 2,5 gün kaldık diyebiliriz. Bu bölgedeki görülmesi gereken yerlerin tamamını programı sıkıştırmadan görmek için en az 2,5 güne ihtiyacınız var.

Kekova’da Neler Yapılır?

Kekova Gezilecek Yerler yazımızın en eğlenceli kısmına geldi sıra. Biz burayı çoğunlukla tekne ile gezdik, her gördüğümüz yerde de ne güzel yerler varmış burada derken, bir yandan da bol bol fotoğraf çektik. Hazırsanız başlayalım.

Tekne Turu ile Keşif Yapın

Kekova’da tekne turu burada yapacağınız en önemli aktivite. Çünkü çoğu antik şehir kalıntıları ile koylara başka ulaşım imkanı yok.

Tekne turlarının 2 kalkış noktası var. İlki Kaleüçağız Köyü’nden kalkanlar. İkincisi ise Kale Köyü’nden kalkanlar. Bizim gözlemlediğimiz kadarıyla asıl olarak Kaleüçağız’dan kalkanlar revaçta.

10-12 metre boyunda ufak bir tekneyi 4 saatlik gezi için 450 TL’ye kiralayarak koyları gezdik biz. Daha büyük ve toplu gezdiren teknelerde ise kişi başı fiyatlar yemek dahil 150-200 TL civarında.

Minik bir plaj daha…

Tekne Turu ile Gezilecek Koylar

Tekneyi kiraladınız, sıra gezmeye geldi!

Kocakarı Koyu

Muhteşem mavilikler içinde tertemiz ve berrak sularda yüzme keyfi sıkı başlangıç oldu bizim için. Karadan ulaşım olmayan bir gizli cennet diyebiliriz. Tekne turuna çıkacağınız zaman buraya uğrayıp uğramadığını da sorun. Biraz uzakta kaldığı için her tekne gitmiyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Zeki Yasemin Koyu

Diğer yerlere göre nispeten daha sığ bir suya sahip olması ile öne çıkıyor. Ancak dalgayı tam karşıdan aldığı için rüzgar güneyli iken dalgaya dikkat etmelisiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Akvaryum Koyu

Diğer güzellik ise burası. Kara Ada ile Topak Adası’nın tam arasında kalıyor. Teknelerin hemen hemen tamamı buraya uğruyor. Adı gibi tam bir akvaryum burası. Balıklarla birlikte yüzüyorsunuz. Yalnız burası için bir uyarımız var. Hafif çaplı boğaz akıntısı olduğu için suyun akışı sizi sürükleyebiliyor. İyi yüzme bilmiyorsanız ya da kondisyonunuz iyi değilse pek açılmayın.

Google Maps konumu için tıklayın.

Eski Kilise

Akvaryum Koyu’ndan 10 dakika sonra sıradaki yer burası. Hem koy olarak harika, hem de tarihi kalıntılar var. İkisini birlikte gezebilirsiniz. Yalnız burada yanınızda deniz ayakkabısı olmasında fayda var çünkü karaya çıkıp gezerken çıplak ayak ile yaralanma riskiniz bulunuyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kekova’da her yer batık antik kalıntılarla dolu!
Batık Şehir

Tekne turundaki en heyecan verici kısma geldik. Bir üstteki yeri gezdikten sonra tekneler genelde buradan geçiyor. Burada zamanında karada olan binalar, evler ve dükkanları göreceksiniz. Kimi komple su altında, kimi de yarı su altında yarı da karada. Hatta merdivenlerin bir kısmının karada, devamının suda olduğu yapılar ilgi çekiciydi.

Binanın devamı su altında.

Tarihi Yerleri Keşfedin

Kekova Gezilecek Yerler yazımızın diğer önemli kısmı da burası. Burada çok sayıda mezar ve antik kalıntılar bulunuyor. Bir kısmını yaya olarak, bir kısmını ise tekne turu ile gezebilirsiniz.

Kaleköy

Öncelikle Kaleköy’den bahsetmek istiyoruz. Buraya kara yolu yok, sadece tekne ile ulaşabilirsiniz. Daha doğrusu araç ile belli bir noktaya kadar ulaşım var ancak sonra 1 saat kadar yürümeniz lazım. Antalya sıcağında pek tavsiye etmiyoruz. Bu nedenle buraya tekne ile gelin.

Havuz gibi minik plajlarla dolu burası!

6-7 tane pansiyon bulunuyor. Bunların hem restoranı, hem de tekneleri var. Aynı zamanda denize sıfır konumdalar. Denize girdiğinizde artık suyun içinde kalmış mezarlar ile ufak adacıklar arasında bulunan minik ve harika plajlarda günü geçirebilirsiniz.

Bu minik plajlar adeta kişiye özelmiş hissiyatı veren yerler. Zaten gittiğinizde çoğunda 1-2 adet şezlong göreceksiniz. Gidin ve keyif yapın.

Google Maps konumu için tıklayın.

Simena Kalesi ve Simena Kral Mezarları

Kaleköy’de pansiyonların arkasında bulunan Simena Kalesi ve etrafa yayılmış durumdaki kral mezarları burada asıl görmeniz gereken yerler.

Denizin ortasında kral mezarı görmek enteresan bir deneyimdi.

Türkiye’de şimdiye kadar gördüğümüz en enteresan 10 yer arasına rahatlıkla girebilecek bir yer burası. Denizinin çok sığ minik plajlardan oluşması bir yana, içinde kral mezarlarının bulunması da çok enteresan. Yukarı çıktığınızda ulaşacağınız Simena Kalesi ise bölgeye hakim konumu ile özellikle fotoğraf sevenler için ayrı güzel.

Google Maps konumu için tıklayın.

Theimussa Antik Yeri

Kaleüçağız Köyü içinde yer alıyor. Ulaşım kolay. Kalenin manzarası harika. Ve buraya çıktığınızda aslında burada bir antik köy bulunduğunu, yeni yerlerin kısmen bunun üzerine inşa edildiğini göreceksiniz.

Özellikle gün batımında fotoğraf çekmek için ideal yerlerden biri. Kaleüçağız merkezinden yürüyerek 6-7 dakikada ulaşabilirsiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kekova Otelleri

Kekova’da ağırlık olarak pansiyonlar bulunuyor. Kaleüçağız Köyü ve Kale Köyü’nde toplam sayıları 15 civarında. Biz gittiğimizde Kale Köyü’nde yer alan pansiyonlardan birinde kaldık ve oldukça memnun kaldık. Ancak gördüğümüz kadarıyla hepsi hemen hemen benzer kalitede ve manzaraya sahipler.

En Uygun Fiyata Otel Bulun

Buradaki pansiyonlardan ya da evlerden harika fiyatlarla rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Kekova’da Ne Yenir?

Aslında bu sorunun cevabını hepiniz biliyorsunuz. Tabii ki envai çeşit deniz ürünü yenir!

Buradaki pansiyonların neredeyse tamamının deniz ürünleri yapıp servis ettiği restoran bölümleri bulunuyor. Yorucu bir günün ardından gün batımı manzarası eşliğinde yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Bunlar haricinde daha farklılaşan bir restoran göremediğimiz için notlarımız arasında bulunmuyor.

Etrafta Başka Gezilecek Nereler Var?

Kaş

Kaş ve Kekova arası yaklaşık 35 dakika sürüyor. Tatil planınızı yaparken her iki yeri görecek şekilde plan yapmanızı tavsiye ederiz. Çünkü Kaş’ta da görülmesi gereken çok sayıda harika yer var. İki yeri tek planda 5-6 gündde tamamlayabilirsiniz.

Kaş Gezi Rehberi yazımız için tıklayın.

Demre

Nefis koyları ve tarihi eserleri ile görülmesi gereken bir yer burası. Akdeniz mavisi ile geçmiş birlikte buradalar! Keşfetmek için tıklayın.

Kemer

İster tarihi yerlerde, ister harika plajlarda denize girme şansınız olan meşhur Kemer’i keşfetmek için tıklayın.

Kumluca, Olimpos, Çıralı

Hiç sönmeyen ateş, Olimpos ve Çıralı ile meşhur Kumluca’yı keşfetmek için tıklayın.

Uçarsu Şelalesi

Eğer dönüşte ya da gelirken Elmalı tarafından gelecekseniz, Gömbe tarafından geçerken Yeşil Göl ve Uçarsu Şelalesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Doğa gezisi yürüyüşü, kamp ve fotoğraf hobisi olanlara özellikle tavsiye ederiz!

Google Maps konumu için tıklayın.

Böylece Kekova Gezilecek Yerler yazımızın sonuna geldik. Bu harika yeri en kısa zamanda görmenizi diliyoruz.