Bolu Gezilecek Yerler

Bolu Gezilecek Yerler yazımız ile her mevsim güzel olan Bolu’nun tüm doğal güzelliklerini anlatacağız. Ayrıca yemeklerini de anlatıp, güzel bir Bolu gezisi planlamanız adına detayları da vereceğiz. Hazırsanız gezmeye başlayalım!

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Bolu Gezilecek Yerler yazımız için araştırma yaparken, bir yandan da hazırlıklarınızı gideceğiniz mevsime göre yapıp öyle yola çıkmakta fayda var. Bu nedenle aşağıdaki maddeleri uygulamanızı tavsiye ederiz.

Covid pandemisi devam ettiği için tüm milli parklara girerken HES kodunuzun olması gerekiyor. Gitmeden önce uygulamadan HES kodunuzu mutlaka alın.

Öncelikle Bolu hem merkezi, hem de turistik yerleri ile komple yüksek ve bol yağışlı bir yer. Yola çıkmadan önce kaç gün kalacaksanız hava durumuna mutlaka bakmanızı öneriyoruz. Örneğin İstanbul’da kışın hava günlük güneşlikken Bolu’da kar görme ihtimaliniz çok yüksek.

Yağmur ihtimaline binaen buna göre ayakkabıyı ve kıyafet almayı unutmayın. Eğer kamp yapacaksanız gece sıcaklıklarının çok düşük ve havanın nemli olacağını düşünerek üşütmemek için yanınıza uygun kıyafetler almayı unutmayın.

Mükemmel manzaralar olduğu için yanınıza fotoğraf makinenizi mutlaka ama mutlaka alın.

İlkbahar ve sonbaharda alerjisi olan biri iseniz yanınıza bunu baskılayacak ilaçları almanızda fayda var. Çünkü doğa ile iç içe olacaksınız. Biz geçen sene Abant’a gittiğimizde alerji baş gösterince ve yanımızda da ilaç olmadığı için sürekli yaşaran gözler gezmek oldukça sıkıntılıydı…

Özellikle şehir merkezinden uzaktaki yerlerde her bankanın ATM’si bulunmadığından yanınızda yeteri kadar nakit bulundurmanızı öneririz.

Yaylalara çıkacaksanız aracınızın yakıt deposu dolu olmalı. Çünkü o bölgelerde benzin istasyonu çok çok az var ya da hiç yok.

Bolu Nerede?

Bolu, Batı Karadeniz’de yer alıyor.

İstanbul – Bolu arası 263 kilometre ve 2,5 saat sürüyor.

Ankara – Bolu arası 187 kilometre ve 2 saat sürüyor.

Bolu’da Gezilecek Yerler

Bolu Gezi Rehberi: Göller

Yedigöller Tabiat Parkı

Yazıyı hazırladığımız günlerde sonbahar mevsiminin tam ortasında olmamız nedeniyle yaprakların sararması sonucu Yedigöller başınızı nereye çevirseniz mükemmel manzaralar sunan bir yer halinde.

Bolu’da Sonbahar

Son 3-4 yıldır yolunun yapılması sonucu ulaşımın daha kolaylaştığı Yedigöller’de yer alan 7 adet göl haricinde, bu gölleri besleyen ufak çay ve dereler de var. Göllerde fotoğraf ve piknik molaları verdikten sonra bizce asıl olarak derelere doğru akan bu akarsuları takip ederek yürümek ve mis gibi havayı ciğerlerinize çekmek de güzel bir aktivite.

Yedigöller’e Cumartesi ve Pazar gittiğinizde uzun araç kuyrukları ile karşılaşmanız çok olası. Çünkü Eylül, Ekim ve Kasım ayları manzaranın hem güzel olduğu, hem de ulaşımın henüz zorlaşmadığı aylar. Aslında sonbahar haricinde kışın bizce daha güzel bir hal alıyor buralar. Ancak o zaman da ulaşım için uygun araç gerektiğinden mecburen sonbahar mevsimi ile yetiniyor çoğu kişi. Bu da kalabalığı arttırıyor.

Bizim tavsiyemiz hafta sonu yerine hafta için bir şekilde ayarlayıp gitmeniz olacak. Cumartesi ve Pazar günleri kalabalık inanılmaz boyutta. Özellikle de Covid nedeniyle sosyal mesafeye dikkat etmek adına bizce bu önemli.

Yedigöller’de giderken yol üzerinde Kapankaya Seyir Terası var. Buraya çıkıp manzarayı seyredip fotoğraf çekmenizi öneririz. Rakım 1298 metre.

Kapankaya Seyir Terası’nın Google Maps konumu için tıklayın.

Yedigöller’de tüm göllerin etrafında piknik masaları bulunmakta. Ayrıca mangal için özel bölümleri de kullanabilirsiniz. Kamp yapmak için ayrı bir bölüm var. Çadır başına ücret 40 TL gecelik olarak. Ayrıca karavan ile de kalma olanağınız var. Yedigöller 2021 giriş ücreti araç başına 30 TL.

Sonbahar ya da kış mevsiminde günler kısa. Bu nedenle burayı rahatça gezmek için bizce en geç saat 11’de burada olmak lazım. Gezmek, yemek vs. derken 4-5 saat hızlıca geçiyor. Sonra da hava kararmaya başlayacağı için dönüş yoluna geçersiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Abant Tabiat Parkı

Abant Gölü’nü tüm detayları ile anlattığımız Abant Gezi Rehberi yazımızı okumanızı öneririz. Özellikle Bolu’da konaklamayı düşünüyorsanız en iyi otellerin Abant’ta olduğunu eklememiz gerekiyor. Abant’ta bir otelde kalıp Bolu’daki tüm doğa harikalarını gezmek doğru bir yöntem olacaktır.

Abant Gezi Rehberi için tıklayın.

Abant Köşk Otel ve manzaranın güzelliği.

Bolu Dağ Evleri ve Bungalovlar

Bolu’daki en güzel otellerden harika fiyatlara rezervasyonunuzu yaptırmak için tıklayın.

Gölcük Tabiat Parkı

Bolu’da güzel yerleri say say bitmiyor. Şimdi de göl kenarında köşk fotoğraflarıyla meşhur Gölcük’e geldi sıra. Gölcük, tesis olarak piknik ve yeme içme alanlarının bolca olduğu bir yer. Restoran da mevcut. Ayrıca ulaşım olarak Yedigöller ve Abant’tan daha kolay bir konumda.

Buraya fotoğraf çekmek, piknik yapmak ya da sadece manzarayı seyretmek adına gelebilirsiniz. Ateşli piknik yapmak ise yasak. Biz gezerken gelin damat gelip fotoğraf çekimi yaptıran da çok vardı. Manzaraya bakınca da haksız değiller.

Gölcük 2021 giriş ücreti otomobil başına 30 TL.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sülüklü Göl

Ulaşımı en zor olan göle geldik. Burayı macerayı sevenler ve kamp yapmak için yer arayanlar için tavsiye ediyoruz. Yolu ana yoldan çıktıktan sonra 8-9 kilometre kadar devam ediyor ve yol bozuk.

Ayrıca iki arabanın zor geçtiği yerler de mevcut. Ancak bunlar bizi engeller mi? Tabii ki de hayır! Yine de burası yol olarak meşakatli olduğu için günübirlik gezi yerine kamp yapmak daha mantıklı. Yine de tercih sizin.

Şimdi göle ulaştınız diyelim. Kamp yapacaksınız. Çadırınızı da kurdunuz. Peki keşif bununla mı sınırlı? Asla değil. Çadırı göl kenarına kurduktan sonra etrafı keşfetmek için size tavsiyemiz, sol taraftan ormanın içine girip yürüyüş yapmanız olacak. Çünkü yürüdükçe minik dereler, şelaleler ve 3 tane daha minik göl göreceksiniz. Keşfin böylesi çok güzel oluyor! Biz gezerken yahu ne kadar güzel burası diye diye gezdik…

Giriş ücreti 15 TL. Kamp yapmak isterseniz 30 TL. Ayrıca odun da alayım diyorsanız, k, bizce iyi fikir, onun da ücreti 35 TL.

Google Maps konumu için tıklayın.

Akkaya Travertenleri

Pamukkale Travertenleri sonrası Bolu’da da traverten olduğunu görmek enteresan bir deneyimdi. Giriş ücreti 6 TL. Araç ile giriş ise 20 TL. Akmina maden suyu buradan dolduruluyor. Zaten kaynağını da görme şansınız var. Abant’ın girişinden itibaren 8 kilometre daha devam edip ulaşıyorsunuz. Kaynağından maden suyu içmek değişik bir deneyimdi. Bolu Gezilecek Yerler yazımızı okuyarak artık siz de burada traverten olduğunu öğrenmiş oldunuz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Bolu Gezi Rehberi: Kayak Merkezleri

Kartalkaya Kayak Merkezi

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu’nun merkezine yarım saat mesafede..

Kışın tabii ki kayak yapmak için ilk sıradan tercih sebebi burası. Ancak kayak yapmak haricinde dağ havası almak, çıkmışken bir şeyler yemek içmek için de gitmek kafa boşaltmak adına insana iyi hissettiriyor.

Ayrıca pistlerdeki manzara o kadar güzel ki, sankli Alpleri anlatan bir belgeseldeki dağ manzaralarını seyrediyor hissi veriyor. Fotoğraf makinenizi, yiyeceğinizi içeceğinizi alıp yukarı çıkın!

Google Maps konumu için tıklayın.

Bolu Gezi Rehberi: Yaylalar

Bolu Gezi Rehberi yazımızın daha yüksekte yer alan bölgeler bölümüne hoş geldiniz. Bolu’ya gelenler genelde yukarıdaki en popüler yerlerden ibaret sanıyorlar Bolu’yu. Ancak keşfedilmeyi bekleyen başka güzel yerleri de var. Şimdi o kısımlara, yani Bolu’da yer alan yaylalara geçiyoruz.

Bolu’daki yaylalar doğu Karadeniz havasına sahip.

Sarıalan Yaylası

Bolu’nun merkezinden 40 dakika mesafede yer alıyor. Çam ormanının arka tarafı tamamen düzlükten oluşuyor. Gün içinde piknik yapmak için ideal. Ancak etraf fazlasıyla tenha olduğu için gece kamp yapmak biraz tehlikeli açıkçası. Tehlike de vahşi hayvan tehlikesi. Bu nedenle 2 kilometre mesafede yer alan Saraycık Yaylası kamp için daha uygun geldi bize. Çünkü yerleşim de var. Yaylacık Yaylası’nda ayrıca ufak da bir gölet var. Peki burada sıcaklık nasıl? Örneğin İstanbul aynı gün 35 derece iken, burası 20 dereceydi…

Konaklamak isterseniz otel ve pansiyon olarak Sarıalan Yaylası’nda Köroğlu Konağı, Köroğlu Dağ Evi ve Sarıalan Dağ Evi gibi alternatifler mevcut.

Köroğlu Konağı

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0530 460 47 23

Köroğlu Dağ Evi

Google Maps konumu içi tıklayın.

Telefon: 0537 391 13 79

Sarıalan Dağ Evi

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0537 717 42 93

Google Maps konumu için tıklayın.

Sinekli Yaylası

Abant’a çok yakın konumda. Bu nedenle Abant’a gittiğinizde mutlaka burayı da görmenizi öneriyoruz. Doğa yürüyüşü, kamp ve piknik için son derece uygun ve güzel bir yer. Kuru havalarda normal araçlarla da çıkabilirsiniz. Yağışlı bir gün ise yol toprak olduğundan tavsiye etmiyoruz. Tuvalet yok ancak iki adet çeşme var.

Google Maps konumu için tıklayın.

Pürenli Yaylası

İşin doğrusu mükemmel bir yer. Ancak burada kamp yapılmasına izin verilmiyor. Bu nedenle sadece gezmek ve piknik yapmak için gelmenizi öneririz. Göl kenarında ve çam ormanının önünde dolaşmak, manzaranın tadını çıkarmak, anı yaşamak ve hatıra biriktirmek için buraya gelmenizi Öneriyoruz. Bolu Gezilecek Yerler yazımız için özellikle tavsiye edeceğimiz yerlerden.

Google Maps konumu için tıklayın.

Balıklı Yaylası

Pürenli Yaylası mı daha güzel? Yoksa burası mı?

Zor soru. Çünkü ikisi de güzel. Ancak burada kamp da yapabileceğiniz için bu nedenle yer arıyorsanız tavsiye ederiz. Ayrıca başka bir tavsiye ise şu, buraya gelen yollarda cep telefonları çekmiyor. Bu nedenle hangi yoldan geldiyseniz o yoldan geri dönün ki kaybolma sorunu olmasın.

Google Maps konumu için tıklayın.

Urumşah Yaylası

Gerede’ye çok yakın bir konumda. Doğası, havası, sakinliği ile kamp yapmak ve gezmek için uygun bir yer. Yolunun sadece 4 kilometresi stabilize olduğu için ulaşım çok kolay. Ayrıca Ankara’ya sadece 150 kilometre mesafede olması da orada yaşayanlar için avantaj.

Google Maps konumu için tıklayın.

Seviller Yaylası

En az keşfedilmiş yerlerden biri olduğu için çok az insan göreceksiniz. Yolu yağışlı havalar için pek müsait değil. Bu nedenle giderken kuru bir hava dönüşte ise yağışla karşılaşırsanız problem yaşayabilirsiniz. Merkeze çok yakın olduğu için iyi bir piknik alanı diyebiliriz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sultanpınar Yaylası

Doğu Karadeniz’deki yaylalara benzeyen muhteşem bir yer diyebiliriz. Yolu iyi, kamp yapmaya müsait, havası tertemiz, manzara harika! Akşama doğru sis çöktüğünde müthiş fotoğraflar çekme şansınız var. Göl kenarında piknik, mangal, kamp yapmak güzel bir deneyimdi. Ayrıca burada yaşayan insanlar da çok sıcak kanlılar ve muhabbet pek keyifliydi. Mutlaka gidin ve görün!

Google Maps konumu için tıklayın.

Bolu Gezi Rehberi: Tarihi Yerler

Seben Solaklar Kaya Evleri

Bolu Gezilecek Yerler yazımız için en enteresan yerlerden birine geldi sıra. Öyle sanıyoruz ki, Türkiye’de çok az bilinen ama her görenin böyle bir yer var da ben nasıl bilmiyorum diyeceği bir yer burası. Söylenene göre (maalesef yazılı bilgi göremedik) Frigler’den kalma kayalara oyulan evler bunlar.

Biliyorsunuz Frigler’den kalan asıl kalıntılar Frig Vadisi’nde yani Afyon Uşak Kütahya üçgeni arasındaki bölgede yer alıyor. Burada da Frigler’den kalıntılar kalmış olması, zamanında daha büyük bir alanda hüküm sürdüklerini gösteriyor olabilir. Konunun uzmanı olmadığımız için sadece bu kadar bilgi ile yetineceğiz burada. Eğer konu hakkında bilginiz varsa yorum kısmından bizimle paylaşın lütfen.

Kayanın içi onlarca odadan oluşuyor.

Buraya giriş ücretsiz. Belediye etrafı oldukça güzel yapılandırılmış. Ayrıca konaklama için bungalov evler de var. Bu manzarada bir gece konaklamak güzel olabilir.

Google Maps konumu için tıklayın.

Böylece Bolu Gezilecek Yerler yazımızın sonuna geldik. Keşfetmek için hazırsınız.

Rengarenk ormanları, akarsuları ve manzaraları ile Karabük’ü keşfettiğimiz rehberimiz için tıklayın.

Kastamonu’nun tüm kanyonları, şelaleleri, yayları ve milli parklarını anlattığımız rehberimiz için tıklayın.

Türkiye’nin en heyecan verici ve derin kanyonlarından biri olan Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesi gezi rehberimiz için tıklayın.

700 metrelik yüksekliğindeki seyir terası ve dünyanın en derin ikinci kanyonu olması ile ünlü olan Valla Kanyonu gezi rehberimiz için tıklayın.

Dünya’nın en yaşlı 5 ağacından biri Türkiye’de! Keşfetmek için tıklayın.

Kışın gezilecek sıcak ve soğuk yerleri sıraladığımız detaylı rehber için tıklayın.

Sonbaharda gezilecek en güzel yerler listemiz için tıklayın.