Kınalıada Gezilecek Yerler

Kınalıada Gezilecek Yerler yazımızda İstanbul’daki Prens Adaları olarak geçen adalardan bir diğerini sizlere tüm detayları ile anlatacağız. Beş adet adadan oluşan bu adalar arasından 4. büyük olan yer Kınalıada oluyor. Sonuncusu hangisi diye merak ediyorsanız o da Sedef Adası.

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Yazın gidiyorsanız ve denize girme amacınız olmasa bile güneş kremi kullanmanızı öneririz. En kötü ihtimalde şapkanız mutlaka bulunsun. Çünkü gezerken vakit nasıl geçiyor anlamıyorken bir yandan da güneş yanığı olabiliyor.

Bazı plajlar taşlık olduğu için yanınızda deniz ayakkabısı olursa rahat edersiniz.

Güzel manzara çok olduğu için fotoğraf makinenizi unutmayın.

Kınalıada’ya Nasıl Gidilir?

Kınalıada’ya gitmek için vapura ya da motora binmeniz gerekiyor. Vapurların ve motorların hareket ettiği yerler ise farklı konumda bulunmaktalar. Kadıköy ve Beşiktaş’tan kalkan vapur ya da motorlara bindiğinizde ilk uğrayacağınız ada Kınalıada oluyor. Bu nedenle yolculuk süresi çok daha kısa.

Adalar Vapur Seferleri ve Saatleri

Kınalıada’ya şehir hatları vapurları ile ulaşmak için üç farklı noktadan vapurlar kalkıyor.

Kabataş – Adalar hattı. Bu hat Kabataş’tan başlayıp sırasıyla Kadıköy, Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada’ya uğruyor.

Beşiktaş – Adalar hattı. Bu hat Beşiktaş’tan başlayıp Kadıköy’e uğramadan direkt Adalar’a gidiyor.

Bostancı – Adalar hattı. Bu hat ise Bostancı’dan başlayıp direkt yine Adalar’ın tamamına uğrayan bir hat.

Bostancı – Adalar Hattı’nın diğer iki hatta göre farkı ise, buradan kalkan vapurun ilk önce Büyükada’ya uğraması. Diğerlerinde ise son durak Büyükada.

7 Haziran 2021 ile 12 Eylül 2021 arasındaki Şehir Hatları Vapurları Yaz tarifesinde tüm kalkış saatleri detayları yer alıyor. Vapur kalkış saatleri tarifesi için tıklayın.

Adalar Motor Seferleri ve Saatleri

Adalar’a vapur haricinde çalışan diğer alternatif ise motorlar. Mavi Marmara firmasının çalıştırdığı bu motorlar da Beşiktaş / Kabataş – Adalar ve Bostancı – Adalar seferleri yapıyor.

Mavi Marmara adalar sefer saatleri için tıklayın.

Sanki İstanbul değil de Ege’de bir yer gibi.

Kınalıada’da Ulaşım Nasıl Yapılıyor?

2020 yılında hizmete alınan elektrikli araçlar ile toplu ulaşım artık bunlarla yapılıyor. Adalar’da yaşayanlar için ücret 3,5 TL iken, İstanbul’dan gelenlere ise ücret 12 TL.

Aynı zamanda bisiklet de kiralayıp gezebilirsiniz. Eğer kondisyonunuz uygun ise bu en güzel seçenek Kınalıada için. Saatlik kiralama ücreti genelde 10 TL. Yanınızda su bulundurursanız yazın rahat edersiniz.

Kınalıada’da Gezilecek Yerler ve Lezzet Noktaları

Kınalıada gezilecek yerler yazımızda bahsedeceğiimiz yerlerin çoğu plajlar olacak. Burada asıl ilgi çekici noktaların çoğu buralar çünkü. Bu nedenle Kınalıada’yı minik bir tatil adası gibi görebilirsiniz.

Görülmesi gereken yerler genelde az olup, ağırlıklı plaj odaklı bir yer olduğu için de yeme içme yerleri ile görülecek yerleri birlikte kaleme aldık. Kınalıada gezelim görelim tüm günü geçirelim diye gelirseniz birkaç saat sonra sıkılma ihtimaliniz olan bir yer. Çünkü görüleceklerin sayısı çok değil.

Aşağıda sıraladığımız yerlerde deniz ve yeme içme aktivitesi yapıp tün günü geçirirseniz de tam tersine minik bir tatik kasabasında bir gün geçirmiş hissi veriyor insana. Burada da bir tatil gününden ne bekliyorsunuz sorusu çıkıyor karşımıza ve cevaplar tabii ki herkes için farklı.

Teos Kınalıada Beach & Restaurant

Burası adından anlaşılacağı gibi hem resotran, hem de plaj hizmeti veren bir yer. Zaten denize sıfır konumda olması da bu avantajı sağlıyor. Gündüz deniz kenarındaki şezlongları kullanıp, akşam ya da deniz sezonu olmayan zamanlarda yine plaja atılan masalarda denize sıfır konumda yemek yiyebilirsiniz. Plaja masaların konup burada yemek servis edilmesi bize Datça merkezdeki plajlarda yemek servis eden balık restoranlarını hatırlattı.

Bizce Kınalıada’daki işletme kalitesi, hijyen, konfor bakımından en iyi yer burası. Denizi taşlık ve hızlı derinleşiyor. Plaj için giriş ücreti hafta için 40 TL, hafta sonu ise 60 TL.

Bizi en çok mutlu eden şeylerden biri de çalışanların ilgi ve alakası oldu. Aynı zamanda çok da nazikler. Buraya sadece yazın değil, diğer mevsimlerde de gelip İstanbul’un kalabalığından kendinizi birkaç saatliğine de olsa kurtarabilirsiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0532 651 44 10

Hristos Rum Manastırı

Tarihe ve mimariye önem veriyorsanız Kınalıada’nın en tepe noktasında buranın bu yapıyı ve güzel manzarasını keşfetmenizi öneririz.

Belki tarihi yapıyı gezme şansınız olmayabilir. Ancak manzara güzel!

Binaya giriş yapılmadığına dair durumlar vardı biz gitmeden önce ancak gördüğümüz kadarı ile Cuma günleri 09-12 saatleri arasında ziyarete açık. Binanın içine gezemeseniz bile Kınalıada’nın güzel doğası ve sokaklarında sakin bir yürüyüş yapmış oluyorsunuz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Metin’in Yeri

Kınalıada’da en sevdiğimiz yerlerden biri burası. Şöyle anlatalım: Denize sıfır ve manzarası çok güzel. Kendin pişir kendin ye tarz olarak. Siz yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi alıp geliyorsunuz, mangal 35 TL’ye işletme tarafından veriliyor. Bardak, su, plastik tabak ve çatal da kişi başı 20 TL ücret karşılığında veriliyor. Bu ücret hizmet ücreti bir bakıma aslında. Bu arada bize çay ve kahve de ikram ettiler. Sempatik bir aile işletmesi.

Burayı bir piknik yeri gibi düşünün. Ancak piknik yaparken sizi yoran her şeyi burası hallediyor. Her şey bu kadar güzel olunca da yazın özellikle hafta sonu zamanlarda kalabalık oluyor. Ancak dert mi? Hayır değil çünkü hizmet çok iyi.

Bazı yerler için şu cümleyi rahatlıkla yazıyoruz: “Yine olsa, yine gideriz!” Ve burası bu cümleyi hak eden bir yer. İstanbul’un tadını sakin ve nefis bir ortamda çıkartın. Keşfe bu tip yerlerin sayısı daha fazla olsa… Kınalıada gezilecek yerler listemizin ilk sıralarında.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kınalıada Halk Plajı

Kınalıada’daki denize girilecek en büyük plaj burası. Prens Adaları’ndaki plajları anlatırken hep şunu unutmadan duruma bakmanız gerekiyor. İstanbul’a çok yakın buralar ve temizlik de bir Ege ya da Akdeniz gibi olamıyor haliyle. Ya da güneşin gelme açısı ve toprak yapısı nedeniyle masmavi deniz ve beyaz kumlar da bulmak haliyle zor.

Deniz sakin ve güzel.

Ancak mevcut şartlarda doğal güzellik olarak burası gayet iyi durumda. Deniz taşlık ve deniz ayakkabısı lazım. Belediye tarafından işletiliyor. Duşlar ve tuvaletler oldukça temizdi biz gittiğimizde. Plaja giriş ücretsiz. Ancak şezlong ve şemsiye isterseniz 25 TL.

Kınalıada’nın merkezinden burası 1,5 kilometre mesafede. Yürümek biraz yorucu olabilir aklınızda bulunsun. Biz burayı biraz da fiyatları nedeniyle sevdik. Çünkü benzer kalitedeki çoğu plajda fiyatlar en az 2 katından başlıyor.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kumlu Plajı

Adı her ne kadar Kumlu Plajı olsa da, plajı neredeyse tamamen taşlık ve hızlı derinleşiyor. Yalnız öyle bir manzara var ki, tam karşınızda İstanbul varken siz bu tarafta şezlongda uzanıp adeta tatilde oluyorsunuz.

Giriş ücreti kişi başı 40 TL. Buna şezlong ve şemsiye dahil.

Google Maps konumu için tıklayın.

Kınalıada Su Sporları Kulübü

Kınalıada’ya geldiğinizde gezip faydalanabileceğiniz bir yer değil. Peki listeye neden aldık? Çünkü buraya üye olursanız devasa bir havuz, güzel bir işletme ve kendine ait deniz bölümünden nezih ve kalabalık olmayan bir ortamda faydalanabiliyorsunuz.

En azından gittiğinizde yazları İstanbul’da olup da nezih bir ortamda tatil günlerinizi geçirmek ister misiinz diye bakabilirsiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Üyelik fiyatları ve şartları için tıklayın.

Jash Kınalıda

En iyiyi sona bıraktık. Cihangir’deki yeri haricinde bir de Kınalıada’da bir Jash var. Tabii burası konsept olarak farklı ama yine çok güzel. Kendine ait minik bir plajı var. Kumsala koyulmuş maslar üzerinde İstanbul manzarası eşliğinde, bir yanda canlı müzik, bir yanda nefis mezeler yediğinizi düşünün. Rezervasyon yaptırıp gitmenizi tavsiye ederiz.

Mekanın sahibi Mari Hanım’ın tatlı dili, hoş sohbeti de ortama ayrı bir keyif katıyor. Biz meze seçimlerini ona bırakıp, ana yemek olarak fener balığı yedik. Dalga sesleri, arada geçip giden vapurlar, arka tarafta yorgun ama güzel İstanbul vardı…

Google Maps konumu için tıklayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Büyükada

Büyükada’daki yürüyüş yolları, plajlar ve tüm gezilecek yerleri keşfettik.

Büyükada Gezi Rehberi için tıklayın.

Heybeliada

Prens Adaları içinde belki en büyük değil ancak görülmesi gereken önemli ve güzel yerlere sahip.

Heybeliada Gezi Rehberi için tıklayın.

İstanbul Yemek Rehberi

İstanbul’un tarihi yarımadası içindeki en farklı ve lezzetli yemekleri keşfettik. Mardin kebabı, cağ kebabı, burgerler, dönerciler ve tarihi Osmanlı yemekleri…

İstanbul Yemek Rehberi için tıklayın.

En Ucuz Yurt Dışı Tatil Rotaları

Lviv – Ukrayna

İstanbul’dan 1,5 saatte ulaşılan Lviv’in tüm gezilecek yerlerini, yemeklerini ve gece hayatını keşfettik. Türkiye’den daha ucuza tatil yaptık!

Lviv Gezi Rehberi için tıklayın.

Batum – Gürcistan

Karadeniz’in güzelliklerini ve nefis yemeklerini farklı bir kültürün yorumlaması ile keşfedin. Çok ucuza yurt dışı tatil yapın.

Batum Gezi Rehberi için tıklayın.

Böylece Kınalıada Gezilecek Yerler yazımın sonuna geldik. Umarız bu güzel yeri keşfetmeden önce sizi hazırlamış oluruz gezinize. İyi eğlenceler dileriz.