Didim Gezilecek Yerler

Didim Gezilecek Yerler yazımızda Aydın’ın en popüler tatil yerlerinden birini tüm detayları ile keşfedeceğiz. Plajlar, koylar ve tarihi yerleri mükemmel bir tatil yöresi olan Didim’i gezmeye başlayalım!

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

Didim, yazın Türkiye’nin en sıcak noktalarından biri olan Aydın’da bulunuyor. Bu nedenle mutlaka güneş kremi ile şapkanız bulunmalı.

Bazı koylarda plajlar taşlık. Bu nedenle deniz ayakkabısı almanızda fayda var.

Tarihe meraklı iseniz yanınıza fotoğraf makinenizi de almanızı öneririz. Çünkü burada mükemmel görseller sizi bekliyor!

Didim Nerede? Didim’e Nasıl Gidilir?

Didim, Aydın’a bağlı bir ilçe. İzmir – Muğla yolu üzerindeki ana yola yakın bir konumda bulunuyor. İzmir ya da Aydın tarafından gidecekseniz, Bafa Gölü’ne gelmeden Didim tabelalarını takip edip 20 dakika daha devam ederek ulaşabilirsiniz. Daha güneyden gidecekseniz ise Bafa Gölü’nü geçtikten sonra yine aynı yerden sapmanız gerekiyor.

Didim’de Gezilecek Yerler

Harika plajlar, koylar, antik kentler ve köyler burada sizi bekliyor. Keşfetmeye başlayalım!

Plajlar ve Koylar

Tavşanburnu Orman Kampı

Belediye tarafından işletilen bir yer burası. Çam ağaçlarının altında piknik ya da kamp yapabileceğiniz, aynı zamanda da denize girebileceğiniz güzel bir yer düşünün… Denizi ise oldukça sığ. Yaklaşık 50 metre açılsanız bile yetişkin bir kişinin boyunu geçmiyor su seviyesi. Yalnız biz gittiğimizde ciddi derecede deniz anası vardı suda, biraz rahatsız etti açıkçası. Belki bizim gittiğimiz güne özel bir durumdur, bilemiyoruz.

Hazır kurulu çadırlarda günlük konaklama fiyatı 75 TL. Ayrıca buzdolabı kullanmak istiyorsanız onun da ücreti 20 TL. Kendi çadırınız ile gelirseniz 4 kişiye kadar ücret 45 TL. Bunula birlikte araç için otopark ücreti de 15 TL. Tesise baktığımızda hizmet, ilgi ve alaka gayet iyi. Dediğimiz gibi bizim için tek sıkıntı deniz anaları oldu.

Google Maps konumu için tıklayın.

Gülbahçe Plajı

Tavşanburnu’nun hemen yanında bulunan plaj burası. Maalesef burada da deniz anası popülasyonu biraz fazlaydı. Herhalde biz gezerken bize denk geldi diye düşünüyoruz ancak yine de aklınızda bulunsun. Ayrıca giriş ücretsiz ve kendi şemsiyenizi kullanabilirsiniz. Denize ilk girişte hafif taşlık olduğunu da ekleyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Sarıkum Plajı

Didim Gezilecek Yerler yazımızdaki güzel mekanlardan birine geldi sıra. Plaja giderken yolun son kısımları biraz bozuk ama ciddi problem yaratacak durum da bulunmuyor. Bu nedenle herhangi bir araç ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Plaj minik koyda bulunuyor aslında ve böyle olunca da kullanım alanı dar. Ancak çok kalabalık olmadığından sakin ve kafa dinlemelik bir mekan diyelim.

Deniz, kum, güneş…

Didim’de Altınkum Plajı’ndan sonra ikinci tercih edilebilecek plaj bizce burası. Denizin rengi, incecik kumlar ve sığ oluşu bizi cezbetti açıkçası! Didim’de çocuklu aileye uygun deniz arıyorsanız aklınızda bulunsun.

Google Maps konumu için tıklayın.

Huzur Plajı ve Sağtur Plajı

Baktığı yön itibariyle genelde dalgasız ve sakin bir deniz burası. Özellikle sığ oluşu, kumsalı ve çok kalabalık olmayışı ile yine tercih edilebilecek bir plaj olduğunu belirtelim. Çocuklu aileye uygun plaj kategorisine burayı almak gerekiyor bu nedenlerden dolayı. Ancak deniz hızlı derinleşsin, yüze yüze gideyim diyorsanız burası da size uygun gelmeyecektir çünkü denizde yüzmekten ziyade yürüyorsunuz sığ olduğu için.

Google Maps konumu için tıklayın.

İmbat Koyu

Didim Gezilecek Yerler yazımızın en doğal noktalarından biri burası. Henüz ciddi tesisleşmeye tanıklık etmemiş ancak etrafta oteller yavaş yavaş belirmeye başlamış durumda. Bununla birlikte koyu giderken yolun bozuk olduğunu de söylemek gerekiyor. Çünkü özellikle aracına karşı hassas olan kişiler taş toprak derken rahatsız olabilirler.

Renklerin güzelliği.

Kumsal harika, deniz son derece sığ, tertemiz bir mekan diyebiliriz burası için. Hatta öyle ki, derinleşmesi için 200 metre kadar açılmanız gerekiyor denizde. Zaten tatilde dinlenmeye geldik, o kadar yol yürüyemem diyorsanız bilin diye söyleyelim dedik… Çocuklu aileye uygun plajlardan birisi kısacası.

Google Maps konumu için tıklayın.

Manastır Koyu

Manastır Koyu’na ilk gittiğimiz gün, henüz plaja yaklaşırken renklerin güzelliğine ilk olarak çarpıldık kelimenin tam anlamıyla! Turkuaz renginde ve çok sığ bir deniz! Deniz genelde kum ancak içinde bazı kayalar bulunuyor. Ayrıca Didim merkeze de yakın olması diğer avantajı. Altınkum kalabalık gelirse burası da var yani.

Kalabalık ama plaj pek de dar değil.

Şemsiye ve şezlong bulunuyor. Ücreti 30 TL. Aynı zamanda arka tarafta ufak bir büfe ve tuvalet buluyor. Aynı zamanda burada gün batımı manzarası da tek kelimeyle harika! Yakınlarda hiçbir bina olmaması da doğa ile baş başa güzel görüntü veriyor işin doğrusu. En yakındaki bina ise bir otel: Aquasis.

Google Maps konumu için tıklayın.

Didim Merkez Plajları

Merkezdeki plajı 3 farklı işletme işletiyor. Haritada baktığınızda göreceğini 1. plaj, 2. plaj ve 3. plaj yazıları bu nedenle var. 2 şezlong ve 1 şemsiye fiyatı 30 TL. Plajlarda ilk 25 metre taşlık, sonra ise incecik kum başlıyor. Dalgasız ve rüzgarsız plaj arayanlar için ideal olan bu bölge, özellikle plaja gittiğinde arka tarafta tesis de olsun diye mekan bakanlara hitap ediyor. Zaten merkezde olması da diğer avantajı. Gittiğinizde denizin renklerine, daha doğrusu mavinin tonları arasındaki geçişin güzelliğine hayran kalacağınıza eminiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Genelde plajlar kumsallardan oluşuyor.

Didim Altınkum Plajı

Burayı duymayan yoktur herhalde… Didim’in en meşhur yeri! Hal böyle olunca tabii ki özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında çok kalabalık oluyor. Ancak kumsal ve deniz o kadar güzel ki, gitmişken en azından bir defa denize girmenizi öneririz. Biz kalabalık ortamları pek sevmediğimiz için sabah erken saatlerde denize girmeyi tercih ettik burada. Çarşaf gibi bir denizde, ılık suyun içinde, etraf da sakinken güne başlamak bambaşka bir keyifti…

Ege Bölgesi’nin en güzel birkaç plajından biri olan Altınkum’da her türlü imkan da bulunuyor. Şemsiye, şezlong, tuvalet, giyinme kabini ve arka tarafta envai çeşit bar, büfe ve kafe mevcut. Zaten burası bir bakıma Didim’in kalbi desek daha doğru olur.

Google Maps konumu için tıklayın.

Cennetköy Plajı

Öyle sanıyoruz ki, Türkiye’deki en sığ plaj herhalde burası. Suya girmeniz ile boyunuzu geçmesi metrelerce sürüyor. Ayrıca suyu son derece ılık. Bu nedenle sığ ve ılık su sevenler ile çocuklu aileler için biçilmiş kaftan desek yanlış olmaz.

Ortaçgil’den geliyor: Denize Doğru.

Arka tarafta 1 adet kafe mevcut. Duş imkanı da var. Ayrıca denizdeyken etrafınızda çok sayıda balık göreceksiniz. Yanınızda deniz gözlüğü getirmenizi öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Cennet Akvaryum Plajı

Aynı bölgedeki ikinci Cennet ismi ile başlayan plaj burası. Zaten yan yanalar. Yani araba ile birinden diğerine geçmek 5 dakika sürüyor. Didim Gezilecek Yerler yazımızın en iyi plajlarından biri de burası. Bu nedenle adı boşuna akvaryum değil demek gerekli. Biliyorsunuz bir koyun ya da plajın adı akvaryum ise bu temiz, berrak ve renkleri güzel bir yer demek oluyor. Hani bakımsız ve pis akvaryumları kastetmiyor isim verenler kısacası.

Didim’deki harika yerlerden biri.

Plajın sağ tarafında küçük bir işletme var. Oradan şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz, ücreti 30 TL. Denize ilk giriş taşlık, sonra hemen kum başlıyor. Oldukça sığ olduğu için de, çocuklu aileler diğer uygun plaj da burası.

Google Maps konumu için tıklayın.

Cennet Koy Plajı

Yine ismini sonuna kadar hak eden başka bir plaj ile devam edelim. Bir üstteki ile aralarında 5 dakika mesafe var eğer araba kullanıyorsanız. Burası da diğer iki yer gibi son derece sığ ve berrak bir denize sahip. Bu nedenle açıkçası biz hangisinden denize girsek diye ilk 10 dakika karar veremeyip, sonra hepsinden tek tek denize girmek gibi hafif saçma ama güzel bir yol seçmiştik!

Suyun uzun süre derinleşmemesinden ötürü çocuğunuzla rahatlıkla gidebileceğiniz gibi, suyun içinde yürüyüş yapmak isteyenler için de derinlere doğru uzun bir yol sizi bekliyor. Çünkü git git derinleşmeyen bir plaj burası!

Google Maps konumu için tıklayın.

Demiryol İş Plajı

Didim’deki yumuşacık kumlar ve çarşaf gibi denize sahip diğer plaj burası. Ancak diğer yerlere göre daha kalabalık oluyor. Sakinlik arıyorsanız üstteki üç alternatife odaklanmanızı öneririz ya da renklerin güzelliğine hayran kalıp gelmişken burada da suya girelim demeniz içten bile değil…

Google Maps konumu için tıklayın.

Didim Akbük

Burası ayrıca yazılmaya hak eden bir bölge. Harika koylar ve plajlar sizi bekliyor. Akbük’ü daha detaylı anlattığımız yazımızı okumak için tıklayın.

Akbük Haydar Koyu

Şimdi de daha detaya giriyoruz ve Akbük’te yer alan Haydar Koyu’nu ayrıca anlattığımız yazımıza sizi davet ediyoruz. Harika bir koy olan Haydar Koyu kesinlikle görülmeye değer! Okumak için tıklayın.

Antik Kentler

Milet Ören Yeri – Miletos

Didim’e gelip de burayı görmeden dönmemenizi öneriyoruz. Özellikle devasa boyutlardaki tiyatrosu muhteşem bir eser. Daha detaylı okumak için tıklayın.

Didyma ve Apollon Tapınağı

Milet ya da Priene Antik Kenti gibi ulaşım problemi olmayan, Didim merkezde yer alan bir tarihi eser burası. Giriş ücreti 60 TL ancak müze kartınız varsa ücretsiz. Yalnız burası diğer yerler gibi antik kent değil bir tapınak. Ancak bina ve mimari yapı o kadar görkemli ki, adeta şehir gibi görünüyor ilk bakışta.

Muhteşem bir yapı!

Anadolu topraklarında en büyük tapınaklardan biri olan Apollon Tapınağı’nı gezerken özellikle sütunların ne kadar büyük olduğu muhtemelen sizin de gözünüze çarpacaktır. Yani buranın yıkılmamış halini şöyle bir hayal ettiğinizde, binanın görkemi de az çok anlaşılıyor. Burası için kısa şöyle diyelim: Anlatılmaz, yaşanır. Didim Gezilecek Yerler yazımızın olmazsa olmaz yeri.

Google Maps konumu için tıklayın.

Bafa Gölü

Didim’e yarım saat mesafede bulunan Bafa Gölü, doğal güzelliği, tarih yerleri ve yılan balığı gibi enteresan yemekleri ile keşfedilmeyi hak eden bir yer. Özellikle kral mezarları sayısını görünce şaşırabilirsiniz! Okumak için tıklayın.

Didim Otelleri

Burada her bütçeye göre otel çeşitleri bulunuyor. Daire, pansiyon, butik otel, 5 yıldızlı otel derken envai çeşit tesis karşınıza çıkacak.

En iyi yerlerden uygun fiyatlarla rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Priene Antik Kenti

Priene Antik Kenti, Söke’de yer alıyor. Didim’e 25 dakika mesafede. Keşfetmek için tıklayın.

Kuşadası

Harika koyları ve plajları ile Kuşadası’nı keşfetmek için tıklayın.

Dilek Yarımadası Milli Parkı

Kuşadası’nda bulunan bu harika yeri ayrıca kaleme aldık. Çünkü çam ormanları ile mavinin buluştuğu mükemmel koylara sahip. Keşfetmek için tıklayın.

Akyaka

Didim’den güneye doğru devam ettiğinizde, yaklaşık 1 saat sonra karşınıza çıkacak o meşhur yere hoş geldiniz: Akyaka. Detaylı yazımız için tıklayın.

Selçuk / Efes / Şirince

İzmir’in meşhur ilçesi Selçuk, kendisinden daha da meşhur yerleri barındırıyor. Başlıktan da anladınız sanıyoruz. Okumak için tıklayın.

Böylece Didim Gezilecek Yerler yazımızın sonuna geldik. Bu güzel yeri en kısa zamanda keşfetmeniz dileğiyle.